Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    de tegnap Irénkém unszolására lehoztam a padlásról a felnyelezett Trabant ajtó borításokat (hólapátokat)
    Szóval te riogattad vissza a havat Németországba?
    https://www.youtube.com/watch?v=lmXg44SPUSk

Komment

Most kicsit kimaradtam,de próbálok pótolni. A Horex bemotorozása nem volt felhőtlen, nyomta az olajat rendesen a második körben. Én is,és a motor is elázott,de legalább melegített. Hengerfejet levettem,tömítéseket javítottam,majd nekiálltam megkeresni a hiba okát. Nem egyszerű a rendszer,de az olajszivattyú próbán kiderült a bibi. Két utas a rendszer, s a szabályozó szelep a szivattyúban le volt ragadva. Kicsit kellemesebb idő estén örömmotorozás következik.

Komment

Csak kis örömködés.. A tyúkjaink elkezdtek rendes méretű hasznot termelni. Az xl tojástartót nem tudjuk lezárni a méret miatt..

Komment

Ott a dugattyúgyűrűk között egy luk. Ez a Simson 250 aminek eltört a dugattyúja,s most 400km után ismét bibi. Vélemény?

Komment

Holnap este borfejtés lesz.. Lehet megosztok egy-két kósza gondolatot. Tetszik az élet itt nagyon vidéken. Pénz nagyon nincs,de igazából nem is kell.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              most 400km után ismét bibi.
              Irigykedem ! Nekem 12 km után voltak már problémáim !

Komment

i. Vélemény?
                Milyen méretű dugó ? Lehet tudok gyárit szerezni !

ű

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Milyen méretű dugó ? Lehet tudok gyárit szerezni !
                  Holnap megmérem,de szerintem 69.5-ös. Köszi előre is! Ha nagyobb nem gond,valószinű új fúrást is kér... holnap az is kiderül.

Komment

Ott a dugattyúgyűrűk között egy luk. Ez a Simson 250 aminek eltört a dugattyúja,s most 400km után ismét bibi. Vélemény?
                    Érdekes,a hengerpalást olajozottnak látszik a gyűrűtől felfelé a száraz súrlódás nyomai:mintha megolvadt volna.

Így nézett ki a Simson blokkos kis-traktorom dugója mikor 15q-cserépkályhát hoztam vele lejtőn be kellett tolni és 2-estől nem mertem elváltani mert full gázon alig ment....5km-távon 400-m-re otthol-tól elment az erő és megállt! A gyűrű fölött:megolvadt a dugó és átlyukadt,nagyon szégyelltem mert szétgyilkoltam gyorsan eltüntettem a nyomokat.Azt mondom túl sok a levegő a keverékben és ahhoz képest (forszírozva)hajtották.

Egy MTZ-nek beolvadtak a dugói mert levették a kipufogót és (Turbós)szabadon pörgött,"farkánál" fogva vitte a 4-fejes ekét míg:nem kezdett zörögni a motor. A dugó teteje megolvadt és darabkák szakadtak le belőle.....Az anyag kásássá vált a melegtől,úgy tűnik ez is hasonló.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Érdekes,a hengerpalást olajozottnak látszik a gyűrűtől felfelé a száraz súrlódás nyomai:mintha megolvadt volna.
                      Az én meglátásom ugyanaz. A tulaj 70éves,én rábeszéltem 70km/h fölé ne menjen amit Ő be is tartott. Garanciába javítom,ami nem nagy öröm nekem,mert először is nagyon szerényen számoltam.

Komment

Még valami: Simson 250-nél, mivel gyakori vendég volt... az olajzást ellenőriztem fúrógéppel forgatva a szivattyút. Ennél a motornál is megtettem összeszerelés közben, rendben volt minden. Mikor a tulajnál levettem a hengert akkor ellenőriztem a nívót ami a minimumon volt. ( a 400 km alatt a főtengelylógás kb 0,5 lett. ) Ez már azért biztos nem véletlen. A nívópálcák hosszát is érdemes lehet összehasonlítani,ne tévesszenek meg.

Komment

Az a csapszeg nekem azt mondja hogy ez bizony meg lett hajtva, első képen a dugóhoz közelebbi sötét rész elég gyanúsan kékes színű...

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            dugóhoz közelebbi sötét rész
                            Ilyen volt amikor betettem,kopásmentes jól illeszkedő használt csapszeg volt. (most is az.)

Komment

Kedves Atti!

Írod,hogy garanciában javítod,-nem szabad ilyen innen-onnan összeszedet alkatrészekkel feljavított motorokra futásteljesítményben meghatározott garanciát adni!Neked mint felújítónak,csak azt kell vállalnod,hogy az átadás pillanatában,a megrendelésben rögzített hibák ki lettek javítva és a gép működőképesen át lett adva.Arra nem lehet garanciát vállalni,ha elolvad egy dugattyú,-arra a dugattyú készítőjének kell garanciát vállalni,még-csak nem is a henger fúrását végző szakembernek.Hibás lehet a jármű tulajdonosa is,mert meghajtotta a motort,mert az nem elég,hogy "idősebb Úr",vagy tisztességesnek tűnő,...... Napjainkban a "tisztesség",keveseknek adatott meg,ezért jobb,ha legközelebb,csak a lelazuló csavarokra adsz garanciát,mert az lehet,hogy a Te hibád,de egy elolvadó dugattyú biztos,hogy nem.

Az írásaidból egyértelműen kiderül,hogy szereted csinálni és gondolom szívvel és lélekkel is csinálod ezeket az öreg gépeket,de azért ne legyél a magad ellensége!

(Hogy sikerült a borfejtés?)

Üdvözlettel:Che

Komment

Az a dugó túl nagy hőt kapott. Az több ok miatt is lehet. Még a keverék összetételétől is akár. Ja és a főtengely lógása az radiális vagy axiális irányban értendő?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X