Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Gyűjtögetem a hirdetésekből,de a legtöbb a "Motorosok"csoportból van.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Csak a képeket nem tudom mellé rakni...
      Közben ez is megoldódott, lett néhány kép is. Én szerintem majd Polgárdiba próbálok eljutni, ha nem jön közbe más dolog.

Komment

Jó napot
        Melyik motornak van 35-36mm átmérőjű könyökcsöve? Ha meg 2 kipufogós lenne mégjobb lenne

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Ha meg 2 kipufogós lenne mégjobb lenne
          A kormányváltós simsonra kell???
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

kormányváltós simsonra kell??
            Automata váltós lesz

Van egy, elméletben, javíthatatlan Horex blokkom, csak a látvány miatt kellene beletűznöm a könyökcsövet. Menne eladásra, mint szobadísz

Komment

Lekaptam a burkolatot a váltóról hogy kipucoljam a láncspré maradványait, nem kellett volna....
              https://content.section9.me/im/vf/kulimasz.jpg

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                , nem kellett volna....
                Miért? Évente érdemes. Ezért is akartam kardánost...nagyon untam kenegetni és takarítgatni a szutykot és a felni és az idomok is mindig kaptak belőle. Bolond divat a burkolat nélküli lánc......

Komment

Miért?
                  Mert azzal a lendülettel álltam neki hogy nem lehet olyan vészes nem kell kesztyű(elfogyott), tipikus "először jó ötletnek tűnt" eset. Alig bírtam levakarni magamról a ramatyot. Azt hiszem benevezek láncolajozóra, meglehet az után is takarítani kell de talán nem lesz ennyire borzalmas......

Bolond divat a burkolat nélküli lánc......
                  Bírná egyáltalán a műanyag azt a tempót amivel egy lánc mozog egy ekkora dögön?
                  Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2023 jún. 25, 21:07.

Komment

A mai műanyagok :lazán !

Azért a fémburkolatú is jobb a nyitotthoz képest nem keni el az egész motort, jóval kevesebb port szed fel, tovább tart a kenőanyag........

Tudjuk ma nem a taróság a lényeg, nem a környezetkímélés a dizájn és az utólag eladott alkatrészek halmaza. A mai technológiával régen futhatna a lánc teljesen zárt házban,olajban olyan méretezéssel,hogy soha vagy nagy ritkán kellene cserélni...

Komment

nem kellett volna....
                      Hát... van ott anyag bőven, de lehet, hogy csak egy ideig sokasodik a szutyok, egy idő után kezdi kihordani a lánc!
                      Bolond divat a burkolat nélküli lánc......
                      Ezt Csepelen már 60 évvel ezelőtt is tudták.

Komment

https://i0.wp.com/onroad.hu/wp-conte...00%2C667&ssl=1

Komment

Tudom van rá szaktopik, dehamár itt vagyok
                          El szeretném adni a Horexet. Előkotortam a szürke forgalmiját, de abban még az 1969-es lakcimem van ami rég megváltozott, még az utcanév is. Emlékeim szerint mintha kivonták volna forgalomból, de semmi papír nhem került elő
                          Olvasgatom a gépjármű eladás törvényeit Mindenhogy, vagy külföldről behozott vagy hazai járműröl beszélnek ahol mindig szerepel a törzskönyv, műszaki vizsga, forgalmi engedély
                          Esetemre nem találtam trv-t. Nem akarom forgalomba helyezni, csak a lakcimemet átírni
                          Mibe irják át vajon, a régi szürkébe vagy az ujra?
                          A blokkszám sem stimmel, mert a számsor végén van egy R betü, de anno a vizsgákon csak legyintettek, hogy az nem érdekes. Nade mára változott a világ, főbe lőnek akármi eltérésért, megkeseriti a hivatal az életet.
                          Írtam a 1818.hu-nak, meglátom lesz-e valami érdemleges válasz

Majd elfelejtettem
                          Csoda hogy még élek, tönretett a hivatali gépezet
                          Le kellett adni a rendszámot. Kikutatták hogy a külföldi tulaj elhalálozott
                          Azt hittem infarktust kapok amikor leszereltem a rendszámokat
                          Értesitették a harmadik országbeli valami hivatalt hogy itt egy örökség
                          Kértem hogy amig rendeződik ne vegyék le a rendszámot. Levették. TRV..az TRV..
                          Irtam a tulaj fiának, válaszolt is hogy enyém az autó, milyen papir kell
                          Irtam hogy póthagyatéki és erediröl hiteles másolat hogy ő az örökös
                          Azóta csönd
                          Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2023 jún. 26, 13:30.

Komment

Nem azért hogy szőrszálhasogassak de a szíj elég messze van egy gumi szíjtól (igen tudom más is van benne).... Egyelőre kipróbálom hogy olajozóval hogy fest a dolog, esetleg ha nem jó utána elkezdek agyalni valami porvédőn.....

A mai technológiával régen futhatna a lánc teljesen zárt házban,olajban olyan méretezéssel,hogy soha vagy nagy ritkán kellene cserélni...
                            De szép is lenne . Inkább szenvednék x km-enként a szimering cserével mint a kulimászt levakarni a gépről.....

Komment

Azért a fémburkolatú is jobb a nyitotthoz képest nem keni el az egész motort, jóval kevesebb port szed fel, tovább tart a kenőanyag........

Tudjuk ma nem a taróság a lényeg, nem a környezetkímélés a dizájn és az utólag eladott alkatrészek halmaza. A mai technológiával régen futhatna a lánc teljesen zárt házban,olajban olyan méretezéssel,hogy soha vagy nagy ritkán kellene cserélni...
                              Csak félve kérdezem: nem az ilyesféle meghajtást hívják kardántengelyesnek?

Komment

Kosszal telerakódott láncházról és alkatrészekről elmélkedünk. Egyébként a Jawa, MZ, Simson, Pannónia,...stb.elég jól megoldotta a burkolást.

Először talán takarékosságból később ???nem tudom miért maradtak le a bukolatok.

Én úgy néz ki túlléptem a lánccal való bajlódáson a Deauvillel... Igaz a Pannónia maradt lótifutinak...
                                Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2023 jún. 28, 20:22.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X