Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ezek a készülékek a csévélés ellenállását érzékelik
    Szerintem meg gyárilag olyan frekvenciát raknak rá hogy ott az elektronika érzékeli. Ez hasonló hogy ha beállitom, akkor egy szám lejátszása után megáll, vagy visszateker a kezdésére. Mást nem tudok elképzelni

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Keménykrómoztatnám és köszörültetném, de milyen + méretre? Úgy érzem 0.05 túl sok, a 0 méret kevés
      Ez egy jó kérdés, mennyit tágul egy csapágy ha bevágod a sütőbe? (Bóbitán én így szoktam beimádkozni a helyükre a csapágyakat...)

Komment

Keménykrómoztatnám és köszörültetném, de milyen + méretre?
        Sziasztok! Motoroknál a csapágyillesztést mindig minusz 0,01 minusz 0,03 közé kell illeszteni. A csapágyaknak is van tűrése, amit figyelembe kell venni, ami a tengely ( főleg főtengely) hőtágulása miatt. Nem véletlenül KELL a főtengelycsapágyhoz C -as (laza) illesztésű csapágy. Én mindig minden tengelyre (nemcsak főtengelyre, szerszámgépeknél is) így illesztettem a csapágyakat, eddig még mindig jó volt.

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Ez egy jó kérdés, mennyit tágul egy csapágy ha bevágod a sütőbe?
          Ha a tengelyt minusz 0,01 mm. és minusz 0,03 mm. közé illeszted, nem kell melegítened a csapágyat. Így könnyen szereled, semmi hibája, hátránya nincs. Nincs az a veszély sem, hogy megsütöd, megfőzöd a csapágyat melegítéskor. Én már több mint 50 éve így csinálom, a "régi" idősebb kollégáim így tanították nekem még az 1970 -es évek elején.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szeretném tudni ,a fúvóka méretét a Riga karburátornak.Négy régi és egy "kocka" van fúvókák nélkül...Riga 16-os könyvem van,de nem ír méretet....Van valami alapbeállítás az üzemanyag-állítócsavarhoz?
            Szevasz Máté!
            Egy régit pucoltam nemrég, emlékeim szerint 60-as volt benne a fúvóka, de megnézem azért holnap. A csavarhoz a szokásos alapbeállítás van, tehát másfél fordulat.
            Szerintem meg gyárilag olyan frekvenciát raknak rá hogy ott az elektronika érzékeli.
            Elég finom technika ez az analóg is. Könnyen el tudom képzelni, hogy ez a titok nyitja. Ahogy írtam, valamelyik kazettánál egészen lelassul a csévélés, több lépcsőben is.
            Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2023 febr. 27, 20:27.

Komment

Elszállt minden
              Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ha a tengelyt minusz 0,01 mm. és minusz 0,03 mm. közé illeszted, n
              Már innen kezdve nem jó. Csapágy belső nulla mindig. A gyapágyhézag a két belső futófelület között van ami vagy a szereléskor vagy a melegedés miatt tünik el. A nagykönyv 120 fokos olajfürdőt ir elő beszerelés elött, hány perc azt már elfelejtettem
              Szoval milyen pluszméretű egy 350 motor d=25mm-es féltengely helyes átmérője

Komment

Csapágy belső nulla mindig.
                Ez így nem jó. Tűrés az mindig van. Itt van a belsőgyűrűk tűrése ezredekben. Mérj meg több egyméretű csapágyfuratot ezredes osztású (kijelzőjű) mikróval, és látod a különbséget.
                24. oldal.
                A nagykönyv 120 fokos olajfürdőt ir elő beszerelés elött, hány perc azt már elfelejtettem
                A nagykönyv ezt írja elő. Én azt írtam, én hogyan szereltem probléma nélkül több évtizeden keresztül. Ezután is így szerelem, mert nekem bevált.
                Attached Files
                Utoljára szerkesztve a következő által: Kopasz 1; 2023 febr. 28, 06:15.

Komment

Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Ha a tengelyt minusz 0,01 mm. és minusz 0,03 mm. közé illeszted, nem kell melegítened a csapágyat.
                  Majd igyekszem fejben tartani. Bár így hogy le lettem tiltva a téli motorozásról nem sokat megy az öreg gép, bár lehet jobb is így. Normális keresztbordás szíjat lehetetlen beszerezni.... (A boltik eddig mind ugyanazzal a betegséggel küszködtek. Papíron a helyes méret, gyakorlatilag egy picivel rövidebb. Annyira hogy feszíti a szerkezetet és "keresztbe" áll a váltó oldalon a szíjtárcsa.)

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Papíron a helyes méret, gyakorlatilag egy picivel rövidebb. Annyira hogy feszíti a szerkezetet és "keresztbe" áll a váltó oldalon a szíjtárcsa.)
                    Fogazott szíjaknál nem mindegy a fogprofil. Lehet, hogy ebből eredhet a probléma. Egy szélesebb fogprofilnál nem ül úgy bele a szíjfog a kerékbe, ezáltal, mintha rövidebb lenne.
                    Attached Files

Komment

Szeretném tudni ,a fúvóka méretét a Riga karburátornak
                      Ma szétszedtem egyet, a számbeütés már lekopott róla, de kaliberrel mérve abban 70-es volt.

Komment

de kaliberrel mérve abban 70-es volt.
                        Több napos próbálgatással beindult ,ez a ......... simson 0,67-es fúvókával: viszont nem reagál az üzemanyagcsavarra.akkor a közelben járok .Egy gépkönyv sem ír méretet.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Több napos próbálgatással beindult
                          Egyel nagyobbat kipróbálhatsz még a Simson fúvókából. Ha viszont akkor sem reagál akkor egy kopott porlasztó lehet a fő ok. A falsh levegőt már gondolom kizártad. Hányas Rigát sikerült szerezned?

Komment

Hányas Rigát sikerült szerezned?
                            12-es ,de KTM hobbi vázba került mert a Sax-blokk törött és hiányos:annyira régi ,nem láttam hozzá hasonló motorral szereltet egyet sem .....Egy csonkot kellett vágnom a vázon,a kereket megfordítottam így marad eredetinek, talán mehetek vele....
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Egy gépkönyv sem ír méretet.
                              Van egy javítási gépkönyvem a Simson -okról, annak a 80. oldalán ez van.
                              Az egész könyv (fájl) 31,5 MB, ide nem tudom feltenni.
                              Ha adsz egy e-mail címet elküldöm, hátha jó lesz Neked, talán tudod használni.
                              Attached Files

Komment

Köszönöm,de csak Simson fuvókát tettem Riga karbiba mert nem találok méretet és az enyéim üresek,viszont ma lemondtam a kinlódásról áttoltam a pihenőbe.A jó idő és a hosszabb nappalok miatt bele kell vágnom a félbemaradt munkáimba és mindjárt itt lesznek a nem szeretem kerti munkák is.....

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X