Off: Olvastam, hogy az Xmotor tulajdonosa, aki a videókon szerepel hirtelen elhunyt.
Így ők már sajnos se jót, se rosszat nem produkálnak.
A videóra emlékszem, elsőre lehet én raktam ki, vicces volt valóba.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia világítás
Collapse
X
-
Meg azt a hengerfúrós videót .. betettem volna újra , csak nem találtam . Had röhögjünk megint .
- 3 likes
Leave a comment:
-
Meg azt a hengerfúrós videót .. betettem volna újra , csak nem találtam . Had röhögjünk megint .rok!
Mondjuk most-már inkább,nem vállalok be ilyesmit rávezettetek,hogy inkább ne......
- 5 likes
Leave a comment:
-
Eszem ágában sincs megcsinálni. Bár, azt hiszem meg tudnám, de sok-sok pénz és sok munka... Szóval nem éri meg. Ezt a szerkezetet annál a szakinál vettem szemügyre aki nekem delejezte anno(méghozzá elég jó áron csinálta). Igényes házi barkás szerkentyű, de tökéletesen működik.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Mindent ki kell próbálni.. h tudjuk mire vagyunk képesek.Szem szerint értékelem a lelkes amatőrök tevékenységét...
Persze csak ha nem okoznak kárt másoknak.
Leave a comment:
-
joker
Meg azt a hengerfúrós videót .. betettem volna újra , csak nem találtam . Had röhögjünk megint ....Várd meg vele április 1-jét...
Leave a comment:
-
Akkor jó.
Csak én néha beesek abba a hibába , hogy próbálom megóvni a kevésbé értőket attól , hogy az ilyen eszmecseréket alapul véve felbátorodjanak és és saját kézbe vegyék a probléma megoldását ....... pl . látva ilyen videókat.
Meg azt a hengerfúrós videót .. betettem volna újra , csak nem találtam . Had röhögjünk megint .
- 3 likes
Leave a comment:
-
joker
Csak azt nem értem , ebben és néha más dolgokban is , hogy miért kell össze vissza ugrálni mint fing a gatyában és a hülyeséget szorgalommal párosítani .
Amikor az országban több helyen van profi , hozzáértő , erre való cájgal . Aztán 1 doboz cigi árán megcsinálja . Jól !
Heeegany nem azt írta, hogy jobb delejezőt tud, mint más, vagy hogy ő akar ezentúl delejezni jobban, mint mások, hanem arról írt, hogy miként működhet egy ilyen szerkezet.
Azaz nem egyszerűen csak meg akar rendelni valamit, amire szüksége van, hanem beszélgetünk itt róla, hogy mi is ez az egész, milyen elven működik, hogyan lehetne megoldani.
Számomra az egész Fórum erről szól, hogy egy olyan világot varázsolunk vissza, amiben a dolgok még átláthatóak, érthetőek, java részét akár mi is meg tudjuk csinálni, beszélgetünk róla, örülünk, hogy van kivel beszélgetni róla...
- 7 likes
Leave a comment:
-
heeegany,
Amit mondasz az érthető , mert magyarul mondod , de, a részletekben van néhány kicsi bakugrás
.
Csak azt nem értem , ebben és néha más dolgokban is , hogy miért kell össze vissza ugrálni mint fing a gatyában és a hülyeséget szorgalommal párosítani .
Amikor az országban több helyen van profi , hozzáértő , erre való cájgal . Aztán 1 doboz cigi árán megcsinálja . Jól !
Én se próbálok fejlámpát csinálni .....
- 3 likes
Leave a comment:
-
Egy delejező szerkentyű felépítése:
Gyári gyújtásalaplap, rajta 3db világítótekercs és egy rakat kondenzátor, hogy egy pillanatra képes legyen párszáz ampert a tekercsekbe pumpálni adott polaritásban.
Ennek eredménye egy nagyon erős mágneses tér ami, a (megfelelő polaritással) rá helyezett lendkerékben minden második mágnest felmágnesezi.
Aztán a lendkeréken forgatni, a tekercsek polaritását felcserélni, megint szuflát ráadni és a többi mágnes is újra mágneses lesz.
Így leírva nem olyan bonyolult, meg úgy élőben sem tűnik olyan bonyolult a szerkezetnek.
Persze valójában azért annyira mégsem egyszerű, de a szerkezet lényege ennyi.
És működik, elég jól.
- 3 likes
Leave a comment:
-
A mágnesnek van polaritása --mint a videó elején látható is volt , a kis kézikészülék segítségével .
Az , hogy csak úgy létrehozunk egy mágneses teret ( ha esetleg sikerül is ) a mágnes elöt , fölött.. stb az nem sok s@rt ér ,ha nem vagyunk tisztában az irányokkal ...
...nem mindeggy melyik végén állsz a dolognak...
- 4 likes
Leave a comment:
-
Ba701 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉrdekes, megnéztem a videót. Nem beszélve néhány műszaki színvonalát tekintve érdekes szerelési fogásról (pl ellentartás, lendkerék lehúzás körmös lehúzóval) nekem az tűnik furának hogy az ember egy hegesztőtrafót használ ami váltakozóárammal hegeszt , ami a trafó hegesztővezeték csatlakozásánál levő jelről is látható (hacsak nem belevarázsolt utólag valahová egy diódahidat ami itt nem látható). Nos ha valóban váltakozóárammal hegeszt akkor az egész jó nagy kamu mert abban az esetben az ív mágneses tere is váltakozó. Azzal pedig nem lehet delejezni
- 1 like
Leave a comment:
-
Macera.
Ennyi időm sajnos nincs a projektre. Átteszem jövőre.
Idén már csak a kontaktok rendes kipucolása marad.
Leave a comment:
Leave a comment: