Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Milyen motorrol is van szó? Mer5t a 90-et feljebb kellene srófolni
    60-ban gyártott tlf-ről van szó, és persze a 90 nem a végsebessége, ment volna még (tudom könnyű mondani). És akkor elárulok egy titkot, ha kell vessetek meg érte: ha Apámmal e motorral 90 környékére értünk, már gyerekként is ütöttem a hátát, hogy ne kínozd (és nem azért mert féltem). Aztán lett zsigulink (nekem meg jogsim), köztük három 1500-ös. Mindegyiket úgy adtuk el, hogy egyikről sem tudtam mit bírnak végsebességben. Most egy Bora van, egyszer mentem vele - kényszerből - 150-et. Öregemberként is imádok autózni, kihasználni, kipróbálni a lehetőségeket, csúsztam már ki kanyarban és kötöttem ki az árkon túli kukoricásban, de megszakad a szívem, ha - versenyen kívül - hajszolnak bármilyen gépet. Nem tehetek róla, ilyen vagyok. Pannóniában nekem a 70 is elég, de ott szépen menjen!
    mátéapu és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Hamár porlasztó, nem tudom mit csináltam az enyémmel, de kellemesen indul,
      Ha nem azt olvasnám ki ebből (és az összes többi) hozzászólásodból, hogy nem csak imádod a motorokat, de értesz is hozzájuk azt mondanám: a vak tyúk is talál szemet. Kívánom, hogy sikerüljön még kitolni és meglovagolni azt a fránya motort.
      Leraktam a tűt felülről a második beszúrásba, ki még nem próbáltam. Ha már kivettem a tűt, megkerestem a tartalékot is amit még korábban rendeltem, már nem tudom honnét. Beállítva a tolómérőn egy pozíciót, a két tűt egymás mellett, párhuzamosan és lazán a tolómérő pofái közé ejtettem. Az eredeti tű legfelső beszúrása a másik tű 2. és 3. beszúrása közötti résszel esett egy vonalba. Gondolom csak nekem újdonság, de amikor azt mondják (meg írja a piros könyv), hogy bejáratás után általában felülről a második a jó, az "általában" szócskát nagyon komolyan kell venni. Tudom, amikor a Piros könyvet írták, még minden tű egyforma volt.
      mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        nem csak imádod a motorokat, de értesz is hozzájuk
        A vak tyúk is talál szem,et jobb közelités. Nem egy eset volt amikor magam sem tudom hogy, de helyreállt a rend a motorban
        Tény hogy a lelkét is ismerem a Horexnek/sajnos/ merthogy nem egyszer kellett szétszednem

Képzeld el, Jugoszláviában a kempingben, hengerfej le, ahhoz le kell venni a benzintartályt
        Azt meg nem akartam a sátorba tenni ezért madzaggal a lábamhoz kötöztem, hanetán valaki lopná míg alszunk
        Másnap haver MZ-jével bejártuk Rijekát mire találtunk egy sufni műhelyt és kicserélték erősebbre a hengerfej tőcsavart erősebbre ami jött kifelé
        Áh, voltak kalandjaim a kb 50 év alatt vele
        Atti69, Jankó51 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Vasárnap nagy motorozás volt bele is rokkantam
          Azért nem rakom a Youtubére mert pöfögő Horexböl van bőven, motorozni meg, szégyenlem, de nem tudtam. Így is mint egy szarógalamb tökölök
          Ezért csak leltöltés, akit érdekel
          Így pöfög

És én mint kripli, pár méter,mert annyira fáj a lábam
          Sajnos a végén el kellett kapni a motort mert nem tudtam megtartani
          Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2021 jún. 24, 20:35.
          Titus és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Vasárnap nagy motorozás volt
            Én ezt sikernek könyvelem. Azért csak beszélget a vas... mögmongya a nevét..

Komment

Sajnos a végén el kellett kapni a motort mert nem tudtam megtartani
              A francnak nem akasztol mellé egy oldalast...örülök,hogy láttalak menni egy keveset!
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ezért csak leltöltés, akit érdekel
                Nem volt egyszerű (számomra!) a letöltés, de megérte a fáradtságot. Csudaszép a gép, megérdemled, hogy meglovagold, még ha - egyelőre - csak ilyen rövid távon is. Kitartás!!!

Komment

Egy kis szófosás
                  Kezembe akadt egy fotó és hátha valakinek valamikor használ ez az infó
                  Talán 1971-ben készültünk Jugoszláviába, de a motorom nem volt 100as
                  Ment , húzott, de néha mintha beékelnék a főtengelyt, akadt. Természetesen ezerszer gyújtásállitás sikertelenül, a hiba csak időszakosan jelentkezett

A Duna parton csesztettem amikor egy 10 év körüli kissrác odajött csodálni és egész értelmesen beszélt a motorokrol
                  Kérdezte mi van vele
                  Mondtam hogy akármit csinálok "akad"
                  Neki van egy motorhoz nagyon értő ismerőse vigyem el és bemutat neki. Hazaugrottam bukóért és elmentünk a mesterhez
                  A mester üvegesmester volt de tényleg, mint később kitünt, értett a motorokhoz
                  Megnézte a motoromat, gyújtás, porlasztó, szelephézag, mondta hogy most már jó lesz
                  Tényleg nem érzetem hibát, így el is indultunk napokkal később Jugoszláviába, két személy felmálházva ami egy kempingbe kell + pótalkatrészek.
                  Már az odaúton elkezdődött a kinlódás, az "akadás". Mindegy, nem részletezem mik voltak, letelt a 2 hét kinlódtunk hazafelé

Újból elmentem a mesterhez és mondtam hogy nem jó a motor
                  Vegye ki a blokkot és hozza el. Hogy került hozzá a blokk nem is emlékszem, hisz a környezetemben sem volt autó
                  Ahogy megbeszéltük egy hét múlva mentem hozzá hogy mi van
                  Elsőre káromkodott rendesen, szídta a blokkot
                  Volt egy pince üzlethelyisége és szétszedés elött az olajat ki akarta önteni a wc-be, blokk kicsúszott a kezéböl és ripityomba törte a wc-t
                  A hibára viszont rájött
                  A kuplung lánckerék fogazása elkopott, a nyúlott lánc terheléskor nem tudott még átugrani, de a főtengelyt és a kuplungtengelyt összeszoritotta, az hirtelen fékezte a motort
                  Click image for larger version  Name:	kuplung_kopott.jpg Views:	0 Size:	52.1 KB ID:	227963
                  Az, hogy hogy sikerült lánckereket késziteni/készittetni, külön mese lenne, merthogy a lánc görgő átmérője colos, illetve 6,3mm. Ilyen profilmaró nincs a metrikus sorozatban
                  Click image for larger version  Name:	shot0005.png Views:	0 Size:	124.5 KB ID:	227964
                  A kuplunglánc meg két IZS láncból készült el
                  Click image for larger version

Name:	kupl_ures.jpg
Views:	212
Size:	182.2 KB
ID:	227965
                  Jankó51, ciel és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nem gondoltam hogy video is lesz belőle, ezért kevés a kép. Motorozni csak pár métert,mert meszesek a gömbcsuklóim
                    Azért ide teszem örök mementoul
                    Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2021 nov. 06, 21:09.
                    szelkakas, wsievers és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Azért ide teszem örök mementoul
                      Nagyon jól tetted!
                      Jól sikerült motor, jól sikerült videó. ...és az indító zene, már nem is emlékszem, ifjúkorunk, talán Shadows(?) muzsikája! Gratulálok!

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        talán Shadows
                        Bizony Shadows mindkét zene, de Slamovits Tibor, az ős-Edda szólógitgárosa játsza, csak úgy hobbibol. Ha a neten nézed ki is írtam
                        A Youtube viszont ravasz. Felismerte a zenét és ki is irta hogy a mittomén milyen kiadótól engedély van a Youtubén szabadon lejátszani
                        Ami nem tecc, "ha kezdőképet akarok felrakni adjam meg a tel.számomat hogy ellenőrizhessék, én vagyok-e én"
                        Hülyék a másik oldalon, de talán a vonalas számomat megadom nekik.
                        Azt a sérült tekercset a yotube csipte ki , gondolom véletlenszerűen. És van egy helyesírási hiba is, de nem egyszerű javítani, marad úgy

Elsőre azért nem akartam a netre tenni, mert alig pár métert tudtam csak vele menni, és görnyedek meg minden..Nem a régi vagyok már
                        wsievers, Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Felhozom má'! Néha beinditom a szobában mert nincs segitségem kicibálni az udvarra. Pöcc-röff kis szivatóval indúl, aztán gáz nélkül is szépen töfög. A francba, ha fiatalabb lennék
                          Ha nincs fórróság inditom a Simsont és élvezem a "száguldást" de már nagyon oda kell figyelnem a forgalomra
                          Jankó51, pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

ELADÓSORBA KERÜL SZERETETT HOREXEM
                            eLSŐ TELÓ ERESZTETTE AZ OLAJAT. hA NHETÁN VALAKI MEGVESZI, NE VÁGJAM ÁT. hIBA MEGTALÁLVA, ESZTERGÁLYOS KIS MUNKA ÉS ÖSSZEREKATAM
                            aKKI EGY ÓRÁS TÖLTÉS UTÁN BERÖFFENTETTE PÁR FORdULATRA, AZTÁN NEM IS TARTOTTA A FESZÜLTSÉGET
                            bEÉPITETTEM A SZESZÁMDOBOzBA EGY ÚJ AKKSIT
                            Azt viszont nem tudom eldönteni hogy több vagy semmi szivató kEll neki. eZZEL NAPONTA REGGEL PÖCC ÉS ROHANTAM MUNKÁBA, MOST MEG A SZOBÁBAN HÚZZA A POFÁJÁT JÓDOLGÁBAN
                            Jankó51 és movisz kedvelte ezt.

Komment

Jott ecset meg festek ditroitbol,,,,,már viszketek hogy kiprobáljam... sajn most hosszuak a napok,,de tuti nemsoká huzom a csikokat..
                              pasetta, movisz és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

ELADÓSORBA KERÜL SZERETETT HOREXEM
                                közben volt kórház, barátnőm sem százas már, eladás megint sorra került
                                Teleszkóp olajfolyás megoldva de nem indul
                                Két éve indúlt utoljára, most egy csepp röffenés sincs
                                Szivató , szivató nélkül, kisgáz-nagy gáz, hideginditót vettem, semmit nem indit, szikra van, kiszellőztettem, és SEMMI!
                                Mi a rohadt anyját csináljak
                                ELső lámpa nem ég. Fényszóró ki akkor ég, visszarakom nem ég. Értem én a villanyt, de mégsem
                                1001 bajom van az életben és az sem sikerül ami korábban jó volt
                                Simson tavaly novemberben ment utoljára. Egy szivató és pöcc indult. Mi a k-anyját szórakozik a Horex velem?
                                Elsírom magam tényleg
                                Sok okosságot nem várok, mert távgyógyitás nincsm, pénzem sem hogy beadjam valami szerelő kezébe
                                Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2024 jan. 27, 17:31.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X