Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dnepr 650 Café racer, csináld magad de hogy?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ha nem hagyja abba akkor az pitvarfibrilláció...

Komment

Megjöttek a csapágyak. Az összes német gyártmányú, kivéve a főtengely hátsó csapágyat, ami japán.
      Jövő héten elkezdem elmosni a blokkot, de a gyöngyözésen még mindig gondolkodom. Az olaj hűtőt még nem vettem meg, ezen kérdéssel kapcsolatban várnék tanácsot, ötletet. Mégpedig azért, mert kíváncsi vagyok hogy ki hova nyomatná vissza a hideg olajat.

Csapágyak

Click image for larger version

Name:	20161027_165342.jpg
Views:	1
Size:	200.2 KB
ID:	150062

- - - Updated - - -

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Pista!

A fene gondolta volna, hogy ilyen gondokkal küzdesz.
      Olyan lendületesen dolgozol a motorokon és dokumentálod nekünk, tényleg nagyon jó követni.

Jó egészséget kívánok, vigyázz magadra, sokáig akarunk itten olvasni!!!
      Hát elmondom neked, hogy a feleségem és a gyerekeim után ez még az ami életben tart. Meg a dnepr, mert a dnepr egy cél...hátha egyszer tökéletes lesz. Bár szerintem az én életemben nem...jó szívós egy hobbit választottam. Mondjuk az extrasystolék akkor is jönnek ha meglatom a hátsó hajtást....
      Utoljára szerkesztve a következő által: Nemes Pista; 2016 okt. 27, 20:06.

Komment

íváncsi vagyok hogy ki hova nyomatná vissza a hideg olajat.
        A legmagasabb pontra,hogy mindenen végigcsorogjon.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Egy lehetőség van, ráküldöm a fötengelyre ezen a furaton keresztül, ami a blokköntvényben gyárilag ott van, a vezérmű tengely csapágyháza mellett.

Name:	20161011_124422.jpg
Size:	198.6 KB
ID:	150063

Komment

mert kíváncsi vagyok hogy ki hova nyomatná vissza a hideg olajat.
            A vezérműtengelyre, egy felette elvezetett, bütykönként kifúrkált rézcsövön át.(Orvosolandó a gyors bütyök és szelepemelőkopást). Onnan pedig a főtengelyre folyik(ami még 1 szer beszórná a hengerekbe).
            Ha a generátortól elfér, akkor fentről, ha nem, oldalról betáplálva. (pirossal a képen)Vagy tényleg onnét is be lehet vinni a csövet ahonnét te mondod, igaz kacifántos útja lesz, és sok helyen kell rögzíteni.

Name:	1.png
Size:	212.3 KB
ID:	150065
            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 okt. 27, 23:39.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Tegnap este elmostam a blokkot. Az öntés minősége kritikán aluli. A megmunkálás után mindenhol sorja, az a homokformába öntés látszik, ahogy kijött a mag a formázógépből úgy csak beletették a formába. Kiálló öntéshibák, érdes felület...tökéletesen megáll rajta az olajsár. Pontosabban az elégett olaj, mert ezt leszámitva ez a blokk rendkívül tiszta. Semmi megszokott, a dnepernél már elengedhetetlen femszilánkok a karterban stb. A fogaskerekeim is jó állapotban vannak. A kiszedett hátsó hengergörgös csapágy nagyon rossz állapotban van. A belső gyűrű a fotengelyen már fel is van pikkelyesedve (11600km van a blokkban! ). Lesz mit turbozni.....

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A vezérműtengelyre, egy felette elvezetett, bütykönként kifúrkált rézcsövön át.(Orvosolandó a gyors bütyök és szelepemelőkopást). Onnan pedig a főtengelyre folyik(ami még 1 szer beszórná a hengerekbe).
                Ha a generátortól elfér, akkor fentről, ha nem, oldalról betáplálva. (pirossal a képen)Vagy tényleg onnét is be lehet vinni a csövet ahonnét te mondod, igaz kacifántos útja lesz, és sok helyen kell rögzíteni.
                [ATTACH=CONFIG]34199[/ATTACH]
                Szerintem a fötengelyre is elég, majd az felszórja a vezermü tengelyhez, és a szórás miatt jut a hengerekbe is.

Komment

Az öntésröl és a minősegről pár kép

Name:	20161029_120518.jpg
Size:	196.3 KB
ID:	150072

Name:	20161029_120529.jpg
Size:	199.0 KB
ID:	150073

Hátsó csapágy belső gyűrű 11600 km után!!!!!

Name:	20161029_140323.jpg
Size:	197.3 KB
ID:	150074

Name:	20161029_140318.jpg
Size:	197.1 KB
ID:	150075

Nagyon trágya minden, mármint megmunkálást és anyagminőséget tekintve......

Komment

Minden tiszteletem azoké akik-e Tajga rémeit renoválják!Egyszer újítottam fel egy IZS Planeta 2 -t de többé sosem veszek kezembe Orosz alkatrésznek álcázott tárgyat!Ráadásul a gyári összeszerelésnél sem a legjobb szakik dolgoznak a gépeken.............hanem a legerősebbek!!!!Hát csak fel a fejjel és előre!!!Győzni fogtok!(előbb-utóbb!)

Komment

Dolgoztam picit az öntvényen.

Name:	20161030_165052.jpg
Size:	198.3 KB
ID:	150083

Name:	20161030_165106.jpg
Size:	203.0 KB
ID:	150084

Komment

Pár szösszenet

Name:	20161029_125054.jpg
Size:	198.9 KB
ID:	150096

Name:	20161029_125103.jpg
Size:	195.5 KB
ID:	150097

Ezen a kettő 'lukon' kellene a fogaskerekeknek olajat kapni. A gondolat jó, csak az a baj hogy a motorolaj maximális szintre töltve sem folyik oda be. a fogaskerekek az olaj gőzben futnak, érdemleges kenés nélkül. Ez az egyik, a másik fontos dolog, hogy a vezérlést lezáro dekni kap menetszelet, tehát HÜL! Ha sok olajat rá tudunk szórni, az pár fokot segítene az olaj hőmérséklet kordában tartását illetöen. Igy hát alul ki fogom fúrni a blokkot, közvetlenül a tömitési felület felett, így az olaj mindig odafolyik, azt az olajszivattyu fogaskereke szépen felszórja a többi fogaskerékre és az első deknire, amit hüt a menetszel. Nem elhanyagolhato, hogy az olajsarat az olaj szépen belemossa a karterba.

Name:	20161101_084845.jpg
Size:	202.6 KB
ID:	150098

Az első feklap csodálatos állapotban van, minden be van rohadva.

Name:	20161101_085704.jpg
Size:	203.5 KB
ID:	150099

Az alátét a küllő alatt gyári lehet?

Komment

Az alátét a küllő alatt gyári lehet?
                          Nem az. Egyszer már kiszakadt a küllő. Ha gondolod, vedd ki, és nézd meg mekkora lyuk van alatta. Tuti, hogy áthúzta már egyszer a küllőfejet az alun.

Komment

https://youtu.be/g_0VzrD8syE

No megvan. A szerelési teknika trágya, de Ő is kifurta alul.

Komment

Gyaa, kalapács az van. Semmi műanyag vagy fa. Egyből vassal az alura. Ez még nekem is fáj.
                              Bakker, nem mertem végignézni.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 nov. 01, 11:36.

Komment

Bizony. Egyedül a hátsó csapágynál melegített. Ahogy mondani szokták, a gépiparban is kell az erő, de először is a szaktudás.....itt az hiányzik. Ezért trágya minden ukranbol behozott motor. Wsievers, a legborzasztobb rész amikor a fötengely csapágyház fedelet beveri a helyére. Szoros illesztés ugrott, alapjuk alapcsaprendszernek megfelelő, tulfedéses illesztés esetén melegítéssel törtenö szerelesnek nyoma sincs

- - - Updated - - -

Gyaa, kalapács az van. Semmi műanyag vagy fa. Egyből vassal az alura. Ez még nekem is fáj.
                                Bakker, nem mertem végignézni.
                                Nem az. Egyszer már kiszakadt a küllő. Ha gondolod, vedd ki, és nézd meg mekkora lyuk van alatta. Tuti, hogy áthúzta már egyszer a küllőfejet az alun.
                                A küllő furata teljesen ép! A küllő nehezen megy át rajta. A küllöfejnek esélye sincs atbujni a furaton.

Akkor most? Export modell lenne? Amolyan ukrán hibajavítassal?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X