Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egy szakmai kérdésem volna. Miért van az egy CO reduktornál hogy a beállított nyomásérték elkezd felfelé kúszni ha nincs gázelvétel? Egészen addig megy amíg a biztonsági szelep le ne fúj. Hegesztésnél meg hirtelen elfújja az anyagot a 15 bar ha lerakom a pisztolyt egy kis időre...
    Gondolom reduktor hiba. Kérdés hogy javítható-e? És ha igen akkor hogy?

Oxigén reduktor is csinálja ezt, de az jóval kisebb mértékben és meg is áll egy idő után. De ott annyira nem is érdekes, elvégre az folyamatosan ég, folyamatosan van gázelvétel.

Komment

Szervusz!

Átereszt,mert valamilyen szelepülék el van piszkolódva.Javítható,szét kell szedni,kitakarítani,átvizsgálni,-ha valami sérültnek tűnik cserélni és nagy valószínűséggel összerakás után rendesen fog működni.A nagyobbik probléma,hogy napjainkban annyi féle gyártmányú és márkájú reduktor van forgalomba,hogy nehézkes az alkatrészpótlás és a típusismeret is hiányos,de ez neked nem lehet probléma.Szépen körültekintően megoldod,-szinte biztos vagyok benne.

Üdvözlettel:Che

Komment

Én nekem oxigén reduktor van feltéve 1990 óta és bírja igaz nem nagy vastagságú anyagokat hegesztettem vele folyamatosan / max. 3 mm-est / akkor kissé bederesedett nyáron csak vizes lett. Nem nagy gond ha nincs rajta a fűtés hisz Te sem nagyüzemben használod. A takarítás segíthet mint Józsi is ahogy írta nem egy bonyolult szerkezet.

Komment

Szétkaptam, eléggé kormos belülről, de nem az a gond.
          Egy kerámia szerű szelep fekszik fel egy réz felületre, na azon volt egy sérülés. Próbáltam finoman kicsiszolni de nem lett jobb... (de legalább a fél napom elbasztam rá)
          Alkatrészt majd nézek hozzá. De nem kizárt hogy egy másik reduktort kell majd vennem...

Komment

Próbálkoztam Jézust utánozni.. de csak részsikereim vannak. Borból tudok vizet csinálni... fordítva sajnos nem megy... A legszomorúbb hogy elfogy a kisérleti mennyiség. A palackozottakhoz már elvből nem nyúlok.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Borból tudok vizet csinálni... fordítva sajnos nem megy.
              Pedig ezt már rég kitalálták
              Beledobsz egy tablettát, aztán lesz valami bor szerű lé

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Pedig ezt már rég kitalálták
                Beledobsz egy tablettát, aztán lesz valami bor szerű lé
                Na igen, csak a fejfájás sajnos igazi másnap .

Komment

Rendezgettem ( de valójában a Sanyi csinálja ) a disznóólat a gépemben . Találtam néhány képet - innen a satupadomról ....... ---- ha meg úgy nézem , az már valami , ha az ember munkáját valaki a sajátjaként mutatja be a nyálcsorgatóknak .

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    nyálcsorgatóknak .
                    Nekem nagyon csorog!
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Nekem nagyon csorog!
                      Ha lesz Pannóniád , és már csak a koronát kell rá feltenni , szólj ..... ( ne nekem , hanem egy P 20 os csávónak , tiszakeszin , az csinál ilyeneket ...

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        a koronát kell rá feltenni , szólj
                        Oké majd szólok a technológusomnak !
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Berugtam a kocsma ajtót!! a címhez illően. Most ebben a számomra latymatag időben olvasgattam a régi cikkeket és jól esett a 2. Talinkról szóló cikkét olvasni Talugának. A képeket elnézve a nyár emléke kissé melengette a lelki világom. Az idén viszont történelmet írunk hiszen ez lesz az 5. csak lassan melegszik / még most hül / a kinti levegő sajna

Komment

Bizony hűl.... a fene enné meg, ez most nekem nem jó. Úgy fázok a műhelyben mint a vadászkutya. Mert ugye fűteni most még nem tudok. Na mindegy megyek iszok inkább egy kis körte levet...

Komment

Szervusz Józsi!

Nem tudnál valamilyen lécekből összeütni egy kisebb fóliasátrat,ami esetleg mobil is lehet és a nagysága csak akkora lenne,amekkora hely éppen szükséges a munkához és alá egy hősugárzót,vagy olaj radiátort?A fázás rettenetesen nehezen lehet elviselni és még a körtelé sem segít,csak tompítja a hidegérzetet,ilyenkor lehet úgy kihűlni,aminek számtalan betegség lehet a krónikus velejárója az ízületi problémáktól,a vesebajig.Óvjátok magatokat és ez mindenkire vonatkozik,mert egészség nélkül,-semmi sem ér semmit!

Üdvözlettel:Che

Utólag,eszembe jutott még,hogyha betonon kell toporogni,akkor nagyon sokat jelent a betonra helyezett deszkalap a két szélére szegezett léccel,hogy alul legyen légrés és erre szétbontott kartondobozokból több rétegben papírt tenni.Először az ember lába kezd el fázni és ez ellen nagyon sokat segít a fenti megoldás.Sajnos én is eléggé vacogok,mert spórolni kell a tűzifával,bár rengeteg a munkám,de hidegben nem nagyon fűlik hozzá a fogam,azért be-be gyújtok két-három naponta,de igazán nem tud felmelegedni a műhely csak,ha folyamatosan fűteném,-túl sok gép van ott és egyéb vasak,azok meg nyelik a hőt.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2018 jan. 21, 13:32. Oka: Kiegészítés

Komment

A napokban leszek kész a hegesztéssel a Golfon, akkor kerékre tudom tenni, és ekkor már ki tudom toszítani a műhelyből. No ha kiment akkor nekiállok egy fóliasátrat készíteni bent, ami funkcióját tekintve fényezőkamra is lesz. Jelenleg így néz ki.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X