horex eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Szervusztok! Horex! Díjazom a képekkel kapcsolatos elképzelésed! Jó ötlet! Talán még a Forteplanra is fel lehetne digitalizálni, mint technikai érdekesség! Gondolj bele! Alkotsz valamit és az a JÖVŐBEN valakinek olyan lesz, mint egy palackposta a múltból! Megszólítja a lelkét és elkezdi kutatni a történetét: KI készítette, mikor, miért és hol? Egyfajta kapocs lesz a kép és a GÉP között, de legfőképpen a SZEMÉLY, az ALKOTÓ érdemeit emeli ki. A házikóm falán van egy rossz helyesírással készült vélhetően gipsz felírat a hajdani bejárati terasz mellett. Készítette Nódl Ferenc. Nem tudtam kideríteni ki volt Ő! Mikor építette a házikót. Apámék 1957 körül kerültek ide albérletbe, az akkori tulaj Garai volt, de már akkor sem tudtak semmit az építőről. Viszont tiszteletben tartom és SOHA nem távolítom el! Így adok tiszteletet egy ALKOTÓ EMBERNEK! Nekem ez az ÜZENET az ALKOTÓtól!
- 4 likes
-
Éa ki kapcsolja összeK? mTudod hány lomjtalanitásban vettem részt? Ment minden a konténerbe, egy békebeli asztalosszorítót kiszedtem a konténertből de semmi többpasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekapocs lesz a kép és a GÉP között
Tudod ugy vagyok már mindennel, kinlódjon harcoljon meg mindenki a "tudásért" mondom ezt azon ellenére hogy itt is és német oldalon is sok segitséget kaptam a Horexhez
Ki a franc fog rám emlákezni évek múéva? Senki
Igaz a fenti sztori hogy Ausztriába került a 4hengeresem, de az sem írt hogy működik vagy nem
Más
Szomszédasszomny tegnap jön hogy baj van nem indul az autója lemerült az akksija mert égve hagyta a lámpáját
Üljön megyünk az autóért.kötél inditókábel van
Természetesen orral a járda felé, én nem tudtam kitolni onnan. Kötet kötöttem és kezdtem kihúzni, közben anyáztam mert egyirányú szűk útca és nem fértek el. Valamit jött az autó, de kezdett füstölni a kuplungon
ODAUGROTT EGY SEGITŐ,KEZDTE ELLENKEZŐLEG/jó iránybs tekerni a kormányt és kiengedte a behúzott kéziféket
Összeálltunk, kábel fel és meg se nyekkent
Kitünt, szomszédasszonynak is van inditókábele. Párhuzamosan az enyémmel és hurrá
Megnyekkent, de induláshoz kevés volt
No mondom kötél és hazahúzom, lehetett alig 2km
Hazaértünk, lekapcsoltam a kapuja elött, majdcsak lesz segitség betolni a telkére
Én beálltam a sajátomra és kezdtem vetkőzni mert teljesen eláztam
Jön a néni dúl fúl hol az autója miért viccelek vele
Mivaaaan? Jöjjek nézzem meg
Eső esik, félmeztelenül kimentem
Az autó háttal gurult vagy 50m-t, szerencsésen elgrult egy másik melett és megállt
Én miért vicellek vele?
Mondtam X néni maga figyelmetlen, elöször is örülök hogy hazahúztam és ha emlékszik a kocsijában ült amikor én a telkemre beálltam. A szokásos figyelmetlenség,ha az ajkksi rossz akkkor se sebességen se kézifékezésben nem kell hagyni az autót?
De akkor is én vicceltem meg, mondta Mit mondjak,nem k..anyáztam nem káromkodtam, de keményen megmondtam neki hogy már az eszét sem tudjam mikor mi van stb
10 perc, felhiv valakit aki hoz egy akksit és beinditja, beáll az udvarába. Ügyes,mondtam flegmán. Nekem esőben nem volt energiám akksi cserére
de ő nem úgy gondolta. Hanem hogy? Hagyjuk az egészet senkivel nem viccelek pláne így
Most is felmegy a pumpám ha rágondolok, mert tudom, mindezek ellenére meg van győződve hogy én guritottam el az autóját
Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2024 szept. 10, 17:10.
Komment
-
Engenmmár inditottak boltri gagyi kábellel és nem kiskbcentus autót
Miért nem volt a 2x2.5mm kábel?
Mert nem arra van méretezve 2.5nn3 vezetékhez 16A a megengedett terhelés, itt meg min. 2-300 és több is szeretne menni
Nézzétek neg a neten tegnap megnéztem 2.5mm2 egy inditókábel keresztmetszet. Azt verném aki ez méretezte
Valahol van olyan 16mm4 kábelem, lehet hogy fbrikálok egy komoly inditókábelt
Azért egy fogyaszvédelmet megérdemelne aki gyártja
- 2 likes
Komment
-
Szervusztok! Horex sajnálom a szomszéd nénis dolgot! Sajnos ez sok idős embernél előfordul.... Apukám és a szomszéd "nyanya" is össze vesztek anno a kilencvenes években. A néni szentűl hitte, hogy apám verte szét a hidrofortartályát a nyaralója kutjában. Hiába magyarázta a fater higgadtan, hogy télen nem lett fagytalanítva és azért ment tönkre a tartály. Aztán próbálta a logikát is bevetni. Ha ütünk valamit az befelé horpad és nem kifelé nyílik.... Örök harag lett belőle.
- 1 like
Komment
-
Bizony van, hogy így hálálják meg a segítséget, bizonyos kor felett különösen. Türelem kedves Horex, csak arra gondolj, hogy jót cselekedtél.horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMost is felmegy a pumpám ha rágondolok,
- 3 likes
Komment
-
Gyanítom, a fórumra is hasonló sors vár. Nagyon leült az aktivitás. Jó lenne kimenteni a felhalmozott anyagot, ameddig lehet.mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzomorúan látom a helyzetet
Komment
-
Abból bizony jónéhány Piros könyv és "egyéb tananyag" kijönne. Egy ilyen felbecsülhetetlen érték valóban nem veszhet el. Talán éppen ez az oka az inaktivitásnak is: mindenki csak olvas (mert már nincs olyan infó, amit itt meg nem talál) és senki nem ír. (tudom, eme bölcsességemmel egy tapodtat sem jutottunk előremir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJó lenne kimenteni a felhalmozott anyagot, ameddig lehet.
)
- 2 likes
Komment
-
Ebbe @TZ tudna segíteni, neki van közvetlen hozzáférése a fájlokhoz meg az adatbázishoz.......mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGyanítom, a fórumra is hasonló sors vár. Nagyon leült az aktivitás. Jó lenne kimenteni a felhalmozott anyagot, ameddig lehet.
Ebbe a pofonba már én is beleszaladtam sajnos, én is bedőltem és megvettem a boltit. Az 1.6-os szívóbenzin golfot nem bírja elindítani ha teljesen 0 az akku, sőt az igazi szégyen hogy a bandithoz is éppenhogy elég.horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNézzétek neg a neten tegnap megnéztem 2.5mm2 egy inditókábel keresztmetszet. Azt verném aki ez méretezte
Elgurult a gyógyszerem és 30mm2 testkábelből meg 4 testcsipeszből csináltam egyet....Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2024 szept. 30, 19:06.
- 5 likes
Komment
-
Szervusztok! Jagdtigger! Szerintem kicsi a valószínűsége a gyertyák egyidejű halálának. Én nem értek ehhez sem, de pusztán blikkre a trafóra tippelnék. Talán egy másik hengerekbe át tett, felcserélt gyertyák is makrancoskodnak a hibásnak tűnők helyén. Ebben az esetben trafó hiba lesz. Azért egy felvetés: Ha már amúgy is szerelgetsz. Próbálj ki egy primitív dolgot! Sötétben, pokróccal ( fekete fóliával) takard le a gépteret, mint az ősi fotográfusok a kamera dobozt és magukat. A segítőd adjon gyújtást, te pedig nézegesd a gyújtást és a kábeleit, gyertyapipákat stb. Nem kizárt, hogy látsz majd apró átütési szikrákat.... Munkatársam 3as golfja szintén átesett egy ilyen vizsgálaton kb 6 éve. A srác másnap már rendelte a gyertyakábeleket és a gyertyákat. Persze lehet nincs is összefüggés a dologban. De állítólag egyenletesebben járt a motor a szerelés után.jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMi a valószínűbb? 2 gyújtógyertya egy időben krepál be vagy a gyújtómodulba halt meg az egyik trafó? (ezek szerint parazitaszikrás, a golfomról van szó)
- 3 likes
Komment
-
Vagy cseréld meg a rossznak ítélt gyertyákat a jókkal. Ha ugyanaz a két henger nem megy akkor a gyertyák jók, és marad a trafó.pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSötétben, pokróccal ( fekete fóliával) takard le a gépteret, mint az ősi fotográfusok a kamera dobozt és magukat. A segítőd adjon gyújtást, te pedig nézegesd a gyújtást és a kábeleit, gyertyapipákat stb.
- 4 likes
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVagy cseréld meg a rossznak ítélt gyertyákat a jókkal. Ha ugyanaz a két henger nem megy akkor a gyertyák jók, és marad a trafó.
Hali!pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szervusztok! Jagdtigger! Szerintem kicsi a valószínűsége a gyertyák egyidejű halálának. Én nem értek ehhez sem, de pusztán blikkre a trafóra tippelnék. Talán egy másik hengerekbe át tett, felcserélt gyertyák is makrancoskodnak a hibásnak tűnők helyén. Ebben az esetben trafó hiba lesz. Azért egy felvetés: Ha már amúgy is szerelgetsz. Próbálj ki egy primitív dolgot! Sötétben, pokróccal ( fekete fóliával) takard le a gépteret, mint az ősi fotográfusok a kamera dobozt és magukat. A segítőd adjon gyújtást, te pedig nézegesd a gyújtást és a kábeleit, gyertyapipákat stb. Nem kizárt, hogy látsz majd apró átütési szikrákat.... Munkatársam 3as golfja szintén átesett egy ilyen vizsgálaton kb 6 éve. A srác másnap már rendelte a gyertyakábeleket és a gyertyákat. Persze lehet nincs is összefüggés a dologban. De állítólag egyenletesebben járt a motor a szerelés után.
Köszi a tippeket de ezen a motoron ezt nehéz kivitelezni mivel a szívósor alatt vannak a gyertyák és nem nagyon férsz hozzájuk. Azt hiszem egy szett új gyertyával kezdem, bár a dugókat látva nem vagyok bizakodó:
https://nextcloud.section9.me/s/TtTaNKGowrBECQ9Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2024 okt. 15, 18:11.
Komment
-
Az újabb német autók olajfogyasztása látszik itt is. Ez olajkoksz nem? Én nem pörgetem soha 3000 fölé, így két olajcsere között nem kell utántölteni.jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea dugókat látva nem vagyok bizakodó
Az biztosan nem árt nekijagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAzt hiszem egy szett új gyertyával kezdem
- 5 likes
Komment
-
Ha tehetem én se de van amikor pályán sietősre kell venni és hát az 5 sebességes váltó nem barát ilyenkor. Általában ~6000 km-enként kér egy litert kb. Olajkokszon kívül más szerintem nem nagyon lehet mert akkor a henger fala is sérül mikor "megeszik" valamit....Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz újabb német autók olajfogyasztása látszik itt is. Ez olajkoksz nem? Én nem pörgetem soha 3000 fölé, így két olajcsere között nem kell utántölteni.
Kapott 4 új gyertyát, ugyanaz a sztori. Odadugtam egy testelt drótot a kihúzott gyújtókábel modulban lévő elektródájához és semmi. Meg is rendeltem a modult meg egy szett kábelt(ha már amúgy is darabokban van nem ezen fogok spórolni).....Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2024 okt. 16, 18:10.
- 3 likes
Komment
Komment