Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bocs , hogy megkérdezem ... tudod még soha sem javítottam a tipust , nem volt hozzá szerencsém . Ha jól látom a megszakítóhézag az üllő rész menetes részével állítható , ezek szerint nincs forgatható alaplap ???

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      nincs forgatható alaplap ???
      De van. A dinamó egész állórésze, rajta a kalapács, szabályzó, minden fene elforditható előre vayg hátra
      Merugye beállitanám a 0,4mm-t a csavarral, aztán az állórészt forgatásával a felső holtpontot, mint gyujtási időpontot
      Na, ezt a 0,4-et nem lehetett összehangolni a gyujtási helyzettel, mert magas volt a kalapács fiberje
      Annyit reszeltem le belőle amit még elbirt, többet nem lehet. Szerintem geometriai különbség van a régi és az új kalapács között
      Amit korábban irtam, hogy megrugdosna bárki érte, most is csináltam
      A lényeg hogy a megszakitó bütyköt egy stift tájolja a dinamó forgórész tengelyén egy horonyba. Na ezt hornyot én miniköszüvel hátrébb köszörültem
      Tegnap annyiban volt már jó hogy a hézag már 0,2mm volt a felső holtpontnál. Most továbbköszörűltem, remélem igy már meglesz a 0,4mm is és gyújtás pont is
      Lehet zavaros, de szemmel látva bizonyára érthetőbb lenne
      mátéapu és zahi kedvelte ezt.

Komment

Nehogymár nekem diktáljon egy motor vagy egy selejtet gyártó cég
        Hátrébb köszörültem a dinamón a hornyot, gyújtás bütyköstengely igy hátrább , utógyújtás felé került
        0,4mm beállitva, gyújtás felső holtponton, pöcc-röff. Van hogy gázadás nélkül is indúl. Azért azt még ki kell tapasztalni milyen gázon indúl jól
        Néha visszatüsszög a porlasztóba, ritkán van hogy így le is áll
        Akkormost hol szegény a keverék, ha ez csak időnként van? Benzinszint, súber vagy alapjárati keverékcsavar?

Hátsó kereket ki kellett venni. Ölemben a motor eldöntve, kerék kifeszitve, aztán visszavarázsolva. Azt hittem beleszakadok.
        Fényezés elött kellett volna megcsinálni hogy nyitható legyen a hátsó sárvédő, mint gyárilag
        Dehát aki rest az hülye
        Ha Isten segit, holnap nekiülök és kiválogatom/bekötöm a visszajelző égőket. Hogy aztán még mi jön, a fene sem tudja.
        Van még pár apróság ami időtrabló. A régi rendszámomat sehol nem találom, márcsak hogy egy kóbor rendőrnek ne tünjek fel ha egyszer kiszabadulok a betonra
        Nagyon ficánkol már hogy menne ki az udvarra
        Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 ápr. 27, 18:07.
        szelkakas, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Apropo, kinek lenne 4db. M2 sűlyeszett lencsefejű csavarja. Metszőm van, ha valaki netán...

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A régi rendszámomat sehol nem találom, márcsak hogy egy kóbor rendőrnek ne tünjek fel ha egyszer kiszabadulok a betonra
            Nem is tudom ,mi lenne feltünőbb..........
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása
              utángyártott kalapács a gyári üllővel össze se ér
              Nálam is ravasz volt a helyzet. Van két öreg megszakitó kalapácsom, működik mindkettő/egyiket nem találom /
              Berakom az uj kalapácsot , el sem érte az állitócsavart. Akárhogy mértem, nem láttam különbséget
              Aztán német horex fórumon mutattak rá a fotóm alaoján hogy az állitócsavar anyája ferde, direkt elferditették hogy a kalapács jól álljon
              Mondtam nekik ne hülyitsenek , 50 éve az én motorom. Akkor biztos a korábbi tulaj görbitette el. Görbitsem vissza és jó lesz
              Majdnem igazuk is lett, csak a beállitás nem jött össze akkor, de a mozgó/álló pofák spurba kerültek.
              http://horex.uw.hu/kepek/hezag.jpg
              Amikor még keményen Simsonoztam, sokat vitáztam a boltossal amikor szart adott
              Csak ki kell reszelni, mondta
              Hol, itt az utcán?
              Nesze, reszeld ki, megvárom
              Egy kuplugkarrol volt szó amibe a bowden nem ment bele. De ezeregy hiba volt mindig az utángyártottakkal

Komment

.kiju juhz kioépl ,k. Anmfr hztr iu

Komment

Olvasgatva a gyújtásos kínlódásokat, már előre félek az izses megoldásomtól, pedig lassan már csak az van hátra, hogy életre keljen...

Elkészültem a házi könyökökkel, elküldtem krómozni. 559 jawák és p10 pancsák bánták, dehát így adta ki

Click image for larger version

Name:	ej2im31gr48wvvf2ub0y.jpg
Views:	82
Size:	1.09 MB
ID:	222962
                  wsievers, pasetta és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása
                    1 foggal elteszem a vezérlést.
                    A gyujtás is függ ettöl? Anno régen volt egy titkos gondom jó ideig. Akkor próbáltam a vezérlést ide-oda egy foggal eltolni. Nem éreztem különbséget. Ha nálad a gyujtás függ ettöl, próbáld ki

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      házi könyökök
                      Mitnemondjak, ügyes! Egy kicsit talán a vezérmű felé feljebb húztam volna az ivet, de le a kalappal
                      Kipuf dobbal mi lett, elharapta valami a nyakát hogy olyan rövid?
                      Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 máj. 01, 13:09.

Komment

Hogy ne csak sikerek legyenek
                        Tegnap késő este megpróbáltam a motorra felülni. Alig mozognak már a lábaim meg a gyengeség
                        Ahogy felraktam a bal lábamat úgy dültem balra azonnal. Szerencse hogy a bukásvédő megtartotta a súly egy részét
                        Olaj persze folyt rendesen a tartálybol. A nagyobb gond hogy nem tudtam sztenderre állitani
                        Most várom a havert hogy segitsen és tegyük vissza sztenderre
                        Basszus, nagyon legyengültem, nem lesz ebböl már motorozás

Komment

nem lesz ebböl már motorozás
                          Dehogynem az a kutya motor...kuruc böcsület meg hasonlók...egy kicsit erősödj ,a tavaszi fáradság egy kissé engem is lassít kis kerti munka hasonlók után menni fog a dolog,kitartás....
                          Titus, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Tarts ki, motoroztál vele és fogsz is, ez már a célegyenes

kicsit talán a vezérmű felé feljebb húztam volna az ivet
                            Jogos az észrevétel, de úgy örültem, hogy egyáltalán oda megy a cső eleje és a vége is, ahová kell (csak egyszer kellett és egy ponton szétszágni)

Kipuf dobbal mi lett
                            Nem ilyennek kéne lennie? 51-eseken ezt a rövidet látom.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: szelkakas; 2020 máj. 01, 19:43.

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              ez már a célegyenes
                              Ja! Barátnőm aki nem érzi át mit jelent nekem ez a motor, azt mondja majd a haverok felraknak rá és úgy videóznak le
                              Engem úgy biztos nem!
                              Amúgy is csak ismerősök vannak, és kettőt vagy maximum hármat nehéz lesz összeszedni
                              Álljak neki naponta kicsit tornázni. Tény hogy ezt már régen el kellett volna kezdeni, de a tunyaság....
                              sepy, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Basszus, annyira fokozódott a fejfájásom hogy már visitottam. Kénytelen vagyok magán szemészhez menni, mert minden pofázás ellenére a szemészet sem működik
                                Ma mentem volna, de délelött lemondták mert dolga van a dokinőnek
                                Vazze, ha fáj a fejem ne legyen más dolga. Be vagyok csinálva, mert a szem/fenék és az agy között szoros összefüggés lehet
                                Ma elviselhetőbb volt
                                Be is kötöttem a töltésjelzőt és próbáltam a helyére rakni a lámpakeretet. Valami hiányzik látom
                                Egy lemez karom rögziti a keretet a lámpafejen átmenő csavarral, ami 3/16-os, merthogy Lucas lámpa
                                Két évig megvolt. Lehasaltam és a tartó karmot megtaláltam, de a srófot nem. Átfúrom M5-re oszt' annyi
                                Kiváncsi leszek lesz-e töltésem
                                Csak egészség legyen, a többit megoldjuk!
                                madorka, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X