Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    kizárólag hobby felhasználású -" profi " szerelőpad , beépített indító görgőkkel ....
    Szerelőpad nálam a parketta
    Az inditógörgő jó dolog, de nem ez a megoldás.
    Ennek a motornak indulni kellene könnyedén és szép alapjáraton pöfögni
    Szerintem ez a porlasztó gond, csak nem látom hogy és mint
    Megpróbálok rendelni hozzá egy megszakitó kalapács/wolframcsavar párost, hogy az rendben legyen.
    http://www.horex-ammon.de/images/pro...ages/612_0.JPG
    Nem mintha ezt gondolnám hibának, de a csavar feje el van nyalva már, problémás állitani a megszakitó hézagot

Komment

- én már rég nem játszok "értékesítési munkatársat " , sőt mindenkinek a gondolatát véleményével rögtön elfogadom , ( sőt újabban már helyeslem is )
      Az hogy nálad a szerelőpad a parketta - azt pedig szinte irigylem is ! mert én már a térdeim miatt már meggondolok minden leülést a sámlira .
      Fergusson és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Nekem szerencsém volt, nem csiszolta el a krómozda az illesztéseket, viszont ahol rozsdagödrös volt, ott szépen meg is jelentek a pontszerű lukak. Mindenki azt mondta, hogy műgyantázzam ki, uh így is tettem. Már elsőre is jónak tűnt, de tegnap azért megismételtem a lögybölést ezzel: http://oldtimerperfekt.hu/termek/u-s...ktomito-236ml/ Szerintem tuti lesz, hétvégén vízzel tesztelem, majd beszámolok a sikerekről vagy kudarcokról...

Csíkozás! Jöhet srácok a méretezés a nagytankhoz is, valami támpontot biztosan fog adni, de ez az oldal is jó amit linkeltél Horex, mert látszik szépen a tank, csak elég kis felbontásúak a képek. Két hét és visszakapom a felniket is, akkor majd azzal együtt nekilátok. Apropó felni! Azt nem nagyon látom a képeket, hogy a fehér csík már a "sík" részén fut a felninek vagy még az is a pirossal együtt a "púpon"? Amúgy ha esetleg Ti is festenétek krómra, nagyon jó tapadást biztosít az epoxi alapozó, teszteltem, működik!

Ma voltam a gépműhelyben a fötengelyemmel kapcsolatban. Már javították és az igazat megvallva még ilyen megoldást sem én sem a szaki nem láttunk: két sorban telibe van görgőzve, de nem "adta ki" és ezért csináltak egy bronz távtartót A két sor görgő közt nincs gyűrű, mint a pancsánál. Jó lenne valami igényes kosaras megoldás, de ebben a méretben nem találtam, szerintetek jól van ez így ahogy van? Mert egyébként nem kotyogott, eredetileg csak menetjavítás miatt vittem a műhelybe, de szét kellett szedni ehhez és ekkor derült fény erre a kókányolásra.

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          és ekkor derült fény erre a kókányolásra.
          Ha így futott 20000km-t akkor lehet nem is oly rossz. (persze én is inkább kosár párti vagyok.) Holnap beteszem a csíkozásról a méretezett rajzot.

Komment

Apropó felni!
            Krómra simán megy az akrill piros. Én az első felnit nem pirositottam mert aluminium és jobban tetszett. Hátul meg nem fújtam fehér csíkot mert utálom. Amúgy a fehér csik a sima részen van, hamár...

Két sor görgő kosár nélkül??
            Erediteleg alu kosár van a Horex főtengelyben, de lehet akár anélkül is, de akkor teljes szélességben görgő. AZt meg ki kell számolni hogy mennyi görgö hézag lehet, mármint egymás között. Benne van a nagy csapágykönyvben
            Ha a két sor görgő között nincs gyűrű akkor miféle bronz távtartót raktak anno?
            A tank
            http://horex.uw.hu/kepek/tank18liter.pdf
            zahi és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Köszi a csìkozást! Én nem voltam ilyen bátor, az álmoskönyv szerint a krómon nem sok festék áll meg, inkább alátüsszentem ezt a réteget. Két sor 5,5 x 8-as hengergörgő van benne, a távtartó 3,4 x 16. A két szélén van egy-egy gyűrű. Nem vagyok benne biztos, h ment ez a motor, nem láttam kopást a perselyen. A főtengely oldalirányban mozgott, nem volt rajta gyujtás, nem tudom, jó-e ez a megoldás. Az eladó szerint akitől vette a 80-as évek végén alakította chopperré, ő szerelgette, de nem fejezte be.

Komment

Bár nem értek túlzottan a "HOREX" -hoz de elgondolkodtatott a fötengely , pontosabban hajtókar alsószem , a fent említett módon való meg csapágyazása ...
                Véleményem szerint , ha görgőkosár nélküli , más néven "teligörgős" megoldás alkalmazása előnytelen mert a görgők egymáshoz érve igen csak koptatják egymást befeszülés ellen tartalmazza a bronz távtartó elemeket ... , viszont mivel több gördülő elemet tartalmaz a formáció , - több a teher viselőm elem - talán jobban terhelhető ez a kivitel . Szerintem terhelés szempontjából nem igényel a gép több görgőt , vagyis ha nem lett változtatva rajta semmi , így a gyári összeállítással (vagyis kosaras megoldással) is tartósan üzemképesnek kéne lennie a forgattyúműnek . Ergo fölösleges a több gördülő elem beépítése , inkább a kosaras megoldásra szorítkoznék . A kosaras kivitelnél viszont előnyösebb ,ha könnyűfém , vagy ezüstözött kosarú tűgörgös koszorút használunk , így talán kizárhatjuk a görgővezető kosár csapra és a hajtókarra gyakorolt, surlódás miatti koptató hatását . Kétsoros, kosár nélküli gördülő elemek alkalmazása, pedig hozza magával azt a problémát , hogy viszonylag kis kopás-illesztési hézag megléte esetén is a görgők "keresztbe" fordulhatnak egymásba feszülhetnek , ami rohamos élettartam csökkenést idéz elő , a megnövekedett súrlódási viszonyoknak köszönhetően ...
                A fent említett okok miatt , - szívem szerint - ragaszkodnék az egysoros , könnyűfém , vagy ezüstözött kosaras formációhoz , ha másképp nem , a kosárban kizárólagosan a gördülő elemek cseréjével .(hajtókar betétedzési rétegen belül megszabályoz , gyári görgőskoszorúban görgők (lehetőleg túlméretesre) kicserél , majd megfelelő méretű alsócsap gyárt... illesztési hézag 0,02-0,03 mm ) Az így fejújítot fötengely kb . egyenértékű kell legyen a gyárival .
                Bocs hogy kicsit "bő lére" eresztettem a dolgot , vegyétek egyszerű elmélkedésnek ....
                mátéapu, movisz és Che kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  a térdeim miatt már meggondolok minden leülést a sámlira
                  Sámlira elég nehezen trudo leülni, felállni is úgy hogy elöbb a fördre térdelek majd onnan kapaszkodva valamibe, próbálok felállni. Idáig sikerült

Komment

az álmoskönyv szerint a krómon nem sok festék áll meg,
                    A tank csikozás alá is raksz alapozót? Meglepne. NA mindegy

Mesélj valamit a motorodrol! Hány ccm, alu vagy vas hengerfejes, baloldalt/jobboldalt milyen a főtengelycsapágy, láncos vagy fogaskerekes vezérmű, egy vagy kétsoros primer lánc stb.
                    A hajtókar görgőzést zahi tökéletesen leirta. Nálam két sorban de aluminium kosárban futnak a görgők
                    Ma már minden sarkon kapni bármilyen görgőt kosárral együtt

A főtengely oldalirányban mozgott
                    Ezt meg kell oldani, mer különben az olajszivattyú csöcse/fúvókája és a főtengely vége között elmegy az a kevés olajnyomás is amit ez a bolygódugattyús szivattyú ad. Oda egy 2.6mm-es olajálló alátét/tömités kell

Komment

Elsirom magam ezen a szemét motoron
                      Indul, de nem tudom mihez kötni, szivató vagy anélkül, vagy nagy gáz, vagy kis gáz
                      Nem pörög egyenletesen. Legumiztam a röpsúlyt is ne nyisson ha pörög, ugyanaz van
                      Vettem MZ fő és alapjárati fúvókát ez stimmel a Pannonia menetbe.
                      Kínomban valszeg rendelek Németböl megszakitót is wolframcsavarral
                      Mindez nem lehet oka a nem határozott inditásnak és a nem egyenletes alapjáratnak. Ha az alapjárati levegő csavart tekerem ki lassul, pedig gyorsulnia kellene és lassan leáll, tehát úgy tűnik éppenhogy elég a benzin
                      Úszó az utolsó rovátkán felül van állitva
                      Mi a rohadt franc szarik ki velem?

Megcsináltattam egy M7 HeliCoil-t. Megadok neki minden jót és mégse akarja hogy örömöm legyen benne
                      Ha elindul erősen viszi a háátsó kereket. A sebváltóban nincs semmiféle hézagolás ami szorulna
                      Persze befékezem de érezni hogy "nem csak úgy forog"
                      Nagy a holtjáték a fékpofánál/fékdobnál
                      Fel fogom hegeszteni a fékkulcsot
                      Patkót nem tudok kreálni a fékpofákra
                      Lassan felőröl/minden más gond mellett/

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Elsirom magam ezen a szemét motoron
                        Az miatt ne sírj.. a motor meg nem szemét,csak meg kell neki adni amit szeret.

Komment

Megjegyzem: van két ETZ karburátorom amikkel nem tudok mit kezdeni. Teljesen hibátlan állapotúaknak tűnnek,kopás=0... s mégis.. Többszörösen tisztítva,ellenőrizve de nem működik vele a motor (motorok)... többszörösen szétszedtem,alkatrészeket cseréltem (többet többször) s nem jutottam előbbre. Hiba ua.. nehezen indítható, egyszer van alapjárat másszor nincs.. teljesen kiszámíthatatlan... s nem értem. Csak azért nincs kidobva mert hátha.. Már azt is megnéztem hogy a csatornák között esetleg repedés,zárvány lehet... esetleg sorjás valamely furat.. de nem. A benne lévő alkatrészek más házban tökéletesen működnek. Munkaórában már annyit piszmogtam velük hogy az új karbi ingyen van.. Persze a csíkszeműek gyártották,de fölszerelve könnyen indult,szépen járt. Ezen (+máson se ) aggódj.. lehet oly sokáig állt hogy megromlott.. csak kicseréled egy tutira és lehet örömködni..
                          pasetta, mátéapu és Che kedvelte ezt.

Komment

Szerintem Horex, a karbi okozhatja a gondjaidat. Mindenképp próbálj ki másikat, pancsából jártam úgy, h gyárilag elfelejtették az alapjárati fúvókától a légtorokba vezető lyukat kifúrni. Gondolhatod, mire rájöttem, lecsoffadt a berúgókar... meg a lábam is. Dűzniből egyébként a legelterjedtebb megy bele, simson, izs, stb. Figyelj arra is, h milyen hosszan tart az adott szűkítés, van úgy, h a kisebb több
                            '51-es 350-es a fő projekt, ez forgalomba lesz helyezve és mellékprojektként készül egy '54-es 250-es, de ez nem lesz teljesen gyári, meg neki papírja sincs, mondjuk váz meg motorszám sem volt beütve, tehát még bármi lehet belőle is
                            A főtengelyt elhoztam a szakitól, végülis összerakta azzal a megoldással ahogy volt, nem kotyog, szépen fut, szerinte nem lehet baja. Tapasztalt, hiszek neki. Két dolog merült fel bennem ezzel kapcsolatban. Egy elég meredek kúpra ül fel a két sonka, ezt az a vékony anya "biztosítja". Elég ez így? Meg szerettem volna pontozni a csap végét legalább, de az olyan anyag, hogy a szerszámacél meg sem karcolta. Hallottatok már olyanról, hogy lelazult anya okozott gondot? A másik, hogy a kuplung oldali hengergörgők ugyebár közvetlenül a csapon futnak (és nem is árulnak ide való csapágyat). A kérdés, hogy minek kellene lennie a csapon a sonka mellett, mert valami kell oda az biztos és a csapon nincs váll. Esztergáltassak ide egy bronz gyűrűt, vagy mi lehetett a gyári megoldás?
                            És perverz módon a csíkozás alá is pisszentek egy vékony alapozót
                            pasetta kedvelte ezt.

Komment

a kuplung oldali hengergörgők ugyebár közvetlenül a csapon futnak (és nem is árulnak ide való csapágyat)
                              De árulnak, csak keresgélni kell komolyan a netzen, főleg Némmetorzágban. Ne vedd zokon, de most nincs energiám a német fórumon kutakodni uténa
                              Én kiesztergályoztam egy 25-ös/?/ dugattyűcsapszeget és rápréseltem a féltengelyre. Ezzel együtt felfúrtam a csapágyházat is, már nem emlékszem hányasra. Igy 2db. golyóscsapágy fut ott. A jobb oldalon meg NJ valahányas hengergörgös szétszedhető

Azok a csap tartó anyák tökéletesek, nem hallottam még hogy lelazultak volna. Az anyát azért be lehet ütni a menet végénél, mert az nem kemény
                              Viszont hogy kicsit el is keseritselek
                              Két sonkával találkoztam ami át volt repedve a jobb féltengely a hajtókarcsap kúpos furata között. Ugye ott megy az olajfurat ami rendesen meggyengiti a sonka anyagát ami öntöttvas
                              Szintén ha lesz energiám előveszem, megkrétázom hogy szépen látszódjon a repedés
                              Merthogy az egyik az enyém volt, a másik valakié, mi lett vele nem tudom. Kár hogy a BC3/CrMo80 anyagbol elkészült acél sonkáimrol nem csináltam jó képet. Abba hengeres hajtókarcsap került préselésre
                              Nagy kaland volt az elkészitése

Most láttam éppen 400-as Horexet 250-es hengerfejjel
                              A másik meg 100mm-es löketű volt.
                              Vannak nagy montőrök Németben is, persze komoly gépparkkal

Akartam rendelni Ammontol megszakitót23€ szállitással, de valami beszedési megbizási engedély kell neki
                              Bonyolult ez nekem németül
                              Aztán ajánlottak 9,9€+szállitás. Nem mintha nem lenne megszakitóm, de a wolframcsavar feje már szinte kerek, nem lehet finoman állitani

pancsából jártam úgy, h gyárilag elfelejtették az alapjárati fúvókától a légtorokba vezető lyukat kifúrni.
                              Az egyik porlasztóban én sem látok furatot ott ahol a másikban van
                              Jelenleg a "furatossal" szenvedek, ezzel ment
                              Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                két ETZ karburátorom amikkel nem tudok mit kezdeni.
                                Egyszer egy kisgyerek hozott egy Simsont és egy uj karbit hogy tegyem fel mert nem tud zöldágra vergődni a motorral. Mit mondjak, állitottam mindnfelé és nem
                                Öreg barátom átjött és azt mondta, azzal a karbival kell próbálni/beállitani amivel már ment. És beállitotta.
                                Most vettem MZ alap és főfúvókát + rendeltem fiber tömitéseket is
                                Lássuk majd meg, bár tudom hogy nem ez a hiba forrása

Minden más mellett bizonyára ez is felnyomta a vérnyomásomat ma, azt hittem sürgősségi lesz
                                Francba, a Horex bakancslista nálam!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X