Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem tudom hogy ez gyári vagy tv-ből (ugyanez történik pár kameráról átvettekkel) felvett de jól demonstrálja a gondot:
    https://www.youtube.com/watch?v=WgHkxTcZT1Q

Komment

Szervusz! Látom. Ez valami színátviteli dolog lehet. Sajnos nem vagyok ennyire jártas a dologban, de érdekes, hogy a piros azért elő jött, majd csíkosan a zöld is. De más szín nem. Kék is hiányzik, ami a színes műsorok egyik alapja. A három bázis szín a piros, zöld, kék- tehát az RGB színek ( az angol szín elnevezések kezdőbetűiből készült mozaik). Valami azt súgja, hogy a rögzített felvétel vivőfrekvenciái tolódnak el. Bár mechanikai műszerész vagyok és erre nincs képzésem, koca érdeklődőként foglalkoztam a témával. Rémlik, hogy a keleti-nyugati norma más frekin vitte át a hangot a műsorok alatt. Lehet a színek is e miatt vannak keveredve? Más frekvencián ment a szín rögzítés? Talán... Sajnos itt fogyott el a tudásom, de azért kicsit kutatok a neten, hátha lesz megoldás!
      UPDATE! - Nem Norbi reklámja... Sóval olvastam pár helyen, hogy a Sony cuccokkal gongjai akadtak embereknek. Digitalizáláshoz lehet egy másik márka ( Samsung, Lg, Daewoo... ) kellene, ami inkább kommersz. Mondhatjuk igénytelenebb.
      Aztán talán másik videórögzítő progit is lehet meg kellene próbálni. Van itt egy videó, ami inkább reklám, mint oktató anyag, de talán segít.
      https://www.youtube.com/watch?v=ZKj7tyGncEc
      Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 febr. 10, 14:52.

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        VHS-ekhez ért valaki? Menekíteném meg a régi családi videókat de hol fekete-fehér az anyag hol átvált színesbe. Rá lehet kényszeríteni valahogy a lejátszót(slv-se650) hogy színesbe játssza le?
        Valami nagy titok van ebben a digitalizálásban. Egyik Kollégám digitalizáltatott családi kamerás felvételeket egy céggel pár éve, mert sehogy sem akart neki jó lenni otthon. Ott elmondták neki, hogy otthon nem is tudta volna megcsinálni, úgyhogy legközelebb is odamenjen. Én nem hiszek az ilyen mesékben, de biztos, hogy valami komoly technika kell hozzá, a digitális oldalról. Aztán a lejátszó sem mindegy. Nekem egy kb 20-25 éves Goldstar van itthon, ami még jól működik, bár nem hiszem, hogy csúcskategóriás, de a maga nemében elég jó készülék.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2023 febr. 10, 20:16.

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          de biztos, hogy valami komoly technika kell hozzá, a digitális oldalról.
          Szervusztok! Titus jól látod! CSAK a számítógépen és a lejátszón múlik! Erős gép kell hozzá. De egy Pentium 4-es géppel 4 Gb rammal és 500Gb hddvel meg egy AGP slottos 128 Mb.os videókártyával már anno megoldottam a dolgokat. Pár ismerősnek az esküvői videóit mentettem dvd-re. Azt tudni kell, hogy végig kell ülni a folyamatot, mert néha előfordul hiba. A poén! A Goldstar videód jogutódja az LG!

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A poén! A Goldstar videód jogutódja az LG!
            Igen, valamikor a videómagnóm legyártása után változhatott a név. Akkor viszont már bőven 25 éves.

Komment

Szervusz! Titus ide másolok egy wikipedia részletet.
              "Az LG Corp. 1947-ben Lak-Hui Chemical Industrial Corp. néven alakult.[2] [3] 1952-ben a Lak-Hui (amit jelenleg LG Chem-nek hívnak) lett az első dél-koreai cég, amely a műanyagiparba lépett, és miközben a cég kibővítette műanyag üzletágát, létrehozta a GoldStar Co. Ltd.-t (amit jelenleg LG Electronics Inc.-nek hívnak.) 1958-ban a Lucky és GoldStar vállalatok összeolvadtak egymással és létrehozták a Lucky-GoldStar-t.

1995-ben a Lucky GoldStar szavak rövidítéseként a vállalat új neve az LG lett, ami manapság viszont a cég jelmondatának is rövidítése, mely a „Life's Good”.
              "
              Tehát majdnem 28 éves, vagyis inkább több a videód! Bőven veterán!

Komment

Ez valami színátviteli dolog lehet.
                Lehet, most egyelőre még nem jött elő.

otthon nem is tudta volna megcsinálni
                Ha csak nincs rommá gyűrődve/nyúlva azért otthon is kivitelezhető:
                https://www.youtube.com/watch?v=BMKoOpTqQ68
                (És ez a nyers javítatlan változat, ezen még elrágódott pár órát egy szoftver hogy kiszedje nagyjából az RGB zajt...)
                Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2023 febr. 11, 10:19.

Komment

Ha csak nincs rommá gyűrődve/nyúlva azért otthon is kivitelezhető:
                  Ez egész jó. Egy kis szentiváni harckocsizás. De már jó régen feltöltötted. A gyűrődéssel amúgy mit lehet kezdeni? Két könyv között pár nap alatt kilapul, vagy inkább tekerjem fel kézzel a dobra, aztán elég az is?

Komment

A gyűrődéssel amúgy mit lehet kezdeni?
                    Szia! Titus a vasalgatást könyvek között nem ajánlom! Félő, hogy a szalag felületén lévő vasoxid megsérül. A csévéléssel meg óvatosan, mert túlfeszes csévélés esetén megnyúlhat a szalag. Ezek a szalagok már igen öregecske dolgok...
                    Egy hasznos link: https://foto-kazetta-digitalizalas.b...a_javitasa_835
                    Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 febr. 12, 20:11.

Komment

Köszi a hasznos infókat!

Komment

Ez egész jó. Egy kis szentiváni harckocsizás. De már jó régen feltöltötted.
                        Igen, akkor valahonnét szereztünk kölcsönbe egy magnót és átvettem ami akkor előkerült. Most viszont előkerült egy 2. adag így kénytelen voltam beszerezni egyet (amit anno kölcsönkaptunk időközben bekrepált így nem tudtuk elkérni mást meg nem ismertünk akinek van.

A gyűrődéssel amúgy mit lehet kezdeni?
                        Passz :/ . Erre nincs ötletem se..... (a most előkerült szalagok nem gyűröttek)

A csévéléssel meg óvatosan, mert túlfeszes csévélés esetén megnyúlhat a szalag.
                        Ne is mond, nagyon füleltem miközben a magnó előre vagy hátrafelé tekerte a szalagot. Nyilván nem gondoltak rá a mérnökurak hogy késöbb valaki öreg sérülékeny kazikat akar majd digitalizálni és olyan tempóban tekeri a szalagot hogy borzasztó..... (de legalább nem a régi aiwa hogy a szalag elfogyása akasztja meg a mechanikát, valahogy érzékeli mikor ér a vég közelébe és lelassít)

Közben viszont úgy néz kiderült a szín probléma forrása, a kapcsolható irányú scart<-/->rca kábel..... (átkapcsolom a másik irányba majd vissza és ismét rendesen színes képet ad)
                        Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2023 febr. 12, 22:49.

Komment

Erre nincs ötletem se.....
                          Egyszerű lesz végül is a megoldás, nem fogok préselgetni, mint a magnókazettáknál szokás, mert épp a szalag eleje gyűrődött, azt a 10-15 centit lecsípem és meg is van oldva.
                          de legalább nem a régi aiwa hogy a szalag elfogyása akasztja meg a mechanikát, valahogy érzékeli mikor ér a vég közelébe és lelassít
                          Szerintem ezek a készülékek a csévélés ellenállását érzékelik, a mienk 2-3 lépésben is lassít, de van, hogy még visszább kapcsol. Vagy csak meg van nyúlva kicsit a szíj és azért lassul

Komment

Ez egész jó.
                            Volt egy kis időm így átengedtem a videót egy szoftveren, bár lehet kicsit túltoltam de így is egész jó lett...
                            Előtte:
                            https://content.section9.me/im/vf/bmp_e.png

Utána:
                            https://content.section9.me/im/vf/bmp_u.png

(A komplett videót megcsináltam csak képeket gyorsabb feltölteni.)

Komment

Szeretném tudni ,a fúvóka méretét a Riga karburátornak.Négy régi és egy "kocka" van fúvókák nélkül...Riga 16-os könyvem van,de nem ír méretet....Van valami alapbeállítás az üzemanyag-állítócsavarhoz?
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Üdv
                                Olvasgattam az SKF könyvet csapágy illesztésekröl. menjen a fenébe
                                Van egy motor féltengelyem amit sikerült 0.05mm-rel a nulla alá köszörülnöm. Történt ez kb 40éve
                                Keménykrómoztatnám és köszörültetném, de milyen + méretre? Úgy érzem 0.05 túl sok, a 0 méret kevés
                                25mm-es az átmérője
                                Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 febr. 26, 16:15.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X