mátéapu eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.
Collapse
X
-
AkkorAtti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseUa.. AK...............................................
lemaradtam valamiről...............
!
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
A motor neve? Kétszer láttam de ezt az elnevezést soha nem hallottam a filmbenmovisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea neve a motornak Kapitany Amerika
De nem is érdekes, mert
"Amerika kapitány az anyjáról delirál, egy temetői szobrot csókolgat, elmázolódott szemfesték folyik rajt, olyan a színvilág, mint az első Black Sabbath lemez borítója; a pszichedélia máig talán legjobb ábrázolata."
Tehát az lsd-s kábulatban valahol elhanzik ez a név, oszt' annyi
Easy Raider v. Szelid motorosok a becsületes cime a filmnek.
Akkor terjedtek a háttámaszok. Valahol a sufniban van is egy szép krómozott darabom csomag akasztó fülekkel. Merthogy akkor készitettem egybenyerget a motorra/én hülye/
Felmálházva indultunk Jugóba, hogy még az első kerék két oldalán is voltak "kofferek". Aztán pár száz méter után visszafordultunk és átrendeztünk mindent
Nem lehetett akkora súllyal kormányozni rendesen
A neten megtaláltam a kempinget ahol sátoroztunk.
Korábban és később is ott az országúton rendezték a gyorsasági futamokat. Drapál is ott száguldott ahol én, vagy forditva
- 2 likes
Komment
-
Szervusztok!movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen Szelid motorosok a neve a motornak Kapitany Amerika
Ó igen! Az egyik kedvenc filmem! Egy kis adalék a lap alján a motorokról, amik a filmben szerepeltek.
https://motorinfo.hu/79-eves-koraban...fonda-szinesz/
És még pár hasonló kedvenc motoros témájú film: A vad-The Wild One- , Halálfejesek- Born Losers- , - A vad angyalok- The Wild Angels( a film 1966-ban készült. És igen negatív a felhangja a filmnek a motorosokra nézve. Ezt próbálja ellensúlyozni a későbbi Szelíd motorosok szerintem.)
- 2 likes
Komment
-
A nevet szerintem utanna kapta a motor ,en is minimum 30 eve lattam a filmet .Eezek a filmek altalaban magarol a motorrol mint jarmu nem sokat dokumentalnak ellenben van egy kedvencem ahol nagyon sok korabeli motorverseny es depos ,muhelyfelvetelek vannak az a Fidanzati delle morte cumu film aminek van egy erdekessege hogy mivel nem voltak hires szineszek meg nem volt nagy sikere szerintem pont a folvetelek vegett ,a suttba lett dobva Nem reg valaki ralelt es felujitotta .Vegignezve a filmet a drama az semmi ellenben mint egy dokumentumfilm .Ajanlom ha van ra moditik rakeresni mar az elozetesekert is meg eripasetta kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Waaaaa! 68-ban mutatták be ha jól emlékszempasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHalálfejesek
Katonaságnál volt egy győri jó haverom, irtam neki ha akarja látni a filmet jöjjön fel Bp-re
Fel is jött, addigra le is vették műsorrol, letiltották
Óriási a végefelé/?/ az a jelenet ahol a főnököt orrnyergen lövik és lassitva mutatják ahogy a szemüvege kettétörve hullik a földre, és annyi
A Szelidröl annyit hogy már nem is tudom mikor láttam elöször, de az 16/18 éven felülieknek volt. Együtt éltem egy asszonnyal a fia lehetett akkor olyan 8-10 év körüli és egy kültelki moziban ujra
ment a Szelid motorosok
Adtam egy tizest a jegyszedőnek és beengedte őt is a hátsó sorba. Nagy élmény volt a srácnak
https://vimeo.com/ondemand/engagedtodeathmovisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseFidanzati delle morte
Majd belenézekUtoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 febr. 03, 21:38.
- 3 likes
Komment
-
A zenéje mindig tetszett,de a téma és a mondanivalója,-mit mondjak,-elgondolkoztató,mert mi a példakép és mire nevel,mitől leszünk többek és jobbak,ha magunkévá tesszük a sugallott értékeket?A film iránti érdeklődést,természetesen megértem,mert akkoriban az volt a szlogen,hogy "a Párt és a Kisz,-győzelemre visz" és a film által kaptunk egy kis ízelítőt,a USA szabadság ideológiájából és láthattunk olyan motorokat,melyek számunkra eszményinek tűntek és a vége,-egy lövés.
Ma már tudom,mert megtapasztaltam,hogy mind a kettő egy iszonyatos nagy hazugság.
Erről jut eszembe,hogy igen jól teljesítünk és minden faca,de már azt suttogja a suttogó propaganda,hogy drágul a liszt ára,melynek következménye,vajon mi is lehet,de legalább,most már mi is motorozhatunk a chopperen,-vagy mi a fenén és ettől qrva boldog vagyok!
- 2 likes
Komment
-
Nem indul egyáltalán a rohadt motor
Német szakértők se tudtak többet mondani, minthogy másik tipusú porlasztót tegyek fel, vagy a vezérlés
Vezérlés jó helyen van. Anno régen kisérleteztem és egy fog előre/hátra semmit nem számitott indulás tekintetében
Vegyek egy harmadik Pannónia porlasztót? Rászánnék annyit ha sikert jelentene, de nem értem a nem indulás okát
Irtam korábban, hogy úgy indult, befogtam a porlasztó száját , haver rugta és indult
Ez nyilván alacsony benzin szintet, kevés benzint jelent
Úszó maxra állitva, súbertű maxra fent és semmi
Úszik a porlasztó alja a benzinben ha kiveszem a súbert
Irtam korábban hogy olyan nedves féle a h.fej tömitésnél, de csak olyan semmiség
Kompresszió majnem 8 a gyári 6.5-höz képest
Nem lehet hogy mégis a tömitésnél falsol, majd a falsot sűriti össze és azért nem indul? Nem szivja meg eléggé a porlasztót, nem jön elég benzin, de levegő a tömitésnél igen? Valami habbal befújni, rugni a motort és vizslatni, de ez is kétemberes munka
Már nem tudok mire gondolni
Anno Jugóbol jöttem hazafelé darabokra vágott nagyPolski hengerfej tömitéssel és időnként cseréltem mert égette a b.nőm lábát a láng, úgy kifújt. Egyik tőcsavar megadta magát, az volt akkor az ok
Akkormost el sem indulna egyáltalán?
Szedjem szét, nézzem meg a hengerfejtömitést és síkoltassam le a hengert és a h.fejet is?
És ha akkorsem...?
Komment
-
Ilyenen annak idején nem járt az eszünk. Dübörögjenek a motorok, minél menőbbek legyünk mert mi vagyunk az utak királya és mindenki minket néz, sőt irigyelChe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea mondanivalója,.....mert mi a példakép és mire nevel,
Egy alkalommal összeakadtam egy Indiánt toló sráccal. Már nem is emlékszem részletekre, de később cseréltünk motort
Amikor az IfjuságiParknál hanyagul letámasztottam a kéziváltós lábkuplungos trepni lábtartós fehér Indiánt, mindenki engem bámult
Példakép, mire nevel, tanulság? Ugyanmár, haverok buli fanta volt
Komment
-
Szervusztok!horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseValami habbal befújni, rugni a motort és vizslatni, de ez is kétemberes munka
Valami hab--- Fater arra tanított PB gázpalack cserénél, hogy 1 Tömítés csere mindig! 2 Keverj szappanos vizet és kenj be minden csatlakozást, amit bontottál! 3 Nyisd a palackot óvatosan és figyeld a szappanos lé buborékol-e!
Na most ebből a szappanos lé számodra jó lehet! Olcsó és könnyen elkészül. A művelet elvégezhető egyedül is, ha van valamiféle kamerád. Azt tedd valamire, mondjuk sámli, hokedli, vagy állvány... Állítsd a fókuszt a vizsgálandó részre és indíts a videót. Aztán torna lábbal kézzel. Majd vissza tudod nézni.
A nem indulásról meg annyit, hogy voltam hasonló helyzetben. Egy alkalommal a saját Komár 2352 W mopedem szívatott meg. 3-ból kettő karbi rossz volt. Egy repedt volt, hőtáguláskor falsolt. Egy másikban meg a főfúvóka menete volt rossz és állandóan elmászott. A másik alkalom a Gabi barátom Romet 780-asával ( Romet Kadett) történt. Henger talp,- fej tömítés csere, szimmeringek cseréje, dugattyú gyűrűk cseréje után nem indult. Addig is nehezen működött. A karbi volt a hunyó. Ma is meg van, mert cseréltük. Bármit csinálok vele rossz... Van ilyen..
Komment
-
Ha alapos akarsz lenni,akkor egyesével zárod ki a hibákat,amit találsz.Az ember akkor álljon le,ha nem talál semmit,mert elöről kell kezdenie!Te most tudsz egy látható hibát,ha nem akarsz kétséget meg kell javítanod,horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzedjem szét, nézzem meg a hengerfejtömitést és síkoltassam le a hengert és a h.fejet is?
És ha akkorsem...?
azután tudod"ez is hibátlan"....
Titus kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Haver eljött ma. Mókolt tekergetett "fogd be a porlasztót", gyújtás egész rossz helyen volt stb.. Elinditottamátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa alapos akarsz lenni,akkor egyesével zárod ki a hibákat,amit találsz
Persze "lépése mint komor bikáé" bennem már nincs ekkora erő . Mérgesen rugdosta és elindúlt a motor
Alapjárat felpörgött, lelassult nem volt határozott
A gázt vette jól.
Aztán ahogy bemelegedett/füstölt látszott hogy a hengerfejtömités kifúj
Basszus, nyilván ez a "csekélység" szólhat bele az egészbe.
Fel lett fúrva a főfúvóka, csak ugy szemre
Ahogy levegőt adtam az alapjáratnak máris lassult, tehát kevés a benzin/sok a levegő még mindig
Most március közepéig/végéig orvos szünet van, de márciusban,ha megúszom, készittetek egy új tömitést, valami réz peremmel
Mert ez a tömités is új, de hogy miért nem tömít rendesen nem tudom
A motor a szobában járt. Képzelhetitek a füstöt amig kb. 1L benzint elfüstöltünk
Haver rendesen megfázott.Remélem nem koronavirus és nem kaptam el tőle semmit
Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 febr. 08, 22:23.
Komment
Komment