Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

dvtamas58 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    HOREX mérnökei annó ezt találták ki:
    Gondolom az egyszerübb gyártás miatt
    Mert a vezérművet hajtó féltengely csak kúppal kapcsolódik a sonkához, nem kellett tájoló ékeket bemarni
    Ugyanakkor mivel nincs ék, sonka repedés esetén elfordúlhat és kész a baj
    Jártam úgy! Szerencsére előbb szünt meg az olajzás, mint egy szelep/dugó találkozás
    dvtamas58 kedvelte ezt.

Komment

Csak sörösdoboz alátét és semmi Kompressziót persze egyedül nem tudtam mérni, max.1-2tizeddel ha erősebb, de nyilván mert lejebb került a hengerfej
      Fel nem foghatom hogy még egy böffentés sincs

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        "Garázs varázs" jótékony szerelői csoport
        Ott azé a háttérben becsúsztak a összegek.. A sörösdoboz csak akkor tömít ha tökéletesek a felületek. Kiszuszogás?
        zahi kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
          Csak találgatok! Mi van, ha a dugattyúgyűrű szegecsénél szelel el a nyomás? Gondolok arra, hogy a esetleg a dugóban mikró repedés van a szegecs körül, mögötte. Ezáltal a nyomás nem jön létre, mert a levegő a dugattyú "alá" kerül. Lehetséges ez egyáltalán? Vagy csak én gondolom túl?

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            dugattyúgyűrű szegecsénél
            "stift" Ekkora dugattyúnál nem átmenő furattal dolgoznak. Mikrorepedés.... minél kisebb egy motor,annál érzékenyebb.. jelen esetben van mennyiség... icipici ide-oda.. mennie kell.. (ene) Persze oka van a miértnek,csak még nem derült ki.
            pasetta kedvelte ezt.

Komment

Jóvan, elnyelt mindent a forummotor

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Lehetséges ez egyáltalán? Vagy csak én gondolom túl?
              Négyütemű, nincs stift

Amivel megjártam Jugoszláviát kétszer is
              http://horex.uw.hu/kepek/horex_oregem.jpg
              Hengerfej tőcsavar jött kifelé. Rijekában találtam egy sufni műhelyt ahol raktak bele egy spéci withworth csavart + egy Polski 125 h.fejtömitést elvágtam négy felé és azzal jöttünk haza
              Most meg itt rinyálok
              Keresek egy szerelőt a környéken és szállitási megoldást, még ha szégyellem is magam
              Atti69, zahi és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Kiszuszogás?
                Nem hallok, de komprimáció nem erős. Talán holnap vagy valamelyik nap ha a haver eljön megsasolni. Egyedül nem megy..

Komment

Nem hallok, de komprimáció nem erős.
                  Én minden sza..-t raktam a pannóniába mindig kiköpte ha megzavartam :most tegnapelőtt motoroztam a jó-időben ,persze megzavartam:szecskára tört a dugattyúm szoknyája ,csere érett volt csörgött:régen vár a fúrt henger..Lényeg,durván egy éve asztbeszt-zsinór van a hengerfej alatt zsírral két csíkban és ez még ezt is kibírta,ajánlom neked is kitölti a rést és tömít!!!!
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    asztbeszt-zsinór van
                    Valahol hentereg néhány kb. 1m-es zsinór, de biztos nem rakom be. Ha évtizedekig jó volt neki a grafitos drótazbezszt tömités akkor most is jónak kell lenni

Okos ismerős azt mondja, fejezzem be teljesen, tegyem a sarokba, mintha tökéletes lenne, ugyse motoroznék vele.
                    Áhhhhh!
                    Egyelőre pihentetem a projektet, mert rágondolnom is rossz. Annyira vártam az inditási lehetőséget, erre sose gondoltam, hogy meg se nyikkan.
                    Majd valami lesz
                    pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Csak nem hagyott nyugodni!
                      Hengterfej le, és külön a szivó, külön a kipufogó nyilásba öntottem benzint
                      Kipufogóban kb.10 perc alatt ment a felére de 25 perc után még mindig fedte a szelepet. Valszeg a szelepvezetőnél ment ki
                      Kipufogóban 30perc után sem változott a benzinszint
                      Visszaraktam a régi hengerfej tömitést. Hogy miért, ne kérdezzétek
                      Tölcsér mü.cső, ment a benzin a porlasztóba

Korábban emlitettem hogy túlfolyik az úszó. Gyanus volt hogy két uszó és fedél, egik sem zár
                      A szivató zárócsavarja alatti fiber tömités volt szakadt

Addig rugdostam mig a lábam begörcsölt
                      Egyszer visszalőtt a porlasztóba! Már ez is eredmény
                      Nem gondolom hogy az induláshoz köze lenne, de mintha nehezebben járna a főtengely mint anno régen.

A politika elbaltázta a munkanélküliséget
                      Nem tudok egy csellengőt sem összeszedni aki órabérben rugdosná a motort ,kell egy önindítót szerkesztenem rá
                      Amúgy nem is hülyeség, ahogy itt irom
                      Van egy villanymotoros futópadom. Rá kellene tenni a hátsó kereket és sebességben forgatná helyettem a főtengelyt
                      zahi, mátéapu és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Egyszer visszalőtt a porlasztóba! Már ez is eredmény
                        Innen már lehet indulni.. két marék gyertya azé legyen készenlétben.. 5 rugásonként csere.
                        zahi és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

És nem!
                          Vettem friss benzint, hátha romlott a régi.
                          Néha kilő a kipufogón, lángot lövel. Gondoltam utógyujtás. Megmértem és nem, de állitottam inkább kis előgyujtást. Semmi.
                          Berugó rendszeresen beakad
                          Jellemző ez a Horexre, de nem minden rugáskor ha felengedem teljesen a berugót. Ugyanaz a berugó, ugyanaz a kapcsolódó fogaskerék.
                          Ha nincs benne gyertya akkor is eléggé szoros a főtengely

Néztem szerelőket a környéken
                          Van aki hozza viszi a motort
                          Műhely rezsi óradíj 8-9ezer. Ezt egy munkanap alatt nem hozza össze, úgyhogy elvetve az ötlet
                          Még gondolkodom kicsit, de asszem, az lesz a vége hogy szétszedem a blokkot és újraépitem előlröl
                          Nagyon jó lenne egy kis segitség, akár eszmei támogatás is, de nincs

Korábban irtam hogy a flexem is megadta magát
                          Mit ad Isten találtam egy működőt a sufniban
                          Nagyon ugrál hogy ő bizony feldarabolná a Horexet adott esetben
                          Csendre intettem még

Komment

Néztem szerelőket a környéken
                            Hol van a környék?
                            Nagyon jó lenne egy kis segitség, akár eszmei támogatás is, de nincs
                            Én támogatlak..... főleg eszmeileg.. A többit már leírtam korábban.
                            sepy, zahi és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Hol van a környék?
                              Gödöllő és Bp.XIV.ker.
                              főleg eszmeileg
                              Volt egy jóbarátom, néha szólt hogy csak azért menjek át hozzá a műhelyébe, hogy ott legyek, hogy beszélgessünk, mert unalmas egyedül dolgozni
                              Most meg csak fogni kellene a blokkot, segíteni az asztalra tenni stb.
                              Két eset lehet
                              1. fogat vicsoritok és megcsinálom
                              2. befogom a barátnőmet, de ez elég necces mert nála a csempe fuga is kitisztitva, nemhogy olajos vas az asztalon
                              zahi és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Had szokja,ha már egy veterános a babája!

Szerintem valahogy vidd el Attihoz,amelyik Horexel volt a találkozón,azon látszott,hogy rendben van,de még néha az is megmakacsolta magát indításkor.Az a 8-9 ezer meg egy kicsit húzós,mondjuk azt sem értem,hogy most 8,vagy 9,-de a mai világban már semmin nem szabad csodálkozni.

Üdvözlettel:Che

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X