Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Június 04-e ... ma 98 éve iktatták be a Trianoni diktátumot ... már TV-t nem nézek rég óta , a téma mint lerágott csont ömlik rám némelyik csatornából ... inkább kihagyom , Kihagyom a Magyar rádió közszolgálati műsorait is , mert magyar szokás szerint túllihegik az egészet ... Nem akarom a politikát ! Csak szimplán gondolkodom ... ez legalább az enyém , nem mondják meg hogy miről , és hogyan , hányszor ... mégmost ! Csak morfondírozom jár az agyam ... elszakított részek ?! ... másképp szocializálódott nemzedék ! Amit mi büszkén mondunk , ők félve ... egyek vagyunk , testvérek ? ... "én nem Magyar vagyok , székely ... " ... hallom egy Borszéki szájából...
    Csak morfondírozom ... kellett ez ? Miért pont velünk ? Erre is vannak válaszaim , de kihagyom . Csak próbálok elmélkedni .. elmélkedni azon , amit tanítottak . Elmélkedem azon amit elmeséltek ! Vajon miért nem stimmel semmi , ... Ez van ! Csak jutnak eszembe gondolatok , amit most ideszórok .. nem ,nem azért hogy figyelmet keltsek , vagy sajnáltassam a nemzetet mint mások . Sőt még szívhez szóló monológokat sem mondok fehér lovon Semjén , sem más .
    De akárki akármit is mond , ... jól kiközösültek igen sok honfitársunkal , még ha nagyobb részt nem mind magyar nemzetiséggel is bírtak . És igen, a magyar "állam" a mi pénzükön olyan fejkesztéseket eszközöl "idegenben " amit itthon is megtehetne .
    Már megint csak gondolkodom ... mi lett volna ha ? ... Polgárháború ? Nemzetiségek elnyomása ? Csak az állami fő nyelv az érvényes ... hát ez van nem ? Csak másik oldalról . Nem különb itt senki sem a Deákné vásznától .
    Ha külföldre mentem , a történelmi határainkon belül - találkoztam ilyen , s olyan féle emberrel .. volt aki "Fico"-val fenyegetett , és aki "Bozgor " -ozott , és aki Tolnay névvel nem tudott magyarul ... Nem baj , mindenkiben az embert kell felfedezni ... nem vagyunk , nem lehetünk egyformák .
    Így csak elfogadó próbáltam lenni . (nem mindig hagytak) Németországban nem értették mi a problémájuk a Magyaroknak a cigány etnikummal ... Az egész településen egy nem német család volt , az is magyar . Csak jutnak eszembe a gondolatok mi lett volna ha ... lehet a "TÓT" pont ugyanígy utálna , csak magyarul mondaná ... de más náció dettó...
    Lehet ezt immár visszacsinálni ? van elégtétel ? Nem, nem soha .. Revízió , "zöld arany a pázsit selyme , kék ezüst a tó ..." . De azért legalább emlékezem , és eszembe jutnak azoknak a meséi is akik a saját bőrükön megélték !
    Mégiscsak hazug , hitvány igazságtalanság volt az egész ... és még mi vár ránk .
    Maradok a gépeknél , motoroknál , itt próbálom a határokat feszegetni , hátha lesz hozzám így valakinek biztató szava is .... De azért fáj!!!

    Komment


      zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      hitvány igazságtalanság volt az egész ... és még mi vár ránk .
      És mi van azokkal akik Magyarként földet foglaltak Amerikában...?
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        Szétnéztem a sufnimban,s gondolkodóba estem. Beállok középre és nyújtózkodom egyet.. előre,hátra,jobbra,balra,föl,le, s biztos akad valami a kezembe amit rögtön fel tudok használni valamelyik futó projekthez. Eszembe jutott Joker patika műhelye és az abc rendszerű dobozolások.. én ott tuti belebonyolódnék a keresgélésbe. Nálam a káosz elmélet szerinti rendszerben vannak a dolgok.. így nem veszik el semmi.

        Komment


          Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          3-4 órát drótoztam,csiszoltam.
          Az MZ-mhez van két oldalcsomagtartó, amit eddig nem újítottam fel. Néha előveszem, tanácstalanul szemlélem, megpróbálom lecsiszolni, de nulla eredménnyel, így mindig félreteszem.
          Kráteresre van rozsdásodva, különösen az alsóbb részeken, ahol többet érte a víz.
          Kérdezném a hozzáértő tapasztalt kollégákat, mit lehet ezzel tenni?
          Gondoltam a citromsavas lemosáson, sok rozsdás felületen alkalmaztam már, szépen leszed mindent. De nem vagyok biztos benne hogy a rücskös felületről, kráterekből utána ki lehet szedni rendesen. Aztán lehet hogy utána több kárt okoz mint hasznot.

          Komment


            dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            mit lehet ezzel tenni?
            Lehet van jobb állapotú MZ csomagtartóm.. szivesen odaadom. Csak utána el kell nyomnom a lelkiismeretfurdalásom,hogy megfosztottalak az alkotás örömétől.

            Komment


              Homokszórás esetleg annak a kráter sem akadály majd porfestés nekem ez jutott az "eszembe" ez az utóbbi lehet nagyképűségnek tűnik. Zahi hozzászólásához tegnap az egyik lányom haza jött a suliból és kérdezte tudom-e milyen ünnep van ma??. A töri tanára mondta, hogy ünnep!! No ritkán de csúnyát mondtam és mondtam gyorsan adja vissza a diplomáját a tanár mondja meg neki hisz ez egy szégyen a Nemzet számára! Így kell egy népet egy tollvonással elsüllyeszteni​​​​​​ Politizálás nélkül én úgy gondolom nem vagyok egyedül ezen véleményemmel. Az Ünnep szó miatt szakadt a cérna nálam.

              Komment



                Szervusztok!

                Nekem is fáj Trianon,ami kikívánkozik belőlem azt nem lehet politika mentesen leírni,ezért inkább hallgatok.

                Komment


                  Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Nekem is fáj Trianon,ami kikívánkozik belőlem azt nem lehet politika mentesen leírni,ezért inkább hallgatok.
                  Szintén ezért nem írtam kommentet. Aljasmódon megakadályozták hogy Nagymagyarország európa vezető nagyhatalma legyen. (ezzel politika befejezve)

                  Komment


                    Permetezést befejeztem egy közbeiktatott motorjavítással (bedöglött) sajnáltam a drága szert, s a repkedő levéltetűk borzasztóan zavartak és a festésben sem néznek ki túl jól...ezért meghoztam az áldozatot. Ildikót várom és a reklámot a bazár tv műsorban.. s utána megyünk palántázni a csemege Habanerót.

                    Komment


                      Ennyi volt.. 40tő a helyén. Igaz már nem láttam,de be van locsolva.

                      Komment


                        Sziasztok
                        Sajnos nem nagyon van alkalmam jelen lenni elvagyok foglalva a hazzal A veteranok ugyan ugy allnak a garazsba mint ahogy kozel egy eve hagytam oket.Ugy tervezem az iden betudom fejezni az atalakitasokat amiket a hazon belul es az udvaron vegre akarok hajtani.Szeretnek elmenni a kovetkezo talalkozora Tiszakeszire remelem osszetudom eggyeztetni valami masik ugyintezessel es benezni ha nem is 3 napra .
                        Sziasztok

                        Komment


                          Írtam a tanulópénzről.. Festegetek egy Harley J modelt, s tegnap felfogattam fújáshoz az utolsó alkatrészeket. Kevergettem a festéket a dobozban ( közel tejföl sűrűségű anyag) s elkezdett sárgulni.. Első festegetéskor is alaposan felkevertem,legalábbis úgy gondoltam.. vagy maga az okker pigment nehezebb. Végülis már majdnem mindegy. Gyönyörű lett,még az én kritikus szememmel is.. Csak árnyalatnyi színeltérések vannak... de alapozásnak jó. Most várom hogy nyisson a bolt, s jó pénzért kevertetek anyagot hogy el tudjam kezdeni előlről az egészet. Csak azért írtam más ne üljön ilyen biciglire. (Ez a mosoly most nem őszinte)

                          Komment


                            Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Első festegetéskor is alaposan felkevertem,legalábbis úgy gondoltam..
                            Nagyapámnak erre van egy rém egyszerű megoldása, egy karika a köracél végére hegesztve és a másik vége meg befogva egy fúróba(szigorúan a konnektorosba, akkust megöli). Cefrével könnyedén elbánik, igaz elég emberesen kell a fúróba kapaszkodni(valami ősöreg gyártmány, az egész háza fém és eredetileg valami állványos szerkezet volt)...

                            Komment


                              Szombaton nem volt benn a boltban a festékkeverő srác,ezért mással múlattam az időt. Hibafeltárásként motorozgattam.állígattam a karburátorokat, de az lett a vége hogy megkerestem a membránon a lukat..ezért most azzal is pihi. Kitakarítottam a sufnit,kihordtam egy kukányi szemetet, "rendet" raktam... s most még kisebb a hely amit nem értek.

                              Komment


                                jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                erre van egy rém egyszerű megoldása,
                                Fél literes műanyag pohárban így bűvészkednék..én lennék a zöld emberke. Más esetben más szinű. Ez a festék mikor kiadják,gépzsír sűrűségű.. előre behígítom és úgy fogom bekeverni.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X