Állj ki vagy Biri Néne!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseutrahang,
Aztán gymortükör , reflux. Gyógyszer nem használt, cserélték és szedtem a gyógyszert. Ismerős orvos azt mondta, nincs magának refluxa
Dehát lenéztek a gyomromba
Hagyja abba nem kell
Mit ad Isten valami más kivizsgáláson egy 2cm epekövet fedeztek fel az ultrahanggal. És ehettem bármit, nem voltam semmire érzékeny
Javulást kívánok!
- 2 likes
Komment
-
Lánctisztítás témában indítanék vitát, ide írom ha nem baj, mivel elsősorban nem veterán járgányokat érint. Persze azokat is de ott ugye nem olyan gyakran...
Na szóval, tegnap megáztunk hazafelé, motor jó koszos lett
Láncot be kell sprézni ez alap! De előtte megpucoljam, és ha igen mivel (petróleum, féktisztító,WD 40, csak sima rongy stb...) Motorhoz jól értő ismerősök mindegyik verziót mondták (persze külön külön ) én meg most nem tudom melyik legyen? "Ha megpucolom lejön róla a gyári zsír" (merthogy új a lánc, most van benne 1000 km) és a petróleum több kárt csinál mint hasznot, ha nem pucolom akkor meg a "dzsuvára" fújjam rá az sprét, legyen még több ragadós trutymó rajta?
Ki mit mond?
Köszi!"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
Komment
-
Személyes véleményem hogy ne pucold. Indoklás: a láncspray egy zsiros valami az ezzel megfújt lánc vizes lesz de majd lepereg leszárad a víz.
A láncsprayt nem oldja a víz.
Más eset ha sokat mész murván és/vagy porban. mert az ugye beleragad a megkent láncba, ilyenkor egy direkt lánctisztító kefe jót tesz, de például a krosszmotoroknál drótkefét használunk, amitől szerintem minden jóérzésű ember hátán feláll a szőrde ott egyfejtéban a port kapja ami szinte rákövesedik.
- 2 likes
Komment
-
Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKi mit mond?"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseO ringes a lanc ne mosd ha nincs erre kulon eszkozod
Szóval a gumigyűrűs láncot nem mossuk,törölgetjük...."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem is kellett ez a "O"gyűrűs tudás.Még fiatal nemzet vagyunk a komolyabb gépekkel,lassan fog beágyazódni a tudatba.
Szóval a gumigyűrűs láncot nem mossuk,törölgetjük....
A láncot mindig melegen kell fújni,és utána menni vele mert akkor szépen eloszlik.
vagyis ha otthon a garázsban fújkálod akkor olyat mondok hogy békülni kell rá. az hogy hazaértél befújod tökéletes de akkor menj el utána az utca végéig és vissza. Sokan középtámaszos motornál állványon alapjáraton első fokozatban fújják és járatják is kicsit ez sokkal elegánsabb mint összevissza tologatni a motort, viszont szerintem járatni lábon kell mert a láncra ható terhelés hatására fogják a tömítések beengedni a sprayt.
Fújni akkor kell ha a lánc csapja? kezd kifényesedni mert ugye ha jó akkor matt. Sokan ezt tapasztalati úton meghatározzák valamennyi km-ben de pont az hogy ha megázik vagy mész tartósan esőben és a tócsák alaposan mossák menet közben ez akár 200 km-re is csökkenhet.
- 1 like
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA láncot mindig melegen kell fújni,és utána menni vele mert akkor szépen eloszlik.
vagyis ha otthon a garázsban fújkálod akkor olyat mondok hogy békülni kell rá.
- 1 like
Komment
-
O gyurus vagy x gyurus a kezelese ugyan az mivel ezek a lancok a tomiti o-x gyurun belul tartalmaznak kenoanyagot azt nem szabad onnet kimosni .Ha a belsooldalalat fujjuk a lancnak akkor egyertekmuen kifele aramolva keni a kulsoreszet is.Termeszetesen leteznek kulombozo alapanyagu spray-ok ,tobbnyire a kereskedelemben forgalmazott anyagok mind jol mukodnek .A lenyeg hogy emlekezzunk az alkalmazasara.Egyebkent leteznek olyan spray-ok amik a mosasra hasznalatosak .20 evvel ez elott dolgoztam egy cegnek akik kenoanyagokat gyartanak es forgalmaznak.Miutan megszunt a munkaviszonyom kaptam toluk egy rakas ilyen szereket meg azota is ezeket hasznalom.
- 1 like
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésejáratni lábon kell mert a láncra ható terhelés hatására fogják a tömítések beengedni a sprayt
https://www.silkolene.hu/tudastar/mo...-karbantartasa
Tömítőgyűrűs láncok
A jelenleg gyártott legfejlettebb láncfajta. Az elasztomer anyagból készült tömítések a külső és belső heveder között, a lánccsapot körülölelve helyezkednek el. Feladatuk, hogy a kenőanyagot a lánccsapok, a távtartó gyűrű és a belső hevederek súrlódó felületei között megtartsák, egyben pedig megakadályozzák a külső szennyeződések bekerülését a súrlódó felületek közé. Úgy is mondhatjuk, hogy a lánc belső kenése hosszú távon megoldott, amíg a tömítőgyűrűk el nem kopnak, a láncelemek belső kenést nem igényelnek. Persze, azért kenőanyagra mégis szükség van.
- 2 likes
Komment
-
movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseO gyurus vagy x gyurus a kezelese ugyan az mivel ezek a lancok a tomiti o-x gyurun belul tartalmaznak kenoanyagot azt nem szabad onnet kimosni .Ha a belsooldalalat fujjuk a lancnak akkor egyertekmuen kifele aramolva keni a kulsoreszet is.
Természetesen ez nem vonatkozik a terepmotorosokra,akik úgyis arra hajtanak minél több alkatrészt széthajtsanak,besározzanak,amit mindig le kell mosni,igazuk van annak is megvan a maga élvezete.Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2020 aug. 05, 19:52."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
A terepmotorozas vagy crossz,enduro ,stb, eseteben a lancik nem o vagy x gyurusek mivel a homok szemcsek tonkreteszik azokat ott hagyomanyos lancikat hasznalunk .Tobbnyire ezeket a motorokat hasznalat utan elkell mosni es lekezelni bizonyos alkatreszeket mint a lancot.En mar nem jarok crosszozni megvaltam a crossz motoroktol amit sajnalok a Honda Cr 125 oda adtam egy cimboramnak aki teljesen felujitotta jobb mint mint uj koraban ,nagyon megy pedig majdnem 30 eves .
- 5 likes
Komment
-
Na akkor folytatódik a golfos sztorim (ha már 1x szóba hoztam itt még korábban[vmikor télen]):
https://www.dropbox.com/sh/loax4whu0...WIqzTgVBa?dl=0
Van egy olyan sanda gyanúm a küszöb a közel jövőben cserés lesz(meg az első két lengéscsillapító)...
Komment
Komment