Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Mindvégig lenéztem a kovácsunkat,mert mindig megállt pihenni!Mikor nekem kellett leütnöm a három ekevasat másnapra az alkarom ügy bedagadt,hogy alig bírtam mozdítani.Azóta nagyobb tisztelettel nézem a kezeik alól kikerült munkákat!
    Sokan úgy ismernek mint akinek minden vas kell ami előkerül a földből,munkahelyemen a kovácsműhely falára gyűjtök itthol a pavilonom falára....a legidősebb darab egy kovácsolt lándzsa,most a rácsnak örülök szerintem századfordulós darab.

    - - - Updated - - -

    Teljesen megváltozott a Fórum mióta letörölték amit muszáj volt!Sajnos senkit nem érdekel,mit vettek el emiatt a régi járművektől és gazdáiktól!!!

    Nem igazán van új tag:mert nem találnak katalógusokat.Az emlékezetünk pedig hullámzik ,mivel elfogultak és kissé szenilisek vagyunk!Igen magamra is értem ,mivel néha rádöbbenek rosszul vagy hiányosan emlékszem.

    Remélem kifogtok igazítani amíg csak lehet!

    A fiatalabbaknak tények,napra kész ötletek kellenek:nem mikronok!
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      Szervusztok!

      A fórumról,-ahogy én látom.

      Élünk egy olyan társadalomban,amelyet identitás vesztésben élő emberek sokasága alkot és szerkezetében atomjaira hullott.Az ember,mint egyed társas lény,-ezért tartozni szeretne valahová.Van aki a pénzt hajtja és a javakat és ezért elvtelenül is becsatlakozik a politika bármely irányzatába.Van aki a vallásokba próbál menekülni,mert abban látja a magányosságból a kiutat és meglehet meg is találja szerencséjére.Vannak olyanok is mint mi,akiknek egyik sem tetszik és egy régi,de mégis új úton járnak,akik keresik egymás kezét,hogy azt méltósággal megfoghassák és ezzel egy új közösséget építsenek.

      Az nem nagyon számít,hogy hányan vagyunk,aki akar az szabadon csatlakozhat,vagy el is mehet,-a lényeg hogy akik itt vagyunk,ne bántsuk egymást és a lehetőség szerint,mint elméletben,mint a gyakorlatban segítsük egymást.

      Üdvözlettel:Che

      Komment


        Te vagy a mi Prófétánk!! Röviden és tömören összefoglalva. A mi ajtónk nyitva és szabad bejárást engedélyez minden ide tévelygett számára. Örülünk az új tagnak és talán a "nincs mit letölteni" egyfajta szűrő lett. Ki illendően kérdez feleletet is kap ki meg csak úgy berugja a kocsma ajtót az nyugaton is revorverrel fogadták! Mi csendes emberek lévén pár sort szeretnénk olvasni csupán. Máténak pedig a mi köreinkben sűrűn van szükség olyanokra kik tudják forgatni a Mikrométert.

        Komment


          Kedves Sándor!

          A prófétaságot nem vállalom,-mert a próféták között nagyon sok a hamis,-sőt a fórum főideológusa sem szeretnék lenni,-csak őszintén leírom a gondolataimat.

          Azt hogy a társadalom mennyire ki van üresedve,azt nem találtam ki,-erről politológusok,közéleti írók is írnak és az ember ezt a mindennapi életben tapasztalhatja.

          Egy példa,amely velem esett meg 4-5 évvel ezelőtt.

          Békéscsabára utaztam vonattal,valahol Telekgerendás körül felszállt egy idősebb,igen beteges járású nő,a kezében egy vödör cseresznyével.Látszott rajta,hogy minden lépés fájdalommal jár neki,de senki nem segített neki.Megszántam és elhatároztam,hogy a leszálláskor segíteni fogok neki.Amikor beérkeztünk Csabára,úgy helyezkedtem,hogy a leszálláskor előtte legyek és amikor leszálltam rögtön visszafordultam és segítő szándékkal nyújtottam a kezem a vödörért,minden szó nélkül.A meglepődéstől olyan félelemmel teli rémület ült ki az arcára,amit leírni sem tudok.Jó pár pillanat kellett neki ahhoz,hogy elérjen a tudatáig,hogy segíteni szeretnék neki és megenyhüljenek a vonásai és mosolyogjon.A Csabai állomás akkor még nem volt felújítva és a vágánypárok között kellett bukdácsolni,a kisgyermekes anyukák a babakocsival ott küzködtek,de egy fiatalnak se nagyon jutott az eszébe,hogy a segítségükre siessen.

          Itt tart a társadalom,mi ez,ha nem kiüresedés,az emberek csak magukkal vannak elfoglalva és nem törődnek senkivel és semmi mással,csak a saját érdekeik érvényesítésével,ha kell még mások sárba tiprása árán is.A fiatalok jó részének a segge sem látszik ki az okostelefonból,mennek neki mindennek és,ha nem vigyázol még össze is ütközhetsz velük és még nekik áll feljebb.

          A fórum a mai világban egy üde folt,itt a legritkább esetben fordul elő az,hogy megsértsük egymást,annak ellenére,hogy esetleg teljesen eltérő a világnézetünk.Itt senki nem akar legyőzni és megalázni senkit,-sőt segítőszándékkal fordulunk egymás felé és ez nagyon jó.

          Az,hogy megszűnt a letöltések rovat az nem jó,de azt is meg lehet érteni,hogy senki nem vállalhatja fel azt,hogy a feltöltött irodalom miatt valamilyen jogi következményeket kelljen elszenvednie.A társaság arra érdemes tagjai,úgyis megoldják privátban a szükséges szakirodalmak cseréjét,ha arra módjuk van.Sajnos ilyen a világ,ezért nagy kár,mert rengeteg irodalom fel van oda rakva,aminek a tanulni vágyók nagy hasznát vehetnék,de kockáztatni nem szabad.Aki azért nem látogat minket,mert nincs anyag amit le lehet tölteni,-az talán jobb is,ha elmarad.

          Sokáig úgy gondoltam,hogy a fórumot ki lehet szélesíteni,-most úgy látom tévedtem,de azt is megjegyzem,hogy több három oroszlán,mint ezer nyuszi.Mindenki előtt nyitott a fórum és,ha jól érzi magát itt,akkor talán aktívvá válik,ha meg eljön a találkozónkra,akkor nagy valószínűséggel nem fogja azt egy jó darabig elfelejteni és visszavágyik oda.

          Üdvözlettel:Che

          Komment


            Csak annyival toldanám meg, hogy tettem egy próbát. Mindenféle egyéb dolgot próbáltam az utóbbi héten olvasni, hogy ne csak a fórumot bújjam ugye állandóan. DE!

            Egyik sem tud sem lekötni, sem kellően informálni. Gusztustalan vagy nagyarcú beszólások, álhírek, rémhírek, üresfejű semmitmondó celebhírek. Köszönöm, nem kellenek. Szerencse, hogy van ez a fórum. Vigyázzunk rá!

            Komment


              Szervusztok!

              Gyakran olvasok a tájékozottságomat kiszélesítendő, politikával foglalkozó fórumokat,mint a jobb,mint a bal oldaltól (a szélére gondolok),mert az éppen regnáló mondandóját ismerem,mert a csapból is az folyik.Regisztrálva sehol nem vagyok és nem is szándékozom azt megtenni,nem félelemből,-azt tapasztalom én is,hogy a hozzászólások olyan alpári és egymást sértegető módon íródnak,amelyek meghaladják a tűréshatáromat.Nem értem az embereket,mert vitatkozni és meggyőzni egymást lehet,de mi a cél a sértegetéssel,-azt nem fogom föl ésszel.Hozzánk elég sok barát jön és igen kevéssel állok nézeteimet illetően közös alapon,-ettől függetlenül én nem szólom le őket,meghallgatjuk egymást és amikor az ember magában van elgondolkodik az elhangzott gondolatokon és mérlegel.Vannak gondolatok,amiket elfogadok tőlük és vannak amit nem,de eszembe se jut,hogy ezért őket utálnám,vagy nem szívesen látnám a következő alkalommal.Abban a korban vagyok,amelyben az ember már nagyon nehezen viseli az elveszett barátságokat,ezért nagyon meg kell gondolni,hogy az embernek mi jön ki a száján.

              Általánosítani nem szabad,mert van pl. a CNC fórum,ahova néha benézek és ott is egy segítőkész,kulturált társaságot lehet találni.

              Üdvözlettel:Che

              Komment


                Szintén olvasok más fórumokat is,mivel sok témában az ismereteim hiányosak. Regisztrálva vagyok az index fórumon is. Az a tapasztalatom,hogy függően a hobbytól mint ha mások lennének az emberek. Az index fórumon a barkácsoljunk kistraktort, Csemegeszőlő,Tollas a hátam mindent a tyúkokról,Régi láncfűrész kedvelő fórum....ezeken hasonlóan összetartó,segítőkész,emberséges fórumozókkal találkoztam. Mezőgazdasági,állattartási ismereteim eléggé hiányosak,ott nagyon sok tanácsot, s egy kedves fórumozótól ingyen vetőmagokat kaptam. Ettől függetlenül ITT érzem legjobban magam...napközbeni rohangálásaim szüneteiben ide nézek be. Itt fórumon belül is nagyon hálás vagyok a sok segítségért,igyekszem viszonozni.
                elveszett barátságokat
                Nálam is megfogyatkoztak a barátok az anyagi helyzetem változásával...úgy érzem itt arra méltóbbakkal sikerült pótolnom a "veszteséget.

                Komment


                  Vagy 2 hónapja elkezdtem gondolkodni hogy mi lenne-ha csinálnék egy support köszörűt az esztergához. Ami nem support köszörű, mert a tengelye mindkét végéről morze hüvely van. Na de a lényeg:
                  Click image for larger version

Name:	20161223_194245.jpg
Views:	1
Size:	203.9 KB
ID:	150459

                  https://youtu.be/XyLqTstd73g

                  - - - Updated - - -

                  Bár még egyszer szét kell szedni, a tengelyt ki kell szintezni hogy egy vonalban legyen a főorsóval.

                  Komment


                    Bár még egyszer szét kell szedni, a tengelyt ki kell szintezni hogy egy vonalban legyen a főorsóval.
                    Ne küszködj!
                    Csinálj egy függőleges szánt,úgysem köszörülni kell úgy látom,arra nem is az igazi.Ez egy maró adapter,és ahhoz tökéletes!Tetszik elfogadnám!!!

                    A suport köszörűnek kisebb és jobb csapágyazás kell azt csak tömbházban tudod elkészíteni az egytengelyűség miatt,a fordulat: 6000-35000-ig kellene tudnia a vágósebesség miatt,oda viszont tokmányt nem tehetnél.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                    Komment


                      mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ne küszködj!
                      Csinálj egy függőleges szánt,úgysem köszörülni kell úgy látom,arra nem is az igazi.Ez egy maró adapter,és ahhoz tökéletes!Tetszik elfogadnám!!!

                      A suport köszörűnek kisebb és jobb csapágyazás kell azt csak tömbházban tudod elkészíteni az egytengelyűség miatt,a fordulat: 6000-35000-ig kellene tudnia a vágósebesség miatt,oda viszont tokmányt nem tehetnél.
                      Tervben van hogy csinálok ehhez egy olyan talpat amivel a gépágyra lehet fogatni.
                      Click image for larger version

Name:	IMG_20160224_205013.jpg
Views:	2
Size:	193.5 KB
ID:	150461Click image for larger version

Name:	IMG_20160224_205008.jpg
Views:	2
Size:	181.3 KB
ID:	150462
                      Motor fordulata, adattábla szerint, 1360-as. Szíjtárcsa 1:1-be hajt.

                      Csapágyházak egytengelyűségével szerintem nincs gond. Bár a hegesztés kérdés hogy mennyit vitt el rajta, de minden darabja lézer vágott illesztett. A csapágyházak 8-8db csavarral vannak rögzítve, abból az alsó 4-4 ami elég pontosan van illesztve(ezek alá kell még hézagolót rakni) Az oldalsó 4-4 csavar meg horonyban van, azok csak egy kis plusz merevítést adnak.

                      Arra mondjuk kíváncsi leszek hogy a 370W-os motor mit fog bírni. Remélem elég lesz mert nagyobban tuti nem rakok rá. Így is 19kg-lett a szerkezet

                      Komment


                        Motor fordulata, adattábla szerint, 1360-as.
                        Erre gondoltam ránézésre:lassú köszörűnek ez a fordulat:400 m/m-es korong névleges fordulatához elég

                        Az a baj a satudnál is a tokmány kevés egy marószár rögzítéséhez,és szintén kevés a fordulata a maráshoz.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                        Komment


                          mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Erre gondoltam ránézésre:lassú köszörűnek ez a fordulat:400 m/m-es korong névleges fordulatához elég

                          Az a baj a satudnál is a tokmány kevés egy marószár rögzítéséhez,és szintén kevés a fordulata a maráshoz.
                          Hát, érezni hogy legalább dupla ilyen fordulaton dolgozna szépen, de azért amit meg kell csinálnom vele azt meg tudom.
                          Bár vassal nem tudom hogy hogy boldogulna. Szerencsére főleg aluval s műanyaggal dolgozok

                          A tengely másik végét is teszteltem egy kis ujjmaróval.
                          Click image for larger version

Name:	20161224_230218b.jpg
Views:	1
Size:	191.8 KB
ID:	150473

                          Komment


                            Van két hasonló (amilyen Heegany gépén) villanymotorom, csak szürkében.
                            Valószínűleg a csapágy kimehetett bennük, korcognak, mint a veszedelem.
                            Szét lehet ezeket szedni és csapágyat cserélni?
                            Kell hozzá valami speciális szerszám?

                            Komment


                              bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Van két hasonló (amilyen Heegany gépén) villanymotorom, csak szürkében.
                              Valószínűleg a csapágy kimehetett bennük, korcognak, mint a veszedelem.
                              Szét lehet ezeket szedni és csapágyat cserélni?
                              Kell hozzá valami speciális szerszám?
                              Természetesen szét lehet szedni őket.
                              Úgy, ahogy a főnököm csinálja:
                              Villáskulcs, kalapács és sok erő. Ha nem akar szétjönni akkor még több erő De így kb 10-15 perc és már összefelé rakja.
                              Egyébként egyszerűbb mint egy Pannónia

                              Leveszed a végéről a ventilátorburkolatot és a lapátot. Aztán elől és hátul is kiszedsz belőle minden csavart amit látsz és széthúzod az egészet.

                              Komment


                                Karácsonyi családlátogatásra vittem egy kis legót magamnak (a szürke villanymotort). Tényleg nem volt bonyolult, bár gyakorlásnak nem rossz, csapágylehúzásban, sajtolásban komoly elmaradásaim vannak. A csapágyakba a vizes trutymó helyett csapágyzsírt tettem. Végeredményben ugyanolyan hangos, mint volt, de legalább a jó érzés ott van, hogy zsírban fut.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X