Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Nem érzem úgy, hogy be merném vállalni, de azért nagy örömmel olvasnám magam is!
Pedig de! Én is így kezdtem... nem oly bonyolult az.. A szépet tenni akarás már fél siker. Jelentések a folyamatról majd a fényezés topikban lesznek olvashatóak.
Első próba.. nem lett az igazi mert festékként kezeltem az anyagot + el is fogyott... Tehát újrakeverem az 5 vegyszert.. s újranekifutás következik. Ez csak a próba volt sajnos ( pedig nagyon bizakodó voltam) most a főpróba következik. Kis gyakorlatot azé szereztem.
Vendégtyúkot lefektettem.. szomszéd macskájából kivettem két kullancsot... oszt este lett. A króm "festék" kevés lesz.. ezért alternatív megoldás következik.
Memento...................... Tiszavárkony községen gyakorta átutazom.. mikor épp ( 3-4-5-6 esetben évente) szép emlékekkel telve végigmegyek a Dózsa György úton.... egy háznál megállok, s emlékeket idézek.. Édesapám abban a házban született 1940-ben................. most ua állapotban van, szépen felújítva de jellegét megőrizve. Tiszteletem tulajoknak! Sok szép gyerekkori élményem oda..
de jöv héten a tartályon mutatom a techet lépésenként.
Atti, még elöljáróban a kompresszor és a pisztoly közötti vízleválasztásról kérdeznék. Mert nincs is jobb annál, mint amikor utolsó simításként fújt festékkel vízcseppek is kerülnek az addig szép sima felületre. Pedig van vízleválasztó a kompresszoron, de azt olvastam, hogy ennek messzebb kell lennie, hogy lehülhessen a sűrített levegő mire odaér. Ez mondjuk megmagyarázná, miért a végén kerül rá a frissen festett alkatrészre a víz nálam, ahol a kompresszorra van rögzítve a leválasztó. Mi a bevált táv, esetleg vízleválasztó? Sebtében néztem két fajtát is. Egy komolyabbat és egy egyszerűbbet. Mindegyik jó, vagy egyik sem, esetleg mindegyik más körülményekben? Mit kell ezekről tudni? https://hagashop.hu/suritett-levegos...E#&gid=1&pid=1 https://hagashop.hu/suritett-levegos.../#&gid=1&pid=1
Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2020 máj. 01, 23:13.
de azt olvastam, hogy ennek messzebb kell lennie, hogy lehülhessen a sűrített levegő mire odaér.
Kompresszor függő. Én "kevés" levegővel dolgozom, s a vízleválasztó a kompresszortól 1,5m távra van (2db..)a vezetékbe kötve. Ha van lehetőséged akkor puffert is köthetsz a rendszerbe,nekem is tervben van de még nem jutottam el a megvalósításig... az anyagokat már megszereztem. + van a pisztoly alá közvetlen köthető leválasztó is. A linkeltek szerintem megfelelőek....persze jelen esetben is lehet precízkedni...kompresszor,vezeték átmérő+táv,pisztoly.
Köszi Atti! Elsőre beiktatok egy plusz kisebb szűrőt a pisztoly közelébe aztán meglátjuk elég lesz-e. Amúgy a pisztoly HVLP, alacsony nyomású, a kompresszor pedig 8 bar-ig tölti fel a tartályt, amit 4 bar-ig enged lecsökkenni akkor újraindul.
A HVLP nagy levegőfogyasztású alacsony nyomású pisztoly. Én is azzal dolgozom.. az egyik 0.8 fúvóka,a másik 1mm fúvóka, viszont nagyobb felületen Rp 1,3- as pisztolyt használok. A kompresszor 300l/perc 50l tartály. Krómfestékkel kapcsolatban: nagyon jó anyag...de mire megtanultam volna dolgozni vele..hmm..elfogyott. (mentségemre:csak 0.5dl-eket vettem) Pedig egy Pannónia tartályt szivesen megfújtam volna. Ui: A kondenzt engedd rendszeresen,nem jó ha túl sok van.
Utoljára szerkesztve a következő által: Atti69; 2020 máj. 04, 16:12.
Komment