Csak érdekességként: visszajött egy motor Nországból mert megbukott a műszakin. Gumiméretek nem gyáriak voltak,km óra részben olvashatatlan volt. Most végeztem vele (tegnap este 22-kor fogtam hozzá) Most ezeket a hibákat kijavítva fotót kell küldeni,és megvan a műszaki vizsga.... értitek... fotót. Egy két jó dolgot átvehetnénk tőlük.. (emberszabásúakat kivéve)
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Kihasználtam a jó időt,amíg nem esett nagyon az eső.. s tekertem a darálót Otellóval töltve. Jó esetben 150liter leve lesz.
- - - Updated - - -
De nagyon jó dolog ez a csapágykatalógus... néha előveszem s okosodom... Csak jelzem a tisztelt közönségnek hogy van ilyenem.. Ha esetleg van kérdés,kétely,tanácstalanság..akkor szivesen utánanézek.
- 4 likes
Komment
-
Most evett be a fene a műhelyből,-szilvát magoztam és még mindig van egy fél fányi amit le kell szedni és magozni.Nagyon unom már,egy bő hónapja ez megy ,szilvamagozás,körte aprítás és zúzás,szőlő szemezés és zúzás,aki nem csinált még cefrét,csak a pálinkát szürcsölgette,nem is tudja,sőt fel sem tudja fogni,hogy mennyi munka van vele.
Nem is értem miért csinálom,mert eladni egy kortyot sem szoktam,inni sem nagyon iszom,-kivétel,ha van valami összeröffenés a baráti körben és természetesen,ha Keszin békülünk,mert annyi haragost begyűjtünk egy év alatt,hogy ekkora haragban nem elképzelhető az élet.Beérnek a gyümölcsök és az ember sajnálja a fa alatt elrothadni hagyni,mert úgy szokta meg és látta az elődöktől,hogy mindennek értéke van és azt meg kell becsülni
A késztermék mennyisége nem szokott érdekelni,csak a minőség,idáig még minden jónak tűnik,nincs penész,jók az illatok,telnek a csobolyók,de nagyon de nagyon fáradt vagyok,-ilyet csak hülyék csinálnak.
Üdvözlettel:Che
- 5 likes
Komment
-
Ezt a kimagozást nem szokták csinálni és mégis jó a cucc, hallottam olyanról pl hogy a cefrét beleteszik centrifugába így megmarad a mag benne és tiszta levet nyernek.
Mi max almában utazunk így a mag nem számít, azt csak felezni szoktuk. illetve megfőzzük még a seprőt is ( boralja ) de attól még mindenki resetelt.
- 1 like
Komment
-
Én menetes szárra fűrészlapból készített pengéket fogattam,és azzal pépesítettem. A pépből a magok leszűrhetők,és így gyorsabb az erjedés is.
Almát, körtét mosás felezés után tárcsás (késes) ágdarálóba beküldjük. Haladós
Beérnek a gyümölcsök és az ember sajnálja a fa alatt elrothadni hagyni
- 3 likes
Komment
-
hever és rohad el a szép gyümölcs.
- 5 likes
Komment
-
már négy napja beteg vagyok tőle,de még tömöm így is..
Azok voltak szép idők mikor szakközépben ilyentájt vittek minket 2 hetes gyakorlatra, szőlőszüret...
Székrekedéses panaszok nem gyötörtek senkit, az biztos
- 8 likes
Komment
-
Emu a régi öregek a söprűből készült Törkölyt tekintették a pálinka Annyának! Kicsit szagossabb mint a többi.
Nem találkoztam olyannal aki csak simán berúgott volna tőle, és ne lett volna egy életre szóló legenda ez a találkozás
- 5 likes
Komment
-
Nem vagyok nagy szakértő...a z egyik legjobb pálinka amit ittam az seprő+törköly vegyes. Nagyonn sima,erős,ízes,enyhe"penész" ízzel. (lehet nem jól írom írom az íz jelleget)
- - - Updated - - -
Megszámoltam most: még 42db körte van..az szolídan,beosztással még négy nap.
- - - Updated - - -
Nálam a borkészítés: Szőlő fertőtlenítős mosása majd darálás, s ezután a szoktatott előnevelt fajélesztő (ami 20% alkoholig tűr a vadélesztővel szemben) és élesztőtápsó+ pektinbontó (segíti a héjban lévő színek aromák kioldódását) hozzákeverése. Ezek után a lezárom a hordót,de naponta egyszer átforgatom, s egy hétig hagyom héjával erjedni. Egy hét után préselem és üvegekbe töltöm. Szeretem ha szinte harapni lehet a bort..
- 2 likes
Komment
Komment