Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Citromsav por
    250Ft/10dkg és a neten olvasottak szerint 1kg kellett volna 18Literhez
    Maradt a sósav
    Egyelőre azzal is várok, mert faragni kellene 2 gumidugót a csapok helyére
    Kimostam mosószódával, forróvizzel. SZörnyű ami kijött. Viszont ez a motor nem fog közlekedni, nem tudom érdemes-e savazni majd festeni a tankot belűlröl

Benzincsapra menet/teflon tanácsot kaptam, ami tökéletes is volt a "próba" tekeréskor

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Mi lenne ha kétkomponensű ragasztót kennék a furatba, a csavarra és úgy tekerném be
      Lényeg az,hogy ne legyen:sem olajos,sem nedve(vizes)én nitrohígítót használok levegő kiszárítással,elképesztő mennyire jó ha rászánja az ember az időt.
      Titus kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Viszont ez a motor nem fog közlekedni, nem tudom érdemes-e savazni majd festeni a tankot belűlröl
        Úgy gondolom, hogy az a motor amelyikkel keveset mennek, pl nincs forgalomban annak az üzemanyaga ritkán cserélődik le, és ezek a motorok szenvednek leginkább a megromlott etanolos benzin ,,áldásos" hatásaitól. Szerintem kezeld le valamivel a tartályát, ha nem akarsz minden motorozást üzemanyag rendszer takarítással kezdeni, vagy üzemanyag leeresztéssel befejezni. De jó lehetne a probléma ellen a repülő benzin is. Azoknál a gépeknél igazi anyagot használnak mert annál jobb nincs, csak a beszerzése nehezebb. Talán reptereken, na nem Ferihegyre gondolok, de egy kisebb helyen talán tudnak megfelelő összegért adni.

A teflon nem rossz megoldás, de az sem örök életű. Azért figyeljed a csapok környékét, ha sokat ázik 2K-s festéknek sem tesz jót a keverék.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2019 nov. 01, 19:03.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          nitrohígítót használok levegő kiszárítással
          Nitro az van, levegő, mármint sűritett az nincs, hacsak rá nem eresztem az egyik kerék levegőjét
          A lényeg, hogy én is tiszta felületre gondoltam
          De ennyi erővel az egész M14 menetet/furatot is bekenhetném/eltömithetném és annyi.
          mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            ha nem akarsz minden motorozást üzemanyag rendszer takarítással kezdeni
            Ez a motor max kétszer kerül az utcára, de inkább egyszer.
            Tehát akár le is ereszthetem azt a max 5L benzint amit induláskor beletöltenék
            Ennyiért repülőteret becserkészni fölös energia lenne, amiböl ugysincs sok.
            Már nagyon nyűgös az egész
            Asztali köszörűt behozni, leköszörülni két gumidugót, sósavazni a wc-ben, kiöbliteni, kiszáritani, festeni, kiszáritani stb.

Komment

"próba" tekeréskor
              Egyszer használatos... élesben újra kell tekerni. Jó a sósav,de ipari30%-ost vegyél 2litert,s azt keverd forró vízzel..ilyen hígításban kb 4 napig áznia kell ha igazán rozsdás... viszont ezt fényezés előtt érdemes megtenni,mert érhetnek meglepetések.... fel nem tárt lyukak amiket a rozsda idáig tömített. A belsejét viszont ezek után mindenképp kezeld le
              mintha meg is akarna szakadni
              Egy -két esetben megoldom witvort csavarral ami pár tizeddel erősebb... simán behajtom.
              mert faragni kellene 2 gumidugót a csapok helyére
              M14x1,5 menet.. csak egy csavart kell szerezni.. el lehet vágni,s dugózás rendben. A csap beállítás: Megfelelő magasságú alátéttel. Röviden ennyi.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                witvort csavar
                Nincs közelitő csavar
                http://www.k-mechanic.hu/letoltes/An...th_menetek.pdf

Sajnos már le van fényezve a tank. Igen, azon is járt az eszem hogy netán valahol nagyon vékony a lemez már.
                Két oldalt az alja eléggé rozsdás, de érdeekes, középen ahol a váz feletti rész van még olyan mínium szinű festékes.
                Rohadt víz, hogy nehezebb a benzinnél

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                M14x1,5 menet.. csak egy csavart kell szerezni
                Ja, 6-800Ft a boltban
                Szoval az egész projekt nem ér annyit hogy savazzam
                Lehet a megvett sósav marad wc tisztitásra

Komment

Nincs közelitő csavar
                  Pedig van,majd teszek képet. Láttam a tartályod fényezés előtt, hát.. az alapján nekem nem sok bizodalmam lenne a benzinállóságról. Ha drága a csavar akkor két gyertyára teflon szalag... 1-1.5 fordulat alatt megszorul s tömít annyit amennyit kell.

Komment

Az ilyen öreg rozsdás tartályokba nem szabad üzemanyagot tölteni,mert ezek a szerves adalékolt trutymók még jobban tönkre teszik,ha szoba motor lesz,de mégis el szeretnéd indítani,használj valamilyen póttartályt,amit nem szed szét a "benzin"..

Nagy kár,hogy annak idején nem kértél tőlem a tőcsavaron kívül egyebet,mert nekem biztos van M14X akármilyen emelkedési csavarom,sőt kúpos menetű olajteknő csavarom is kb. abban a méretben,szívesen elküldtem volna azt is,sőt még egyéb csavarokat is,ha tudom,hogy szükséged van rá,de most egy két csavarért ezt a horribilis postaköltséget bevállalni,-hát nem tudom?Esetleg,ha a vejem megy Pestre és elvállalja a postás szerepét,szívesen elküldöm,de ezt még meg kell kérdeznem tőle,mert Ő is állandóan rohan,-gondolom azért,hogy legyen ideje ráérni.

Üdvözlettel:Che
                    sepy, Atti69 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ő is állandóan rohan,-gondolom azért,hogy legyen ideje ráérni.
                      Régen emeltük ki !
                      Szerintem ez a nem a hónap:hanem az év MONDÁSA..!!!!
                      sepy, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ez k..va jó ...

Komment

Nincs közelitő csavar
                          Első: 14x1.5 kúpos menet.. Uralhoz csináltattam mikor még sorozatban futottak (olajleeresztő) még van belőle pár db kb 50Ft volt/db. Következő: MZ olajleeresztő csavar szintén kúpos 18x1.5-ös (mert van aki ezt is meg tudja szaggatni) ezt most csináltattam 200Ft/db. Következő: Vitvort akármilyen csavar, ezt gyorsjavításként aluban használom mikor ott toporognak mögöttem.... hogy..mikor lesz kész? Tökéletesen megszorul. Következő: Összehasonlításképp M6 csavar. Kb ennyi.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Lényeg az,hogy ne legyen:sem olajos,sem
                            Lakkbenzin, patika benzin, nitrohigitó, kipucoltam fültisztitóval a belső menetet és kiáztattam a zárócsavart
                            Két komponensüt belekentem a menetekbe és betekertem a csavart
                            Aztán mivel hűvösebb idők járnak, begyújtottam a gázkonvektort a motornak, ne fázzon a csavarja
                            Benzintartály marad szódával kimosva, nem savazom. Csapok teflonozva.
                            Csak lépjünk már elöbbre kicsit!

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nagy kár,hogy annak idején nem kértél tőlem
                              Nagy köszönet a felajánlásért!
                              Nem is tudtam hogy mi hogy lesz, de amit a boltban lehet kapni, akkor nehogymár lejmoljak
                              A fenntiek szerint megoldva a helyzet
                              Amúgy is talán titán olajleeresztőt teszek be, hogy a teljesitmény/súly arány javuljon, és a szine sem mindegy
                              http://x-bike.hu/ujdonsagok/pro-bolt...reszto-csavar/
                              movisz kedvelte ezt.

Komment

Szervusz!

Nagyon szívesen,annyi járműipari csavarom van,hogy az egész fórumot eltudnám látni srófokkal.Szétszedtem,vagy 40db. sebváltót,elképzelheted,hogy mennyi csavar,anya,csapágy jött ki.A szétszedéskor szelektáltam,a gyártó nemzetek szerint,Német,Olasz,Japán,....... Sajnos semmit nem szoktam,csak úgy eldobni,a mentalitásom rá is tette a lenyomatát a házra,a Páromnak már elege van belőlem,de azután megpuszilgatom és legfőképp igazat adok neki és megy minden szépen tovább.

A sors fintora az egészben az,hogy a Moszkva K55-höz régebbi Szovjet csavarok kellenének,hát igen szerény a készlet belőle,se MTZ,se Moszkvics,se Volga nem volt a látókörömben soha,-most pedig milyen jól jönne!

Azért,ha meggondolod,írj rám nyugodtan,próbálok segíteni,ha módomban áll!

Üdvözlettel:Che

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X