Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Van egy újabb-öregebb szerzemény is.
    Erre még vár egy szétszedés-takarítás-összerakás...

2 képek
    TERTA 331 ... szép darab , és viszonylag szelektív készülék is . Volt neki ORION változata is (331) ami csak a skála-üvegben tért el tőle.(lehet azért hogy a külföldön ismertebb ORION márkanevet felhasználva, a telefongyár könnyebben tudta exportálni a készüléket ... ??? .) Viszonylag nagy darabszámban készült .
    Igen , az el-ko -kat cseréld ki sok készülék , azok kiszáradása miatt válik használhatatlanná ... de a többi kondi is feladja ennyi idő után . Nekem a T528H az egyik kegvencem A pacsirta egy szál dróttal is megy , nem feltétlen szükséges a ferrit .URH -ja milyen normára van készítve ?

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ...és csak összejött egy kis karácsonyi brönnyögés

3 képek

Minden elismerésem , és nem csak a szép géphez , hanem az elhivatottságodhoz is !

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Minden elismerésem , és nem csak a szép géphez , hanem az elhivatottságodhoz is !
        Köszönöm!
        Ma is nagyon reszelt a mehetnék, olyan szép tavaszias idő volt! Csak egyéb dolog volt. Viszont ha holnap folytatódik a tavasz, szerintem elgurulok megtankolni a gépet.
        Aztán ha már teli a tank...
        Jönnek még a -10 fokos hidegek, azelőtt be kell tankolni füstös-dörmögős színes-szagos stresszoldó élményekkel.

Komment

URH -ja milyen normára van készítve ?
          Ha ezt én meg tudnám mondani... Ez nekem egy olyan hobbi, amit ugyan szeretek művelni, csak nem értek hozzá. Semennyire.
          Az elektronikus dolgokhoz full hülye vagyok. Nem benzinnel működik, nem mozognak benne alkatrészek, innentől számomra ezek ördögtől való csudamasinák! A régi rádióim közül csak az AR 612 az ami viszonylag jól működik.
          Nem, hülyeséget mondok, a Videoton Róma de luxe is ott van, mindennapos használatban.
          ..szóval, ha egyszer tönkremennek, megmaradnak néznivalónak.

Komment

OK. bocs csak azt akartam megtudni , hogy fogható-e vele ultrarövid hullámsávban valamilyen jelenleg üzemelő adó ? A rég, a szocrendszerben általánosan elfogadott OIRT normára készült URH sávban mostanra talán még a "keselyű" sincs... Viszont ha a mostani u.n. CCIR rendszert birtokolja , akkor frankón használható, igaz picit rövidebb a sáv ... Mindez a skála üvegről is leolvasható , URH tartomány legkisebb beállítható frekije ha kisebb mint 75 MHz , sajnos OIRT -os .... (talán át lett hangolva , és akkor még most is virgonc , viszi a mai FM adásokat )
            "Écsapám" nem olyan rég készült el egy 612 javításával , de az csak a VT verzió volt .

Komment

URH tartomány legkisebb beállítható frekije ha kisebb mint 75 MHz
              Eképpen fest a skála:

Komment

Jelenleg csak a Kossuth fogható a Magyar adók közül.
                Egyébként fogtam már kínai adást is, meg iszlám vallási műsort. Az fenomenális volt! Kb. 2 percenként kiáltott az imam egy Aaaaaallllahu akhbar-t. Kíváncsiságból otthagytam, fél óra múlva is ez volt a téma...

Komment

Pedig CCIR normás ... , URH-n ~ 88-100 MHz közötti adóknak jönnie kéne ! Dugtál bele antennát ???? Lehet hogy van benne beépített dipól is , csak az is bele van -e kötve ???
                  Ha nem boldogulsz vele , keress meg . Egyeztetünk apámmal ...
                  Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2017 dec. 26, 10:15.

Komment

Dugtál bele antennát ???
                    Igen, korábban próbáltam, de annyi volt az eredmény, hogy a Kossuth picit tisztábban szólt.
                    Lehet hogy a ferrit antennát kéne bekötni, az megoldhatná a dolgot? Megvan hozzá, csak le van szakadva.

Többen kérdezték hogy miért nem építek a belsejébe egy modern rádiót.
                    De az már nem úgy szólna...
                    Van egy másik, Román gyártmányú régi rádió+lemezjátszó masinám (Electronica), azzal vannak ilyen terveim, az úgysem működik, és nem is sajnálnám annyira áttúrni a belsejét.

Komment

Ha nem boldogulsz vele , keress meg . Egyeztetünk apámmal ...
                      Ez nekem is nagyon érik már. Édesapám kapott nemrég egy Terta T422-est, szóval itt is gyarapodás van, és persze ez sem szól, csak búg. A varázsszeme el van szabadulva belül, de ezen kívül egyben van. Ha sikerül működésre bírni az URH áthangolás itt aktuális lesz, mert ez viszont OIRT normás.

Komment

Mivel neki ez a hobby-ja ,gyűjti (saját bevallása szerint uszkve 300 db -os a gyüjtemény...) így elég sokat javít ...99%-ban rádiókat (televíziót soha , lemezjátszót , ha teheti inkább tartózkodik tőle...) Egy modern belsőt belefaragni egy Echte csöves bélés helyébe egyenértékű a hullagyalázással .... legalábbis szerinte . Még eddig minden rádiót sikerült összehoznia , amig nem üti meg az általa megfelelő mércét , nem szokta abba hagyni . Eddig a legmeredekebb egy 2+1 -es rendszerű '39 -es Standard volt amit újra épített az alapoktól,(mindent szétrágott az egér ....) de így is feladta a leckét , több mint egy hónapja ment rá de a végére a gyári előírásoknak megfelelően működött . Szerintem a ferrit antennának csak AM-vételkor van jelentősége , így ha igaz a középhullámú sáv két billentyűvel kapcsolható (köz.ant -köz.fer ) így az antennás billentyűt bekapcsolva , és a készülékbe kb 1,5-2 m vezetéket dugsz (banándugóval , mert lehet hogy kapcsolós leválasztású az aljzat ,... és nem az URH dipól bemenetre !) ferrit nélkül is mennie kéne középhullámon (ha nincs semmi zárlat a leszakadt antenna vezetékek miatt. Ezek a rádiók antenna nélkül , - ami a szál drót - nem igazán működnek .

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ez nekem is nagyon érik már. Édesapám kapott nemrég egy Terta T422-est, szóval itt is gyarapodás van, és persze ez sem szól, csak búg. A varázsszeme el van szabadulva belül, de ezen kívül egyben van. Ha sikerül működésre bírni az URH áthangolás itt aktuális lesz, mert ez viszont OIRT normás.
                        Csak nem ő is gyűjti , meg javítja, az el.csöves készülékeket ????? A 422-es egy viszonylag új készülék (~1960) kocka dobozban ... pár dilettáns kocka pacsirtaként is hirdette. Apám nem szivesen hangolja őket át , mivel akkor már a skálaüvegnek nem felelnek meg a frekik , meg a jelenlegi CCIR (87-108 MHz) sáv hosszabb is mint amire ezeket a készülékeket gyártották (89-100 MHz) ... de ha úgy van ahogy a papi mondja a 422-nek gyakorlatilag ugyan az a URH egysége mint az 528H -nak csak más kondikkal , és 1-1,5 menet eltéréssel a mozgómagos tekercsen .... Édesapád bizonyára tudja miről van szó ....

Komment

Isten éltessen minden Jánost, neve napja alkalmából !

Komment

Egy modern belsőt belefaragni egy Echte csöves bélés helyébe egyenértékű a hullagyalázással .
                            Akkor ezt NE mutasd meg neki:
                            https://www.youtube.com/watch?v=hIYf8gbeQZU&t=161s

Sok értelmét nem látom. Le a kalappal a tudás előtt meg minden, de túl sokat vesztett az eredeti megjelenéséből, így meg már minek...

Komment

Csak nem ő is gyűjti , meg javítja, az el.csöves készülékeket ?????
                              Nem igazán Csak szereti a hangjukat. Bár 3 rádiója azért van Ő műszaki(olajos) dolgokban van otthon, meg amilyen munkákhoz érteni kell falun (kőműves, ács-tetőfedő, kertész, állattenyésztő, borász)
                              A szülői házában van egy Kapsch Herold, ha ott vagyunk mindig az szól. 88-100-ig van rajta URH, annyi elég is. Az kb 7-8 éve minden héten néhány órán át szól, és még hozzányúlni nem kellett, szóval jól bírja. Az áthangolást nem egyből gondoltam, de ha meg tudja oldani édesapád annak csak örülök. A mozgómagos tekercseket, bár sohasem hallottam még így viszont sejtem hol lehetnek, az üreges oszlopokban az elektroncsövek között ha nem tévedek.

Isten éltessen minden Jánost, neve napja alkalmából !
                              Köszönjük! (apám is János)
                              A tegnap emlegetett Tertáról készítettem egy képet, mert azért az sem csúnya.

Komment

Mai nap belekezdtem még egy vasba. Eddig sok energia van benne,sajnos nagyon elhasznált állapotban került ide. Hipp-hopp...gurulni fog ez is..

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X