Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Atti69
    Én először a "hengerfej csavarokra" gondoltam, szépen rájuk húztam ami segített a hidegindításba de még így se az igazi. Alapjárat nem veszélyesen alacsony de a tompítottat "nem szereti".

    sepy
    Igen van benne tájoló tüske.


    Remélem nem a blokk felek között fúj ki mert azt bizony gázos lesz orvosolni(fránya zsugor illesztés megfejelve a tömítőpasztával)...

    Komment


      jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      alacsony de a tompítottat "nem szereti".
      Ahoz kell belőni. Mivel saját gép.. hagyhatod "beérni" a hiba okát.

      Komment


        Szervusztok!

        Bejött ez a búval-b@.zott idő,fázok mint az úri kutya és mint,ahogy az szokott lenni megnedvesedett az orrom alja.A lakásban fűtünk már 12.-e óta,de a műhelybe még nem gyújtottam be,ezért ott különösen cidrizek.Nagyon fázós a lábam és még a kora őszön vettem egy félhosszú szárú csizmát a helyi munkavédelmi boltban.A bélése műszőrmés,a felsőrész bőre úgy ki volt száradva,hogy vagy háromszor is átkentem baba olajjal,amit alig akart beinni,de most már azért puhább egy kicsit.A csizma 11 000.- ről volt leárazva 5 000.-re,mert állítólag kifutó termék,hibátlan állapotú,csak sajnos méretben 46-os nekem meg 44-es a lábam,de gondoltam majd vágok bele talpbélést autó filc szőnyegből és legalább nem fog szorítani és jó meleg lesz.Vágtam is bele 3-3 db.-ot amikorra kitöltötte a lábfejem a teret és próbahordás alkalmával be is bizonyosodott,hogy valóban nem fog fázni a lábam,de torokban még mindig olyan bő volt,hogy úgy lötyögött rajtam mint Bíró valagában az a bizonyos ló alkatrész.Erős gondolkozóba estem,hogy mi a fenét csináljak és akkor bevillant a katona koromban használatos kapca.Gyorsan kerestem is valamilyen elhasznált jó erős lepedőt,mert annak általában a középső része szokott elkopni és a szélei szinte hibátlanok,de nem emlékeztem már a korabeli kapca méretére,ezért szétnéztem a neten a kapca méretét illetően.Rövid keresés után rá is találtam,sőt még a helyes feltekerésről is találtam képes illusztrációt,ami szerint kivágtam és fel is tekertem a kapcát és lássatok csodát megszűnt a lötyögés,egy kis megszokás után úgy vélem kellemes viselet lesz igaz ha lenézek a csizmámra,hát úgy tűnik mintha egy-egy bőgőtokot hordanék a lábamon,no de ez ki a fenét érdekel,ha nem fázik a lábam.


        A fázós lábúaknak felteszem ide a talált,kapcával foglalkozó irodalmat,-hátha van még fázós lábú,aki szívesen alkalmazná és hasznára válhat.Az őseink azért tudtak valamit és nem kell azt szégyellni,ha kapcát is tud tekerni és hordani is az ember,-csak ne váljon kapcabetyárrá!

        Üdvözlettel:Che

        Komment


          Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          fázós lábúaknak
          Ez bizony hasznos info. Mi is már negyedik napja pakoljuk a kandallót.. mert inkább fát hordok mint napi ötvenszer hallgassam - hú már hűvös van.. Szerencsém van a házzal,egy begyújtással következő napig 25 fokig hűl le (most,de hidegebb időben kissé bővebben kell pakolni) A műhelyben még nem fűtök, pedig már én is érzem hogy a lábamnak kevés a papucs.. na jó nem strandpapucs,ilyen klumpaszerű izé... habosított gumiszerű műanyag a kínai könnyűipar remeke. Utóbbi években fázósabbá váltam, s ilyenkor nézegettem a kellemes lábbeliket... többnyire a katonai bélelt ejtőernyős bakancsokat. Közeleg az idő és meghozom a döntést.. mert fázós lábbal azért a gondolatok áramlási iránya is más. Lehet már az idén beruházok rá.. esélyes.. Tegnap óta már a bojtos sapka is felkerült.. a tök födve van..

          Komment


            Mai nap kukában landolt egy kalapácsom. Történet: 20 éve egy ebből lepattant fél borsónyi szilánk a bal kezem mutató ujjának középső percének az izület közepén állt meg.. kiműtötték,viszont átvágta az idegeket. Később a hasamból sikerült a szilánkot kipiszkálni.. Tegnap viszont egy lepattanó 1mm-es szilánk a jobb szemem bal sarka fölött landolt... egy nagy ütést éreztem,s nem tudtam megítélni a károsodást. Próbáltam tapintással érzékelni hol lehet a szilánk,de nem éreztem semmit...pedig valószinű ott van. Majd kiderül.. Pár napja volt nálam Nagykanizsáról egy kedves ismerős.. s valamiért arra terelődött a szó.. hogy Ő a flex szilánkot a szeméből neodímium mágnessel szedi ki.. Hoppá... tegnap megrendelem egyet.. Remélem kihúzom a fölös fémtartalmat.. A kalapács: cccp öntvény anyag 30dkg...... volt..

            Komment


              Atti, ez nem játék, az én tippem a szemészet...Már csak azért mert nekem is volt szilánk a szememben, azt hittem, hogy sikerült eltávolítani, nem szúrt, meg semmi ilyesmi! De két hét múlva egy sötét foltot kezdtem látni...szóval szépen berozsdált...másnap szemészet, utána meg 1 hónapig antibiotikumos szemcsepp...mivel a szaruhártya károsodott.
              Persze a szemüveget útálom, így nem használom. De legalább a CNC-n van ajtó, bár ráállás nyitott ajtónál megy, teljes össztűznél.
              Neodímium mágnes van a hagyományos számítógép winchesterekben is.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

              Komment


                Amúgy meg szovjet kalapácsot csak sarlóval együtt szabad használni! Ilyen volt, igaz?
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                Komment


                  wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Amúgy meg szovjet kalapácsot csak sarlóval együtt szabad használni! Ilyen volt, igaz?
                  A kidolgozás finomsága igen,de formára normális kalapácsra hasonlított. Nem a szemembe, a szemöldök alá pattant.

                  Komment


                    Fejlemény: Fél órája ment el a futár meghozta a mágnest 1960Ft szállítással együtt. Kb 10sec alatt kihúzta a szilánkot fél cm mélyről.. Igaz másik lyukon jött ki mint amin bement.. s nem is volt kellemes,de azért örülök neki.. Kicsit nagyobb mint gondoltam 2x3mm finom borotvaélű szélekkel..

                    Komment


                      A kalapács kukában landolt.. 20 év alatt két eset. Harmadik esélyt nem adok. Szerencsésen megúsztam,de azt tanácsolom legyetek óvatosak.

                      Komment


                        Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Kb 10sec alatt kihúzta a szilánkot fél cm mélyről..
                        Akkor jöhet a villanyóra !

                        Komment


                          Sokunknak van ilyen CCCP- csodája én nem igazán szeretem mert valahogy esetlennek érzem ha kézbe veszem. Ettől függetlenül időnként elő bukkan de valahogy sűrűn le csúszik mindenről meg a súly elosztása sem ideális. Egy KGS-t piacos emléknek tökéletes db. Attila a mágnessel vigyázz mert látod több lyukat csinál rajtad és a végén a nedű úgy folyik ki rajtad mint a locsoló rózsán a víz!

                          Komment


                            ... meghirdeted , hogy vas ingyen elvihető . úgy kiszedik , hogy észre se veszed .....

                            Komment


                              joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              . úgy kiszedik , hogy észre se veszed .....
                              Ismerve a módszereket... baltával aprítottak fel egy háború előtti kabriót. Ez kb harminc éve volt. A specialisták szokásai,módszerei,iq-ja azóta sem változott.... ezért valószinű éreznék valamit.

                              Komment


                                sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                látod több lyukat csinál rajtad és a végén a nedű úgy folyik ki rajtad mint a locsoló rózsán a víz!
                                Annál okosabb vagyok... Csak a lyuk alsó szélég töltöm magam.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X