Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Csatlakozom az előttem szólókhoz , szerintem is túlmelegedett a gép , ami lehet a nem megfelelő gyújtás időpont , B-L keverék (karbi beállítás módosítása, lehet hogy hülyeség , meg négyütemű , de nem kaphatott falsot a karbi meg a szelep közt valahol ?) ,elégtelen hűtés , kenés következménye is , vagy csak túlhajszolták .... Vezérlés ??? , Szelepek ??? Szelepcsörgés ??? Kenőanyag minősége , elhasználtsága??? (PL : utólag is fel lehet önteni minimumra, ezért a főtengelylógás ... , ilyen melegnél , már az olaj is más képet kell mutasson... ) Rossz minőségű anyag ??? Gyári a dugattyú ? A főtengely a 250-nél tűgörgős , és van a sonkán egy terelőtárcsa ami a centrifugál erőket kihasználva juttatja be a kenőanyagot az alsó csap furatán a görgőkhöz . Az alsó csapon viszont, az olajzó furat beszerelési pozíciója nem mindegy merre van elhelyezve, azt nézted már ? Vagy lehet hogy rosszul emlékszem ????
    Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2017 dec. 19, 15:41.

    Komment


      Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      (Hogy sikerült a borfejtés?)
      Túl sok a bevállalt munka,és van amit előbb szeretnék átadni a megbeszélteknél hogy a várakozók előbb hozhassák. Ezért a saját dolgok csúszásban vannak. Üvegeket is most sikerült megvennem,remélem a napokban lesz időm.

      Komment


        zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Vagy lehet hogy rosszul emlékszem ????
        Szerintem nem. Ez egy jól működő motor volt amíg nem tört el a dugattyú. A motort szétbontottam,az alkatrészeket elmostam és így szereltem össze. Enyhe hónolást,és új kisipari dugattyút kapott. Az olajzást ellenőriztem,rendben működött. Az igaz hogy a tulaj olajat cserélt és ezután történt a baj. Ott bontottam meg nála,s az olajszintet is ellenőriztem ami nívó alatt volt 4-5mm-re.

        Komment


          Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Az igaz hogy a tulaj olajat cserélt és ezután történt a baj.
          Hmmm... 400 km-es olajat minek kellett lecserélnie? Itt valami nem kerek...

          Komment


            jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Itt valami nem kerek...
            Én mondtam 500km járatást, Ő pedig szorgalmas volt.

            Komment


              Vagyis amit tudunk :

              Adott egy 250 Simson 4T ami prímán üzemelt X (!?) km-t , majd egyszer csak minden előjel nélkül összetört a dugattyúja ... (gyári ?) . Ekkor az ügyfél felkeresett , hogy nem jó a gép szakértsd meg , és orvosold a hibát ! (bár ki tudja mikor , és hogy rakta össze , milyen alkatrészekből )
              Szétszerelés után minden alkatrészt megvizslattál (henger nem repedt , nem perselyezett , hűtőborda tiszta, mindent megvizuáltál , bemértél , eltakarítottál ,olajzófuratokat is ) , a hibás alkatrészt , a dugattyút kisiparival pótoltad (magyar? gyártó ?), kapott egy gyűrűgarnitúrát , a henger hozzá lett hónolva a dugattyúhoz (illesztés ?) , a perselyek csapágyak, csapszeg jók voltak , visszaépítésre kerültek .
              Az olajzó rendszer (alacsony nyomású) szívattyúja külön megforgatva de már a rendszerbe beépítve lett vizsgálva, vizuálisan megállapításra került annak működőképessége (erre valami előírás , nyomás , vagy mennyiség a legutolsó kenési pont környékén ?) . A motorblokk az összeépítést követően prímán üzemelt , kapott egy "tőtet" olajat (milyen minőség , mi az előírás ?) , majd az ügyfél lelkére lett kötve , a járatást követő (500 km futásteljesítmény utáni) olajcsere elvégzése. Aztán , útjára lett bocsájtva....
              Nem tól hosszú idő , és 400 - 500 km elteltével az ügyfél ismét jelentkezett, hogy " prücök van" , nem megy a vasdarab !!!!! Pedig az 500 km utáni olajcserét , már 400 nál megejtette ! (miért ? , hangja volt?, milyen olaj ment bele ? mennyi ? nem kellett utána tölteni ? Nem füstölt ? Nem lett meghajtva ? Nem melegedett nagyon ? Kopogásos égés , Teljesítmény veszteség , Szegény üzemanyagra utaló jelek ? )
              A gép átvizsgálása , és szétbontását követően megállapítást nyert , hogy az új dugattyúban is anyagfolytonossági hiány következett be , de nem törés , hanem túlmelegedés , vagy anyaghiba miatti dugattyú kiolvadás következtében (nem lett meghajtva , túlzott melegben üzemeltetve a járatós motor ?) . A hibás alkatrészről mellékelt fotó készült. Elméletileg az olajszint a megengedett legkisebb szinten állt a szétszerelés előtti állapotban, (lett utána töltve ?) A csatolt alkatrészek is vizsgálat alá kerültek , és megállapítást nyert azok idő előtti elhasználódottsága . (????)
              Kérdés :

              -Hogyan történhetett ez : -Olajzás ? - olajminőség ? - olajfeltöltés elmaradása ? - túlpörgetés vagy túlerőltetés ? - rossz üzemanyag ? - nem megfelelő időjárás megválasztása , -a motorból jövő árulkodó jelek figyelembe nem vétele , - karbi elcsavargatása , - járatás elmaradása , vagy nem megfelelő véghezvitele . (ezek az ügyfél kontójára írhatók , nem garancia köteles javítás ...)

              -Vezérlés hiba (nem utánfokolt,adódó nyitási szögek eltérése miatti túlmelegedés pl: hibás vez kerék ékpálya helyzete miatt) , - rossz gyertya hőérték ,- rossz gyujtási időpont, illetve gyujtórendszer , - eltömődött vagy túlfojtott kipufogó , - helytelen karbi beállítás , vagy valamiért szegény B-L keverék (bár négy ütemű nem annyira érzékeny rá) , - Olajnyomás , illetve mennyiség hiánya , -alkatrészek nem megfelelőssége az átvizsgálás ellenére , - hibás összeszerelés , (ezek sajnos a te restanciáid !!!!!)

              - Kicsi az illesztési hézag a henger és a dugattyú között ami túlmelegedést okozott , - hibás a dugattyú anyagminősége , - hibás a dugattyútető geometriája,kontrás a sűrítőtér (négyütemű nem túl érzékeny rá...) (Ezek pedig a gépmunka hibájára visszavezethető tényezők , ami a gépműhely tárcáját apasztják , kivéve ha a dugattyút nem ők szerezték be ... abban az esetben a beszerzőt , vagy a gyártót terhelik ...)

              Több sajnos nem jutott az eszembe , de ezekből kiindulva , és kizárva a hibákat talán jutsz valamire . A véleményem szerint a fényképet elnézve a dugattyú megolvadt , ami túlmelegedéste , vagy anyaghibára utal .)








              Komment


                Az én véleményem is az meghajtották a gépet a dugónak nagyon silánynak kellene lennie, hogy így nézzen ki. Nem gondolom, hogy Attila ilyen minőségűt beépítenél annál alaposabb vagy. Okos emberek elkezdték tekergetni a karburátort mondván beállítjul! és megy ez húzzuk neki. Nem gondolom, hogy a gazdi tette valakinek oda adta és miután baj lett elkezdtek okosak lenni/ olajcsere sem volt még indokolt/. Milyen minőségű olajat tettek bele és miért volt oly kicsi a nívó? bocs de ez így utólagos kesergés részemről hisz megcsinálni sokkal több idő mint tönkre tenni. Be kellene vezetned garancia csak akkor van mint a szervizekben ha Te cseréled az olajat- szűrőt és használnod kellene a karbi csavarjaira és a többi helyeken / gyújtás alaplap stb / Plomba festéket pl.melyből rögtön rájönnél valaki piszkálta már. Az egyszeri nőgyógyáshoz is elvitte a szűznek vélt lányát anyuka vizsgálat után a doki is azt mondta " valaki már piszkálta!"

                Komment


                  Csak egy kicsit igazítok rajta:kuncsaftnál nincs károsabb ember !!!!
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                  Komment


                    Nem lehet mindent a rovására írni hiszen belőle élünk ... , és ha mégannyira is, - elsősorban ő volt a hibás - a szakibácsinak kellene (legalábbis szerinte) benyelni azt ...
                    " Aki fizet , az petyegtet..."

                    Komment


                      Szerintem , ennek a problémának ennél a tipusnál , lehet az okozója egy rossz gyújtás állítás .
                      Garancia pedig nincs , nálam se . Egy közös szétszerelésre vagyok hajlandó , ha nem látható valamiféle szerelési hiba --- akkor viheti a picsába . Ha igen , akkor persze mindent kijavítok és valahogy "kártalanítom " a tulajt .
                      Már volt hogy figyelmetlenségből rosszul csináltam valamit -két alkalom- kimentem , javítottam .

                      Komment


                        joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        -két alkalom
                        Először és utoljára?

                        Komment


                          ............. nem , eddig .

                          Komment


                            zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Elméletileg az olajszint a megengedett legkisebb szinten állt a szétszerelés előtti állapotban,
                            Kissé alatta. Szerintem elégtelen volt az olajzás az alacsony szint miatt. A szivattyú még beleér az olajba,de ahhoz kevés a szint hogy a tárcsába is jusson ami a főtengelyt és a dugattyút kenné,hűtené.
                            madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Először és utoljára?
                            Én a hiba előfordulásakor azt ellenőrzm előszr.hogy nem-e én hibáztam.

                            Komment


                              Szétesett a billentyűzetem, s sszerakás után nem műkdik rendesen.. Most tudom hogy én hibáztam.. találtam kimaradt alkatrészt. Majd orvosolom

                              Komment


                                Kár , ....mit találtál ???

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X