Eddig jutottam..túl sokat szöszmötöltem az apróságokkal. Az üléseket még át akartam húzni,de elhalasztom kicsit.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
A Jawa 360 oldalassal is összeállt. Holnap delőtt szervízelni megyek, s veszek még hozzá pár csavart. Ha azok a helyükre kerülnek akkor főpróba az oldalkocsi beállítás helyessége miatt. Arról is lesz kép,mert biztos van aki kedveli... én inkább nem írok véleményt.
Rengeteg munka fekszik benne,de ez inkább annak köszönhető..hogy a műhelyszemétből összesöprögetett majd eladásra összekalapált (szószerint) szrt vállaltam el látatlanba. Addig kalapáltam és hegesztettem,amíg motor lett ebből is.
- 3 likes
Komment
-
Kedves Atti!
Szép munkák,-le a kalappal és gyors is vagy ellentétben velem.Kíváncsian várom a JAWA felújításáról a beszámolót és kíváncsi vagyok arra is,hogy a most a kezed alatt lévő motor váltott ki ellenérzést a márkával szemben,vagy ez általános?Ne riasszon vissza az,hogy nekem a JAWA az egyik legkedveltebb márkám,mert minden véleményre kíváncsi vagyok,hiszen azok szubjektívek.Valószínű azért kötődök a JAWA-CZ márkákhoz,mert amikor kezdtem a motorral kapcsolatos élményeket gyűjteni,akkor az MZ-ről még csak hallani lehetett,hogy van ilyen márka is,ami tulajdonképp a DKW utódja,de akkor Magyarországon még nem lehetett vele találkozni.Nekem nincsenek vele jó élményeim,egyszer egy 250-es Trophy úgy eldobott egy viszonylag szűk kanyarban,Szeghalomnál lemenet a hídról,hogy szinte élvezet volt repülni a levegőben.A másik élmény munka jellegű egy 250-es elöl tárcsafékes,alu felnis,a pontos típust nem tudom,-talán ETZ,első fékezéskor úgy keresztül húzta a ráfon a küllő nipliket,hogy a dobozolt vázból valami amorf figura lett.Az eset nem velem történt,nekem az volt a feladatom,hogy újjá építsem a motort.A vázon kívül még elég sok alkatrész ki kellett cserélni,amire egy nyomon futott a váz,azóta a aluráfos,küllös,tárcsafék konstrukciót alulméretezettnek tartom.Szerencsére a gyerek nem halt bele,de toldták-foltozták a doktorok egy ideig,mire felgyógyult.
Üdvözlettel:Che
Komment
-
Kedves Józsi bátyám! A JaWa 250 az egyszerűségéből kifolyólag nagyon jól sikerült konstrukció. Cz 175 hátul baktelós tipus.. nekem is meglepően finom,kezes,jól sikerült szerkezet ami igazi élménymotor. A felnin keresztülszakadó niplik a gazda "figyelmét" igazolják.. nem igazán jellemző betegség. A Jawa 350 más.. elófordulnak igen érdekes hibák, és gyorsabban kopik valamiért a többi tipushoz képest. ETZ tárcsafékessel sokat motoroztam gond és hiba nélkül.. Kb 50 E km.. Jawa 3500 esem is volt, azzal pár száz km..s javítás. Akitől vettem az 5 év alatt 2500km-t tudott beletenni az állandó hibák miat... azt hittem nálam majd jobb lesz.. jó nagy tévedés volt.
Nagyon kifogtam.
- 1 like
Komment
-
Igaz az én 634-esem újonnan toltam ki a boltból de nekem remekül helytállt. Igaz nem kapkodta az elejét mint az MZ viszont nem is szitált az eleje és nem számított a szembe szél sem . A kondikat kiraktam a tank alá és onnan kezdve semmi gondom nem volt.Három évesen új áron adtam el igaz sok egyedi volt rajta és úgy is nézett ki. Szokványos ok nőtt a család és autó / Skoda S100 /-ra lett cserélve.
- 1 like
Komment
-
Három óra elteltével a rugótányér alá került egy alátét, s így elmosogatva (csak belülről) és csiszolgatva most jól működik s könnyen indítható. A képen a lengővilla csapágyazás menetes csapja közelről.. elég precíz megoldás. Mivel kezdett sötétedni,és a szúnyogok már haraptak.. ezért a befejezést elhalasztottam holnapra. Az MZ projekt csúszik picit.1 kép
- 1 like
Komment
-
Érdekes történet: Felkeresett egy ismerős mivel nem ért el telefonon, egy Ural M62 amit tólem vett.. két év használaton kívüli állás után karburátoor és gyujtásbeállítást csináltatott... 50 E Ft volt a mutatvány. Megkérdezte mennyi lett volna nálam..
Mondtam kb 5E ha sok a gond... Egy kicsit belesápadt..
Most gondolkodom az árakon..
- 1 like
Komment
-
Ébresztő ! Új szerszám,műhelyrezsi,drága internet......ideje gondolkodni !!!!Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMost gondolkodom az árakon.."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Írni akartam,de túl sok lenne.. majd személyesen. Most van egy kifutó R51/2 amin a hátsó kereket küllőztem anyagot én vettem,első lámpát fényeztem vezetékeket cseréltem, első sárvédőt cseréltem, váltót szétszedtem javítottam, hengereket lehúztam és a nyomórúdtokok tömítéseit cseréltem + indíthatóvá tettem. Kipuff könyököket cseréltem,hátsó lámpát cseréltem, kormány kezelőszerveit újrafényeztem, a karokat políroztam. Nálam ez 55E Ft anyaggal.mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése.ideje gondolkodni !!!!
Komment

Komment