A gyónáshoz nem kell pap.A mikor az ember az éjjeli órákban,-úgy egyedül,átgondolja az életét és azt mondja magában,hogy ekkor és akkor,ezt vagy azt,helytelenül cselekedtem és most,ha módomban állna és visszaforgathatnám az idő kerekét,-akkor nem tenném,-hát ezzel a gyónás befejezettnek tekinthető.Az ember azt nagyon jól érzi belül,hogy hibát,bűnt követett el és meglehet,hogy szinte az elkövetés pillanatéban,már bánja is,-akkor minek ehhez a pap,a lényeg az önvizsgálat.Vallástalan ember vagyok,de ez nem jelenti azt,hogy nincs hitem,-mert az isten az embert a maga képmására teremtette,-tehát "nekem ti vagytok az isten,-véreim Magyar proletárok",-írta ezt egy költő,aki manapság igencsak el van hallgatva,-akár Petőfi.(Ady bár az idézet nem pontos)
A politikai fórumokat magam is látogatom,mind a két oldalt olvasom,bár tagja egyiknek sem vagyok és hozzá sem szóltam soha és úgy vélem nem is fogok,de tisztában szeretnék lenni a történések értelmével.Sajnos ezek a politikai oldalak és főleg a hozzászólások egy olyan megosztott társadalomról tesznek tanúságot,ahol az ellentétek kibékíthetetlenek.A választások kapcsán nagyon kiüresedtem és nagyon csalódottnak érzem magam és az összes politikust útépítésre küldeném dolgozni,mert valahogy úgy érzem,hogy nem a nép kell nekik,csak a bársonyszék és annak vonzata,a vastag boríték.
:
Komment