Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers eredeti hozzászólása
    A helyén gondolom nem esik szét.
    Szét nem esik, csak le-fel mozgásában a végződés saját életet él. Nyilván megcsúszik mindig amikor a vezérmű bütyök kifordul alóla. Gyárilag szorosan volt rápréselve, mint a párján látom

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    futtasd be cinnel
    OK hogy nem fogok ezzel közlekedni, de olyannak tartom mint a csapágy felcinezését. Túl puha a cin és kipréselgeti
    Valószinű ez lesz, ha nem sikerül eljutnom , más ügyben is, az esztergályoshoz

Komment

"Gyengéden" berecézném egy egyenes recézővel.Recézés előtt a cső recézés felőli végébe egy peremes dugót kellene csinálni csúcsfúrattal .

Azt nem tudom,hogy gyárilag milyen kialakítású,mert Horexet,ugyan láttam már úgy futólag,de még nem vájkáltam benne.

Nem tudom,hogy Atti merre tűnt,mert Ő biztos tudná a tutit,de már jó ideje nem volt itt a fórumon.Remélem nincs baja!

Üdvözlettel:Che

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        egy peremes dugót kellene csinálni csúcsfúrattal
        Szerintem elég lenne csak csúccsal, hiszen cső, megtámasztani és csak annyira kilógatni a tokmánybol, hogy a recéző odaérjen

Kétféle lökrudat találtak ki a Horexhez. Az egyiknél ezek az edzett végződések rá vannak nyomva a csőre, a másiknál meg bele a csőbe. Nálam rá.
        És még a végződésen levő "golyó" mérete is sokféle, párositva a lökrúd emelővel, az abban levő mélyedéssel
        Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2019 márc. 31, 11:46.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          rá vannak nyomva a csőre,
          Egy hosszú kúpos lukasztóval bővitsd meg és azután préselj,nem sok lehet a külömbség minimális tágitás kellene.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            hosszú kúpos lukasztóval bővitsd meg
            Jó ötlet, van egy sorozat lyukasztóm. Meglátom van-e stimmelő, max megmelegitem a csövet

Komment

Jaj,-ne püföljétek már azt a csövet,ez egy eredeti alkatrész,ehhez nyúlni csak alázattal!Jó ötlet a felduzzasztás is,sőt talán a legjobb,-de mennyivel 0,03-0,....?A felduzzasztás is csak akkor tökéletes,ha a nyomórúdvég illeszkedő részének teljes hosszán,esetünkben ha jól emlékszem 10 mm. hosszan egyforma átmérőre növeljük a cső külső átmérőjét.A lyukasztók általában kúposak következésképp,ha belenyomod,ütöd,-kialakítasz egy befelé szűkülő tölcsérszerű csővéget,amelyen a nyomórúdvég körkörösen csak egy vonalszerű csíkon szorul meg,a palást többi részén pedig hézag lesz.

A felduzzasztáshoz kell egy célszerszám,amely egy két átmérőjű keményebb gömbvas.Az egyik átmérőnek olyannak kell lennie,amely becsúszik a csőbe és utána következnie kell egy nagyobb átmérőnek,amely tulajdonképp átmérőjében kinyújtja,megnöveli a nyomórúd átmérőjét úgy,hogy azon a nyomórúdvég rásajtolással megszoruljon.A szerszám két átmérője között nem lehet váll,ott vagy egy enyhe rádiusznak,kell lenni,vagy egy 0,5 mm mély beszúrás után egy kis meredekségű kúpot kell kialakítani.

Kár,hogy nem a szomszédban laksz,mert ennyi idő alatt már túl is lehetnénk az egész munkán,méghozzá iparos megoldással.Szinte tovább tart leírni az elképzelést,mint megcsinálni azt,-ráadásul lehet,hogy nem is képszerű a leírás.Így utólag azt nem tudom,hogy mi van a cső másik végén,mert besajtolás után a szerszámot el is kellene valahogy távolítani,vagy kiütni,vagy kihúzni.

Üdvözlettel:Che
              Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Kár,hogy nem a szomszédban laksz,
                Én nagyon jó helyen lakom, te laksz messze
                A cső másik vége zárt, ott van rápréselve a hézagállító csavar/ok

A 6mm-es lyukasztó kúpos vége kézzel nyomva éppen megszorul a cső belsejében. Meg fogom melegíteni a csövet és "beleütöm".
                Ez is inkább négykezes munka lenne, de sajnos már "kifogytam" a kezekböl
                Anno, néhány évtizede volt hogy anyám tartotta a blokkot a konyhaasztalon, hogy beüssem a csapágyat, miközben sajnálkozott hogy "az az olajos vas az asztalon"

Komment

A 6mm-es lyukasztó kúpos vége kézzel nyomva éppen megszorul a cső belsejében.
                  Tényleg óvatosan,minimális néhány századnyi bővítéshez egy enyhén kúpos tüske kellene.
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

A 6mm-es lyukasztó kúpos vége
                    Aztán sajnos a kúp növekszik 8.4mm körülire, de a cső belseje gyenge 8.2mm. Na, majd kitalálok rá valamit

Most átváltottam gumi térdpárna és teleszkóp porvédő ragasztására
                    mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Tudtam hogy ez lesz
                      ELjutottam addig hogy meg kellene forgatni a gépet
                      Öntöttem egy kevés olajat a forgattyúsházba és a kellő helyekre
                      Aztán még tökölödtem más alkatrészekkel
                      Ma kivettem az olajemelőt a blokk alól és látom hogy rendesen olajos
                      Ereszt a forgattyúsház
                      Gondoltam én korábban hogy szét kellene húzni és egy jó tömitőpasztával megkenni, de semmi erőm nem volt már hozzá
                      A két blokkfelet anno, vagy 40 éve lesíkoltam és mégse tömit
                      Ez már igy marad. Majd teszek alá egy kármentőt

Láncvédő tok a hátső teleszkóphoz egy gumi "szilenten" keresztül kapcsolódik. Nem valósi szilent gyárilag, mert nincs belső fém csövecske
                      Régóta járt az eszemm, hogy lehetne megoldani. Néztem német fórumot is, de nincs esztergapadom az ottani megoldásra
                      Aztán beugrott
                      Simson 50ccm hátsó teleszkóp szilentje
                      Horex teló furata felfúrva 14mm-röl 16-ra, Simson szilent gumija leköszörülve erős 16mm-re. Tökéletes!
                      Click image for larger version  Name:	szilent.jpg Views:	1 Size:	45.3 KB ID:	219492Click image for larger version  Name:	tarto1.jpg Views:	1 Size:	111.7 KB ID:	219493Click image for larger version  Name:	tarto2.jpg Views:	1 Size:	173.9 KB ID:	219494
                      Dudát kétszer kellett szétszednem mert nem volt meg a belső áramkör.
                      Természetesen szegecselve volt. Belső érintkezőt kellett görbiteni, pedig ez működött vagy 30 éve
                      Kipufogó könyökök és dobok is felkerültek. Jó rozsdásak.
                      Tavaly még azt gondoltam készitek két rozsdamentes dobot , ezért nem krómoztattam le a rendszert
                      Nem lett belőle semmi.

Csak viccböl néztem a szikrát, nincs még beállitva a gyújtás.
                      Elég nyüzügének tűnik. Meglátom elindul-e ennyi szikrával
                      Szoval volt/van vele tökölés, amúgy is egyszerre csak keveset tudok dolgozni rajta még üéve is, mert....
                      Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2019 szept. 25, 17:47.
                      zahi, Atti69 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Rendet kellett tennem a garázsban mert névnap volt

Click image for larger version

Name:	vaz_blokk.JPG
Views:	243
Size:	292.5 KB
ID:	219695
                        Click image for larger version

Name:	motor_old1.JPG
Views:	207
Size:	691.1 KB
ID:	219693Click image for larger version

Name:	hatul.JPG
Views:	233
Size:	304.6 KB
ID:	219694
                        wsievers, movisz és ciel kedvelte ezt.

Komment

Csöpög, ereszt a blokkod és nem tudod honnan?
                          Műszaki átvevőként kijártam a Csepel Trafógyárba
                          Ha az olajtrafó eresztett a srác lemosta tiszta benzinnel és megkente krétás benzinnel. Gyorsan megszárad és ahol ereszt ott sötétebb lesz a kréta

Olajleeresztő csavarbol van kettő is a forgattyúsházon. Egyelőre csak oda öntöttem kevés olajat, hogy majd inditásnál ne szárazon forogjon. Váltóban még nincs olaj.
                          Szoval a krétás blokk
                          Click image for larger version  Name:	kreta.jpg Views:	1 Size:	182.5 KB ID:	219764
                          és a szivárgás a csavaroknál
                          Click image for larger version  Name:	csavarok_olaj.jpg Views:	1 Size:	177.9 KB ID:	219765
                          Valamiért azt gondoltam hogy a blokkfelek között ereszt. Mérgelődtem is, mert anno síkba martam a két blokkfelet
                          Kapnak majd új lágyított vörösrezet
                          Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2019 okt. 21, 20:38.
                          Titus, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Elsírom magam tényleg! A jó Isten nem akarja hogy ez a motor elinduljon, pedig erősen bakancslistás
                            Szöszmötölök a motoron amikor látom hogy áll az olaj az eső kerék peremében.
                            Mifranc ez megint?
                            Ereszt az első teló alúl. Már összerakáskor volt ez a tünet, nem tudtam rájönni hogy mi az oka
                            Mindegy, tettem a záró csavar alá egy gumigyűrüt. Ez pár hónapjja volt. Úgy látszik eddig birta, Ilyen nincs hogy álló helyzetben megegye az olaj azt a gyűrűt.

A másik
                            Autó, motoros, vizes boltban nem lehet 14mm-es fiber vagy klingerit alátétet kapni/benzincsaphoz kellene/
                            Vettem 12mm-t és kireszeltem amig átment a menten, nyakba már jó.
                            Horexnél belső menet a tankban, csap beteker. Viszont sose úgy szorul meg a csap hogy a nyitó/záró karja kézre essen
                            Hogy találták ki ezt a gyárban?

Hogy rozsdás-e a tank belseje? Naná, vastagon, de ez így is marad már
                            Citromsavat se közel se távol nem lehet kapni.
                            Nézem a költségvetést, erős 250ezret költöttem a felújitásra, és a sóher én vagyok mert sajnálok 1200Ft-ot postára rendelés esetén
                            Áhh!

Komment

Citromsavat se közel se távol nem lehet kapni.
                              Citromsav por, az kéne hogy legyen mezőgazdasági boltokban. De ha nincs higíts fel háztartási sósavat azt nem is kell egy napig benne hagyni, sem melegíteni, gyorsabban dolgozik. 1-2 óra is elég higítástól és rozsdásodástól függően.

Benzincsaphoz tuti ötletet nem tudok, Pannónia, MZ csapokhoz jó a bolti tömítés, de Csepelhez O gyűrűt tettem, eddig jó, de örökké nem fogja bírni. Jobb fajta olajálló kell, a teleszkópba is.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2019 okt. 25, 20:23.
                              Atti69 és zahi kedvelte ezt.

Komment

Az egyik csavar erősen gyöngyözik még
                                Én hülye, fiatal koromban befúrtam egy plusz olajleeresztő csavart a karterba, az ereszt még mindig a teflonzás ellenére, sőt, mintha meg is akarna szakadni
                                Erre a furatra/csavarra nincs szükség.
                                Az nem jácc, hogy elfektetni a motort és lehegeszteni a furatot
                                Mi lenne ha kétkomponensű ragasztót kennék a furatba, a csavarra és úgy tekerném be
                                Szerintem valamely Loctite csavarrögzitéshez nagy a hézag.
                                Megkötés után sikeres lenne a projekt?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X