Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Én lehet, hogy maradi vagyok de én úgy tudom elképzelni a vezérem ha : - vagy oly magas , hogy fel tudok rá nézni, vagy a tudása és embersége előtt meghajlok. Mivel Magyar Honban ilyen nincs ezért nekem vezérem sincs!!! Még csak olyan sincs ki engem képvisel mert én nem vagyok nép és ember társaim ellensége sem. Ez nem politikai megnyilvánulás csupán reagálásom erre a minden tényszerűséget mellőző őstörténeti hülyeségre. A kinyílvánító minden valószínűleg Indiai eredeti ségű lehet. Én a Régi Magyarország északi felére taksálom származásom / ma Lengyelország/ Szepesség apai ágon míg Zvolenszy is ma Lengyel föld anyai ágon. Én meg konok Magyar vagyok. No nem úgy ám mint az egyszeri gyerek mondta: Apám Román anyám Tót én meg csiszta magyar vagyok!

    Komment


      NSU... a kis tipus is.. 80 évvel ezelőtt.. a kuplung csapágyon forgott,s a váltó külön szerelhető volt. Ma este leméreteztem a gyujtáshoz való kiegészítő alkatrészeket. Kezd fejben összeállni,de még van pár apróság amit csak ezután tudok tervezgetni.

      Komment


        Az alkotás szüneteiben telepítettem 6 tőke szőlőt, két diófát,két barackot.egy cseresznyét, hat sövénytuját... s közben megreszeltem egy simson blokkot... hogy legyen teljesítmény, s legyen üresjárat visszajelző (s 51 tipus) A nevelt gyerekhez beíratkoztam tanfolyamra hogy megtanítson unatkozni...

        Komment


          Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Generátor?Ez nem semmi! Gondolom egységes technikát használsz mindenhez:amibe befér,miféle,mit tud ,és mi a bekerülés összege....?
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Generátor
            Ez van Heeegany motorjában is. A vaterán 26 pénz. Az eredeti javítása ennek a sokszorosa, s bőven elfér minden a dekli alá rejtve.

            Komment


              Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ez van Heeegany motorjában is.
              Ott már 35+ posta~40....Mindig több helyen keresek ,sokszor-egymáshoz viszonyítva feléért megkapom ugyanazt a márkát...
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


                Szervusztok!

                Előhoztam a hólapátot,bár sokkal jobban örülnék neki,ha az ellenkezőjét írhatnám már,de mindennek sora van.Itt egész nap esett az eső,-talán egy órája hagyta abba.A hó szerencsére elkerült minket,de általában nagyon kellemetlen volt ez a nap,hiába közelít az év vége és a tél.

                Elővettem a jó bő két számmal nagyobb 46-os bundabéléses csizmámat is,-úgy lötyögött a lábamon,hogy vágtam bele filcből még egy talpbélést,így már 4 db. van benne és természetesen a kapca.Valamikor nagyon lenéztem a kapca viselését,sőt katona koromban egyenesen utáltam,de most valahogy rájöttem,hogy a lábfázás ellen az egyik legjobb viselet.Nem voltak hülyék a régi öregek,-vagy nem volt más lehetőségük,-nem tudom,de jól kitalálták.Minden fagyos lábú,hideg műhelyekben,vagy a szabadban dolgozóknak,csak ajánlani tudom!A kapca feltekerését meg kell tanulni,hogy a talpunk alatt sima legyen,mert egyébként elég kellemetlen a viselése,de a gumizás nem szorítja el a bokát és az egész lábfejen kétrétegű takarást kapunk.Felhasználható minden rossz lepedő,mert a két vége,szinte használatlan,bár a flanel lenne ilyenkor az ideális,de az most éppen nincs.

                Üdvözlettel:Che

                Komment


                  Szervusztok!
                  Che! Azt tudtad, hogy 2013-ig az orosz hadsereg használta a kapcát? Azt hiszem a megállapításod helyes. Valamit tényleg tudnak az "öregek"!
                  https://index.hu/tudomany/til/2019/0...ltak_a_kapcat/

                  Komment


                    Szervusz Pasetta!

                    Tudtam,mert a You Tube nézése közben rátaláltam egy kapcsolódó videóra.Oroszul portyanki a kapca neve és az Oroszok egy kissé másként tekerik fel a lábukra mint,ahogy az mi tanultuk a Néphadseregben.1966 őszén vonultam be Kecskemétre a légierőhöz és talán mi voltunk az utolsó évjárat,akik még azt a jellegzetes kifordított marhabőr csizmát viselték kapcával.A velünk együtt bevonuló Pestiek,amikor kézhez kapták a kapcát,illetve hozzájuk vágták,elkezdték hajtogatni,mert azt hitték,hogy zsebkendő.Aki vidékről vonult be azok,azért tisztában voltak,hogy mi az a kapca,mert valamelyik ősüktől már látták annak használatát,vagy maguk is használták,bár a fiatalság már nem nagyon használta,-sőt lenézte.A hadseregben gyorsan belejöttünk a használatába és nem okozott különösebb gondot,voltak néhányan akik megpróbáltak zoknit használni suttyomban de,ha a parancsnok észrevette,akkor jött a letolás.Akkoriban már minden alakulatnál a kalasnyikov volt rendszeresítve,de nálunk még a pps,-dobtáras,igaz akár ne is adtak volna semmilyen kézifegyvert,mert összesen kétszer voltunk lövészeten,a mi feladatunk teljesen más volt.Kitakarás-betakarás,repelőtti,reputáni,vontatás a különböző zónákba,tankolás,a hajózó ki és bekötése,kabinlétra,vontatóvilla cipelés,....és természetesen belső és külső körletrend és a lehullott falevelek szedegetése,-nehogy unalmas legyen az a kevés szabadidő.

                    Fiatalok voltunk,-könnyen vettük,bár akkor nem esett túl jól.

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      Az apam banyasz volt 33evet huzott le a felszin alatti munkan a utanna a kora vegett felszinen dolgozott .Az egesz eletet gumicsizmaba huzta le ,a kapcak ott szaradtak a sparhet karimajan soletszurke szinnel amit mar nem igen lehetett feherre mosni.A nyolcvanas evek kozepen ellenben az egyik elso utazasaim alkalmaval beszereztem neki hegymaszo bakkancsot meg zoknikat ,ezek utan soha tobbet nem csavargatta a kapcat a labara .

                      Komment


                        Simson Swalbe "lengéscsillapítókat" szedtem szét.. Az alsó szem a vezetőcsővel 1,25x18 menettel csatlakozik amit 2 nap áztatás,kopogtatás, melegítés után sem tudtam oldani. Volt olyan szem ami elcsöppent melegítéskor s a menet akkor sem engedett. Mind a négy alsót csak roncsolással tudtam leszedni. Kész, négy db csillapító vásárlás.. lenne.. ha nem rettentett volna az ár.. Ezért meg lett csinálva.. Fényképezéskor még friss meleg volt.. holnap mehet a horganyzóba... Ui: A belsőkben kenőanyagnak nyomát sem találtam.. lehet a gyártás vége felé itt is spórolás volt.

                        Komment


                          Mai nap a kisszékemen gurulgattam (többnyire) egyik asztaltól a másikig.. Kellemesen szöszmötöltem.... sárvédő szegecselés,egyengetés,kittelgetés,csiszolgatás... stb. Közben hallgattam a rádiót.. több mint 35 millióért kelt el egy "művész" alkotása.... a falra ragasztott banán.. Egy kissé kicsapta a biztosítékot.. Bement a közértbe.. vett banánt és ragasztót,majd felragasztotta a falra.. Besenyő Pista bácsi után szabadon: Nooormális!? Nem a művészt kritizálom.. ki vette meg!? Mit csinál vele!?

                          Komment


                            Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Egy kissé kicsapta a biztosítékot..
                            Szerintem megfelelő közönséget talált az általa végzett munka:elismeréséhez !
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                            Komment


                              mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Szerintem megfelelő közönséget talált az általa végzett munka:elismeréséhez !
                              Erre jutottam szintén. + arra hogy hülye egy világban élünk.... Ezek élnek meg a művészetből akik nem értenek hozzá. Egy sokatmondó vagy élethű ábrázolást nem (vagy kevesen kevésbé) értékelnek.. viszont egy összegyűrt alufóliáról egy könyvre való dicshimnuszt regélnek. Inkább iszom egy pohár vb-t s büszkélkedem magamban Mónus Józsefre,Kassai Lajosra,Hosszú Katinkára...stb..stb..stb..

                              Komment


                                Ez egy virtuál világ.. itt nehéz megtenni,de annó szónoklatokat tartottam a kocsma asztalán állva.. Megtenném most is..

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X