Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ha már nem tudok túljutni a porlasztó/inditás mizérián, gondoltam felrakom a bukásvédőt, merthogy ráakadtam a sufniban
    Aztán megmértem a szélességét és úgy tűnik nem fog kiférni, már ha egyszer kikerül a szobából, a 79cm-es ajtón
    http://horex.uw.hu/kepek/buko0.jpg

Kereket is feleslegesen szedtem ki. Most legalább beillesztem a km.spirál rögzitő nyelvét/csavarját
    Egyedűl nagyon nyűgös már ölbevenni a motort és visszarakni a kereket.
    Nem eredeti a sárvédő, nem nyitható fel a hátsó vég. Ki gondolt ilyenre süldősrác koromban...

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ennyivel rövidebb lenne a fötengelyem
      A fene sem tudja miért olyan
      Én inkább a főtengelybe hosszabban benyúló olajcsövet terveztem volna a konstruktőrök helyében. Nem hinném hogy nagy durranás lenne átalakitani azt a rövid csövet.
      Valahol olvastam, hogy a korábbi, /milyen korábbi?/ gépeknél nem volt gumi ott és a gyári leirásban/katalógusban sem szerepel.
      Emlékeim szerint elég hosszú ideig jártam gumi nélkül és nem volt baj, mivelhogy nem volt info. az internet hiánya miatt.

Elég sokfajta blokkot gyártottak a kezdeti Columbus-tol az alu hengerfejes Regináig, pontosabban kisebb nagyobb módoitásokat alkalmaztak
      A 23. oldalon van éppen a főtengely szélességek.

Komment

Nézem ezt a képet a 23. oldalon. Mi az a rúgó a csapágy és a kúp között?

Komment

Mi az a rúgó a csapágy és a kúp között?
          A csapágy és a vezérmű kislánckerék között, hézagolja a főtengelyt, ha a bal oldalon tűgörgős.
          A kisláckereket a főtengellyel együtt nyomja jobbra a csapágyhoz képest
          Csapágy fix 2 zéger között

Komment

Megvan, de nem tettem bele, szerintem betölti a szerepét a bronz távtartó amit csináltam bele.

Komment

szerintem betölti a szerepét a bronz távtartó amit csináltam bele.
              Szerintem meg nem! Ha elmagyarázod talán megértem

Komment

Jobb oldalt (vezérlés) két zéger közt van a csapágy, a főtengely csap válla ütközésig a csapágyon van, jobbra nem tud elmozdulni. Bal oldalt (kuplung) ott a két hengergörgős csapágy, a házban zégerek tartják a helyükön de a főtengely szabadon elmozdulhatna, mert a görgők a csapon futnak. Ezért tettem ide egy remélem precízen kiszámolt szélességű bronz gyűrűt, helyettesítendő a csapágy belső gyűrűjét, ezzel már balra sem tud elmozdulni a főtengely.
                Az a kis rúgó még a végén letolta volna a kúpról a kiskerekemet

Komment

a kis rúgó még a végén letolta volna a kúpról a kiskerekemet
                  Háthogyne, amikor egy anya is van a főtengely végén ami szoritja a kis lánckereket a kúpra
                  A bal oldalon vagy a görgőkhöz , ami nem egészséges, vagy a görgők kölső futójához hézagolod ami áll, megintcsak nem egészséges
                  No mindegy, tedd ahogy gondolod.

Azt ird meg nekem, milyen menet van a lácvédő kémlelőnyilásánál, illetve a tankban ahova a H cimert csavarozzuk, illetve a H cimerben ahova a koszorút csavarozzuk.

Komment

A láncvédő olajzónyílásánál nekem szegecselve van a kis fül. A tankembléma 3as csavarral rögzül a címer és a koszorú együtt.

Komment

A láncvédő
                      Akkor nálad minden másképp van.
                      Komálós aki fényezte, nem takarta le a furatokat. Majd valamilyen menetfúróval kipucolom.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        , nem takarta le a furatokat.
                        Nálam a tankban 3-as menet van,az emblémában pedig 2-es.
                        mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          a tankban 3-as menet
                          Köszi, ez az. Valahol szerintem a cimer csavarjai megvannak, de a koszorúé biztos nem és ezek eléggé spec. sűlyesztett lencsefejüek
                          Áh, bár csak ez lenne már a gond, de gondoltam piszkálok valami mást is mint a porlasztó

Komment

nem untatnék senkit, de
                            Kipróbáltam egy másik Pannonia porlasztót. Szinte semmi, csak néhány visszalövés a porlasztóba
                            Gyújtás többszöri ellenörzése, sőt volframcsavar csere és csisz.
                            Azt lefigyeltem hogy a hengerfejtömités környékén nedvedzik. Már többször kitöröltem a bordák között
                            Határozottan nem fúj ki, mert a kompresszió majdnem 8, de nem szivhat-e akkora falsot hogy...
                            Ugyanakkor volt hogy percekig forgott és vette is a gázt
                            Esetleg szedjem szét és sikoltassam le
                            Mit síkoltassak egy hengeren vagy hengerfejen, nincs ami "görbülne" ilyen rövid felületen?

Néztem egy olcsó Jáwa porlasztót, de ahhoz meg flansnit kellene csináltatni. Aztán lesz egy harmadik porlasztó amivel nem indúl?
                            Click image for larger version

Name:	easy.jpg
Views:	353
Size:	22.3 KB
ID:	221656

Komment

Szegeny Kapitany Amerika (Ha emlekezetem nem csal)
                              pasetta kedvelte ezt.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Click image for larger version  Name:	easy.jpg Views:	0 Size:	22.3 KB ID:	221656
                                Szerintem "Szelid motorosok".
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X