Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    En mindennap hasznalom a Pannoniat csak mar hogy tobbet kell szerelni min amit megyk vele ennyi bajom meg motorral nel volt
    Ahogy javítgatod úgy lesz egyre megbízhatóbb . Én gépem egy faék egy pancsihoz képest de ne tudd meg mennyi gányolás volt rajta. Szomszédúr mindig azzal "cikiz" hogy amennyit szereltem már több 100 lóerősnek kéne lennie .

Komment

Pannoniat csak mar hogy tobbet kell szerelni min amit megyk vele ennyi
      Szeretem a pannóniát,de kicsit keveset tud,nem napi 200-km-es motor. Igazából 70-es tempóra készült.....ennyi!A többi közlekedő sem tolerálja a"lassú"utazót!

Nem értem:miért kell szerelni?Tudtommal felújított a motorod,így csak a ragadás és a beállítás finomítása marad.A megszakítót 500-1000km-enként megnézed esetleg gyémántporos tűreszelővel finomítasz rajta a helyén a megszakítóhézagot leellenőrzöd menni fog.A karbival nem volt gondom,maximum a tankban lévő rozsda okoz gondot,a belső festést ennél a motornál nevetségesnek tartom,van másik....ha ezek jók akkor a tempóddal van gond,ha 70-alatt hajtod lassan gyorsítasz,kimegy a világból(ha van türelmed hozzá).

Nagyon nyugis motor,ha felveszed a tempóját élvezni fogod a kényelmét!

- - - Updated - - -

mert mi baja?
      Túlfolyik a karbim menetközbenTűszelepet már cseréltem,de ehhez a típushoz valahgy nem találok szelepfészket
      Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 szept. 22, 05:17.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Tűszelepet már cseréltem,de ehhez a típushoz valahgy nem találok szelepfészket
        Ne úgy keresd hogy ipari hulladék rizskályha típusú motorkerékpáromhoz, hanem vedd a kicsi kezedbe mutasd fel, mert egy halom kínai robogó kb pont ilyen karburátor-koppintást használ, de az úszóházuk biztos ilyesmi mert ugye az összes japán hasonlót használ, így a kínai is ilyesmiket koppint. Lehet hogy a "bótos" lusta kinyitni a kedvedért a partscatalogot , mert úgy gondolja drágálni fogod.
        Nekem a Honda főreléje került volna 4xxxx Ft-ba de az összes robogóé pont ugyanilyen 4500Ft-ért. ezért vettem 1 tartalékot is hátha ez nem bírja 27 évig. Oszt és??

- - - Updated - - -

Jut eszembe, ha van üzemanyagszivattyúd, nézd meg azt is, mert lehet a tűszelepeknek nincs bajuk, hanem a benzinpumpa reléje ment tönkre és tolja folyamatosan a benzint, amit a porlasztó nem tud lezárni.
        Ha időben észreveszed az elektronikát nem kell cserélned mint nekem.

Komment

Máté! A tank belső kezelése ennél is elengedhetetlen hisz ha másikat teszel rá az is rozsdás már és kezded előről eszed a mérget csak. Tank belső rendbe tétel, karbi ultrahangos tisztítása és ha svimmelős a karbi akkor használhat a tűszelep besziszolása. Polír papír- sokszor az a gond,hogy a használattól válla keletkezik és nem zár le. Hozzá teszem a" Pancsi" karbiját nem ismerem ez a gyakorlati tapasztalatom. Jikov-nál én tolómérővel válogattam a leghosszabbat mert a hossz is mérvadó. Oldal stenderen jelentkezett leginkább a túlfolyás. Fúrógépbe befogtam és úgy políroztam / függőlegesen tartava!! mert elgörbülhet az úszó vékony szára és eldobós lessz vagy megreped a forrasztás körülötte. Ha nem ilyen a karbi akkor ez csak eszme futtatás.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ha nem ilyen a karbi akkor ez csak eszme futtatás.
            De, csak itt az úszóba egy cső van beleforrasztva és azon van átdugva a tű. A pozícióját meg egy, szintén az úszóra forrasztott drót biztosítja a tűn lévő beszúrásoknál. Így rögtön állítható is a tű az úszóhoz képest.
            Click image for larger version

Name:	3370d1324209394-pannonia-karburator-kep-003.jpg
Views:	2
Size:	183.4 KB
ID:	152890

- - - Updated - - -

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            De, csak itt az úszóba egy cső van beleforrasztva és azon van átdugva a tű. A pozícióját meg egy, szintén az úszóra forrasztott drót biztosítja a tűn lévő beszúrásoknál. Így rögtön állítható is a tű az úszóhoz képest.

Name:	3370d1324209394-pannonia-karburator-kep-003.jpg
Views:	2
Size:	183.4 KB
ID:	152890
            (valamit nekem is kezdenem kell vele mert ha leállítom a gépet és nem zárom el a csapot vagy 10 perc és már tócsa van alatta... )

Komment

Lehet hogy a „bótos” lusta kinyitni a kedvedért a partscatalogot , mert úgy gondolja drágálni fogod.
              Tudom a Kawasaki nem az olcsóbb kategória,bevállaltam viszont egy karbi többszáz-ezerbe kerülne az durva.A tüszelep-fészket már próbálta valaki előttem kiszedni erősen látszik.
              Az álltalam elérhető motorosboltokban keleti és álltalános alkatrészek vannak a netről rendel a srác,igy nincs mit méregetni.Az álltalam fellelt javítókészleteben pedig az én típusomhoz nem találtam.
              Én is arra gondoltam:ha méretegyezéssel tudnék venni akkor belealakítanám,csak nincs méret és leírás sem!A legtöbb alkatrésznél csak a tipusok vannak felsorolva.
              Az én motoromon szerencsére nincs még szivattyú hagyományos ejtőtartályos.
              Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 szept. 22, 18:12.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Name:	face hird 114.jpg
Views:	1
Size:	201.4 KB
ID:	152891 Elmostam a blokkot, s kezdtem méregetni a hézagolást,de nincs rá szükség. Az elég súlyos főtengelyt két 6204-es csapágy tartja.. erős volt a kisértés,benn akartam hagyni a két régi csapágyat (magyar csapágyak voltak) de erős vívódás után úgy döntöttem NJ 204-es egyoldalról szerelhető görgős csapágyakra cserélem. A blokkba kell az olajat tölteni,de szárazkarteles a technika.. a blokk elején látszik az elválasztott tartály. a forgattyús térbe a főtengelyen keresztül nyomott olajat a szivattyú átnyomja a tartályba. Nagyon apránként,de azé haladok a sajáttal is.

Komment

A motor feujitott es minden kpopo alkatresz uj fe folyton lelazulnak a csavarok s bovdenek szorulnak a karbi neha folyik neha nem akormanyt ha megszoritom szorul Most epp ki kellett szedni mert lelazult es egu golyo ki esett es beszurult a vaz es az ALU koze

- - - Updated - - -

A kormanyhoz kellene egy normalis csapagy csak itt azSkF- nel ilyen meretben nemtalaltak valakinek van otlete hol lehetne beszerezni.

Komment

Máté! A tank belső kezelése ennél is elengedhetetlen hisz ha másikat teszel rá az is rozsdás már és kezded előről eszed a mérget csak. Tank belső rendbe tétel, karbi ultrahangos tisztítása
                    Nem tudom:a pannónia tankjaim nem igazán szorulnak belső festésre,pedig semmi konzerválásban nem volt részük,5-3 közel használható állapotú van a készleten van ami horpadt és rozsdás,de belül tiszta.

Komment

Teljesebben az olajszivattyúról: Kicsi precíz technika, két lépcsőben üzemel. Egyszer szívja a kartelből s nyomja a tartályba...közben másik oldalon szívja a friss olajat szűrőn keresztül s nyomja át a főtengelyen és nyomja a szelephimba tengelyekhez is. Kézzel forgatva 30-40cm-re nyomja az olajat. Kenés gond nem jellemző.

Komment

A kormanyhoz kellene egy normalis csapagy csak itt azSkF- nel ilyen meretben nemtalaltak valakinek van otlete hol lehetne beszerezni.
                        Elvileg a veterán aprón minden utángyártott és használt alkatrész kapható!Ugyanezek az árusok a veteránbörzéken is árulják.(felénk sajnos nem)

Komment

valakinek van otlete hol lehetne beszerezni.
                          Van itt Pannóniás. Szerintem az eredeti rendszer ha nincs kikopva akkor jó. Összerakás beállítás után biztosítani kell. Golyóméret jó?

Komment

bovdenek szorulnak a karbi neha folyik neha nem
                            A bovdeneknek pontos helyük van másképpen fűzve megtörik vagy ellapul.Nincs tapasztalatom az utángyártottakkal:magamnak készítem.

A karbihoz a Sepi tippje jó be kell csiszolni a tűszelepet,és tankfestés,ha rozsdás a benzincsapot a hibátlanul működő motoron is zárni azonnal ha megállunk rövid időre is,sok gondtól megvédi az embert,LELKE van és nagyon meghálálja a törödést.

- - - Updated - - -

Van itt Pannóniás. Szerintem az eredeti rendszer ha nincs kikopva akkor jó. Összerakás beállítás után biztosítani kell. Golyóméret jó?
                            Jobban jár a kúpgörgőssel akkor örök életű lesz.

Komment

Jobban jár a kúpgörgőssel akkor örök életű lesz.
                              Ez igaz.... Stabilabb, de költség+beszerzési idő. Saját részre szintén ezt pártolnám.

Komment

de költség+beszerzési idő.
                                Ha nincs gépsora,hogy felköszörülje a golyófészket akkor vennie kell vagy csináltatni,ekkor tényleg a kup-görgős beszerzése célszerűbb.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X