Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia világítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• heeegany
    replied
    bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lehet kapni BA15S foglalattal 6V LED-es izzókat. Próbálta már valaki (fényerő, világítási kép)?
    Reménytelen.
    Csak nézd meg a LED-ek elhelyezését és rögtön látni hogy az a büdös életbe nem fog értelmes szórási képet adni. Főleg nem a gyári foncsorral.
    Aztán persze ott van még az is hogy nem lesz tompított és távolsági fényed, csak olyan távolsági ami távolra ugyan nem világít, de felfelé igen.

Persze meg lehetne oldani. Egy darab, legalább 10W-os LED-et felfelé állítva pontosan oda elhelyezni ahol a tompított izzószála van. Valamint még 2db-ot lefelé és felfelé fordítva a távolságihoz.
    Persze itt nem a v...rán és egyéb oldalakon kapható 20*20mm-es LED-ekre kell gondolni. Hanem a kínából beszerezhető, ugyna olyan teljesítményű de csak 5mm átmérőjű LED-ekre.
    Aztán akkor még ott van a hűtőfelület, ami elég tekintélyes kell hogy legyen...

Összességében annyi macera van vele(ráadásul szabálytalan is) hogy nem éri meg.
    Akkor inkább csinálj 12V-os rendszert, rakj bele egy Lada foncsort, H4-es izzót és használd azt. A halogén izzó hatásfoka sokkal jobb mint egy normál izzóé.

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    Lehet kapni BA15S foglalattal 6V LED-es izzókat. Próbálta már valaki (fényerő, világítási kép)?

Nincs indíttatásom lámpát barkácsolni, úgyhogy próbálok egyszerűsíteni.
    Világítás kör a tekercsről fel az akksira egy ilyen meg a lámpatökbe bekattint.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Nekem az a rész tetszik mikor,bezsírozza az önzáró kúpot!

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    t1-rider78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A Miskolcon delejezésröl tudna valaki infot ? Jöhet privátba is.
    Írtam privátot.

.

Leave a comment:

• Ba701
    replied
    Érdekes, megnéztem a videót. Nem beszélve néhány műszaki színvonalát tekintve érdekes szerelési fogásról (pl ellentartás, lendkerék lehúzás körmös lehúzóval) nekem az tűnik furának hogy az ember egy hegesztőtrafót használ ami váltakozóárammal hegeszt , ami a trafó hegesztővezeték csatlakozásánál levő jelről is látható (hacsak nem belevarázsolt utólag valahová egy diódahidat ami itt nem látható). Nos ha valóban váltakozóárammal hegeszt akkor az egész jó nagy kamu mert abban az esetben az ív mágneses tere is váltakozó. Azzal pedig nem lehet delejezni

Leave a comment:

• t1-rider78
    replied
    A delejezés lenne a jó,csak a közelembe nemtudok ahol csinálnak .

- - - Updated - - -

A Miskolcon delejezésröl tudna valaki infot ? Jöhet privátba is.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    szerintetek a pancsi lenkereket ezzel a modszerel fellehetne javitani?
    Szerintem nem lenne olyan sikeres.

A videóban tulajdonképpen nem történik más, minthogy a mágnesektől kb. 1 centi távolban a hegesztéssel erős elektromos teret hoz létre. Ugye a vezető a negatív-laposvas-varrat-pálca-pozitív "útvonal", ezen folyik a sok amper.
    Itt ugye két kicsi mágnes van, egy pálcát elhegeszt előttük, kicsivel erősebb lesz a mágnes. Mondjuk szívesen megnéztem volna a beavatkozás előtt használt elforduló mágnessel hogy milyen lett utána, de azt nem látom a videóban.
    A Pancsi lendkerekében 6 darab mágnes van, egy darab szerintem nagyobb, mint itt a kettő. Ebből azt gondolom, hogy komolyabb erőteret kellene létrehozni mellettük, hogy tényleg hatásos legyen a dolog.

Én inkább maradnék a lendkerék delejezésénél géppel. Ugyanez történik, csak nekem sokkal megbízhatóbbnak tűnik.

Nézz körül esetleg itt:

http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...gnesezese-831/

Leave a comment:

• bazsimoci
    replied
    Ügyes...! :-))))))))))))))))))))))))

Leave a comment:

• t1-rider78
    replied
    Találtam egy youtub videot,szerintetek a pancsi lenkereket ezzel a modszerel fellehetne javitani? https://youtu.be/vJTPQTrBNmk

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Ma egész délután a motorom elektronos rendszerét alakítottam át, aztán amikor a lámpatökben befejetem a munkálatokat még nekiálltam kicserélni az égőket benne 12V-osra. Aztán ez a látvány fogadott:
    Click image for larger version

Name:	IMG_20150815_185230.jpg
Views:	1
Size:	184.1 KB
ID:	146219Click image for larger version

Name:	IMG_20150815_185257.jpg
Views:	2
Size:	193.2 KB
ID:	146220Click image for larger version

Name:	IMG_20150815_185305.jpg
Size:	191.3 KB
ID:	146221Click image for larger version

Name:	IMG_20150815_185315.jpg
Size:	189.3 KB
ID:	146222

Leave a comment:

• demeter
    replied
    a jelenlegiek már 6V 21/5 W -osak
    Igen, és a képlet úgy szól, hogy több, mint négyszeres teljesítményű a féklámpa.

Leave a comment:

• Zsolt27
    replied
    Helló!Oké köszi a segítséget.Valóban igaz,hogy erősebbnek kell,hogy legyen a féklámpa.Ez az izzó ami nekem van egy megmaradt régi Tungsram.

Leave a comment:

• zahi
    replied
    Nem !

Ha jól emléxem , a kRESZ előírásai szerint a féklámpa teljesítményének minimum háromszorosa kell legyen a h.helyzetjelzőjének . (vagy a fényereje , ??? végül is a lényegen nem változtat!) Vagyis a 6V 18/5 W-os kétszálas izzó esetén a 18w- os a féklámpa , az 5-ös a helyzetjelző ! (éjjel is látszódjon ha fékezel ! )
    Valószínű ez az izzó egy régebbi szabványú sorozatból való lehet , hiszen a jelenlegiek már 6V 21/5 W -osak !
    (ja , ne hívd körtének , mert még a végén valaki nehezményezi ... )

Leave a comment:

• Zsolt27
    replied
    Helló!Köszi a válaszokat!Még annyit,hogy a hátsó lámpába (kacsalámpa) egy körte van.Milyen teljesítményűt szoktatok használni?a 6v 18/5W elegendő?Ez a 2 szál küzűl melyiket kössem be a féklámpának?Gondolom a gyengébbik 5w ot nem?Az erősebbik meg a fényszóró és rendszám világítás.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Egy jó test sokat ér.. Ezt szem előtt kell tartani.. A kürt és a féklámpa állandó +kap...a bilux kapcsolóval - t vezérelsz. A lámpatest testeléseit ellenőrizd,s azt,hogy eljut.e az izzóig.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X