Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
A HVLP nagy levegőfogyasztású alacsony nyomású pisztoly. Én is azzal dolgozom.. az egyik 0.8 fúvóka,a másik 1mm fúvóka, viszont nagyobb felületen Rp 1,3- as pisztolyt használok. A kompresszor 300l/perc 50l tartály. Krómfestékkel kapcsolatban: nagyon jó anyag...de mire megtanultam volna dolgozni vele..hmm..elfogyott. (mentségemre:csak 0.5dl-eket vettem) Pedig egy Pannónia tartályt szivesen megfújtam volna. Ui: A kondenzt engedd rendszeresen,nem jó ha túl sok van.
Utoljára szerkesztve a következő által: Atti69; 2020 máj. 04, 16:12.
No... homofice termelésre sarkallt.. Gumikra fehér peremet festettem gumifestékkel..s összedobtam ma az RT vázakat. Első és hátsó teleszkópok,sárvédők,lámpák,első kerekek,motorok benn vannak. Mivel még boltba is mennem kellett... érdekesség: előbb átérek a szomszéd faluba mint az utca végére.. út közben egy tanya előtt láttam palánta eladó táblát.. persze bevásároltam padlizsánból,erőspaprikából,paradicsomból.. s még vissza is megyek jövő héten. RT fénykép hamarosan.
Jól látom hogy az egyik polírozott alu , a másik meg festett vas ráffal van szerelve ??? 18-as a ráf ??? egyiknél egyenes , másiknál ívelt váltó kar ... különböző évjárat gondolom ... MZ RT 125 ... 1952-1953 ???
Az egyik tábla 1965,a másik nem olvasható... voltak zavarok mert bontva jöttek.. pl: mikor a kipuffot szereltem a három hollandiból nem találtam rávalót,ez egy negyedik fajtával szerelt... előtte blokkot cseréltem mert a dekli nem illeszkedett.. stb..stb.. Persze ezekre menet közben kellett rájönnöm. Idő híján nem jártam utána,tehát biztos van hiba bőven.. abból kellett gazdálkodni ami kupacban volt..gyorsan és olcsón. Ma beszéltem a tullajjal.. kell rá első rendszám is feliratozva. most festegetem és gyártom a füleket h csütörtökre kész legyen. A kerekek 19"-esek.
No... füller beszárítva hőlégfúvóval.. most az első fehér réteg rákerült.. közben + szilvórium csepeg.. kb egyidőben lesz kész.. s utána még előttem az egész éjszaka...
Gusztusom támadt... bepakoltam a bográcsba 4kg csúlköt és 4kg pacalt.. 6 óra után már elég jól összeállt. Ennek örömére legitároztam 2000m2 térdig érő füvet. Ma ilyen pihis napom volt. A következő kupac rozsdás vashoz szombaton fogok hozzá.. 2 hét alatt kell talpra álljon.. majd fotózok.
Ne is mond .... ma egy ZETOR fűtőventillátor motorjával játszottam vagy délig , utána beleépült egy új rádió . De a tulaj mosolya kárpótolt mindenért . azután már csak egy Honda első fék volt levezetésnek , meg egy kis Pannonia . Bár azt csak elméleti síkon .... Mára abbahagytam .... jólesett a tulajok mosolyát látni , no meg leülni végre a konyhába és becserkészni egy szilvóriumot a tavalyiból .... kicsit meg vagyok tompulva , lehet hogy kéne innom egy sört is ?
Lelkileg már készülök.. azé kell a következőt kigurítani gyorsba.. mert mennem kell lakást festeni,burkolni a gyerekeknek.. + egyéb apróságok amit még kitalálnak. Jaaa.. a kádcserét + egy-két csaptelep + vill kapcsoló áthelyezést már kitaláltak.
Az lesz az.. Épp most pihenem a kuplung lehúzását (nem jött le) a második lehúzót szakítottam meg... melegítés következik. Ezzel egyidőben a horganyozandó anyagokat maratom,s irkálom az alkatrészigényeket.
Komment