Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    most meg halogatod
    Most meg már ideg vagyok minden semmiségért és más gondok is vannak
    + tavasz óta szenvedek vele.

Komment

Köszönöm! Ha fogsz jönni nőnapkor a pestszentlőtinci börzére, ott is összefuthatunk!

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        pestszentlőtinci börzére
        Biztos hogy nem fogok akkor oda menni

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Fiber tömítő gyűrű
          Regeltem, raktam a kosárba kb 150Ft-ért, majd jött a meglepetés
          kb 2500Ft-ért akarták szállitani futárral
          Hülyék a másik oldalon!
          Karácsony táján valami kis csomagot 990Ftért hozott a futár a futárpontra

Komment

Ha kis értékű dolgot rendel az ember, fájdalmas tud lenni a postaköltség Nekem egyszer egy rúgóra volt szükségem Németből...
            Írtam Neked privátot, Horex, nem tudom láttad-e, vagy jó helyre írtam-e, nem vagyok még olyan rutinos ezen a fórumon.

Komment

Írtam Neked privátot
              Olvastam, , elmagyaráztam, nyugtáztam

Komment

hallom ahogy rugom, sipol a motor
                Ott rohadjon meg! Szétszedtem a membránszelepet, lényeges kosz nem volt bewnne. Kiáztattam , kitörölgettem, visszaraktam és szoritottam
                Waaaa és jó lett, kussol. Remélem így is marad
                Ha a szelepdeklit le kell venni, ki kell csavarni az olaj visszavezető cső csatlakozását
                Két vörösréz alátét tömit. Persze az egyik leesett, hallottam ahogy koppan és gurul a padlón
                Lehet fogadni, megtaláltam-e!
                Térdelve led lámpával végigkúsztam a szobában és sehol
                Persze tettem másikat, de vágja a csőrömet hova tud elbújni egy 14-es alátét.
                Meglett az M7 HeliCoil is, összeraktam a váltó deklit is
                Aztán nyitottam egy sört
                mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Aztán nyitottam egy sört
                  Na végre egy elégedett mosoly..

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    elégedett mosoly..
                    Köszi, de mérgesit hogy el tud tünni valami annyira
                    És még mennyi apróság van ezen a szemétládán, mert nem tudom másnak titulálni

Hátsó fék nem 100as, sőt...
                    Azt mondják meg kell patkolni a fékpofát
                    Én meg azt mondom hogy felhegesztem a fékkulcsot mert konyhatuningban nem tudok "patkót" verni a fékpofára
                    Már a kerék kiszedése is nyűg
                    Nem eredeti a hátsó sárvédő, nem nyitható a vége. Fiatal koromban simán az ölembe boritottam és kihúztam a kereket
                    Ma már....
                    Csak egyszer legyen ténylegesen üzemképes!
                    Valami majdcsak lesz!

Komment

Nem tudom milyen megoldás volt gyárilag ezen a helyen, de így találtam ki.
                      Köszi Horex a lehúzót, tegnap megérkezett!

Click image for larger version

Name:	04TwKZF.jpg
Views:	121
Size:	918.8 KB
ID:	221456
                      Che kedvelte ezt.

Komment

Nem tudom milyen megoldás volt gyárilag ezen a helyen, de így találtam ki.
                        2,5mm 3Shore keménységű gumigyűrű kell oda
                        Nomost felejtsük el a gumi keménységét mert ugysem tudjuk mérni
                        A lényeg a méret és az olajállóság
                        Szerinted az a rugó+alátét+gumi össze fog mnyomódni 2.5mm-re?
                        Szerintem nem.
                        Teszel egy vonalzót a blokk oldalára és leméred a távolságot a főtengely vége és a papirtömitéssel beleszámolva, a távolságot
                        Ugyanezt a szivattyúnál is. Kijön a pontos távolság
                        Úgy is ki lehet kisérletezni, hogy nagy vezérműkerék nélkül csak a gumi alátét a szivattyúnál és felnyomod a deklit. Feszül nagyon, vagy nem.
                        Azért nagy vezérműkerék nélkül mert van ott egy nyomórugó ami zavaró lenne

Hurrá a lehúzónak! És még a postáskisaszony akarta egynapos sürgősségire tenni. Mondtam, nem! Lett belőle 2 nap
                        pasetta és Che kedvelte ezt.

Komment

A gumi direkt ide való, olajálló, gyári méret. Azért gondoltam rúgóra, mert majdnem 7mm-em van a főtengelyen lévő anya és a dekni közt. Ez egy puha rugó, de annyit csak ráfeszít, hogy tömít nekem rendesen. Még azon töprengtem, hogy vajon miért nem balos menetet tettek ide? Mert így elméletben a gumi letekerheti az anyát. Ja azt nem írtam, hogy a menetjavítás után az anya szélesebb lett, mint a menetes főtengővég A kislánckereket a biztonság kedvéért melegen raktam fel, csak nehogy egyszer le kelljen szedni A nagylánckeréknél hanyagoltam a rúgós megoldást, inkább csináltam bronz hézagolókat

Komment

7mm-em van a főtengelyen lévő anya és a dekni közt
                            Hm! És az olajszivattyú csövecskéje beér igy főtengelybe? Merthogy van nekem mégegy szivattyú deklim ami láncos motorról való és a csöve ugyanolyan hosszú mint a fogaskerekesé
                            A spirál beér rendesen a szivattyú fogaskerekéhez?

Ami nem tecc hogy a rugó forgás közben "kapirgálni" fogja a szivattyúba préselt csövecske alját
                            Esetleg egy acél hézagoló alátét javitana ott a helyzeten

Komment

Jóbarát rendelt ebay-rol megszakitót a Horexhez
                              Pénz elment, üzenet jött hogy jelenleg nincs megszakitó
                              Akkor mifrancért teszi fel? OK pénz PayPal refound, de akkor is
                              pasetta és movisz kedvelte ezt.

Komment

Igen, beér a főtengelybe így is, 3mm-t. A csövecske a talpával együtt acél, meg a gumi és a rúgó közé tettem alátétet, nem jutott akkor eszembe ez a kaparászós dolog, de így most belegondolva szerintem nem fog gondot okozni. Egyébként nem szokott az a kis gumi hamar elkopni úgy ha fixen be van szorítva a helyére, ahogy elmondásod alapján gyárilag van? Amúgy fura, hogy ennyivel rövidebb lenne a fötengelyem, vagy honnan az a +4,5mm?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X