Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Most este felugrottam és lekaptam a hengerfejet, mert izélte a csőröm hogy miért fúj ki a tömités.
    Hogy miért, azt nem tudom, csak azt hogy hol. Mindenhol, kivéve menetirány szerinti jobb oldalt
    A képek
    Click image for larger version

Name:	tomites1.jpg
Views:	238
Size:	640.9 KB
ID:	221951
    A fényesebb rész "azbeszt" fele a hengeren ragadt

Name:	tomites_henger.jpg
Views:	237
Size:	490.9 KB
ID:	221952
    Levettem és megforditottam a tömitést, látszik hogy ugyanaz a fele tömitett mint a másik

Name:	tomites_masikfele.jpg
Views:	260
Size:	400.0 KB
ID:	221953
    Nem értem! Négy csavart nem lehet ennyire fére húzni, amúgy sem az első hengerfej felrakásom. Évtizedek alatt ilyen gondom nem volt.
    Felrakom a másik új tömitést, de ezek szerint nem várhatok változást
    Haver azt mondja, majd lepucoljuk a felületet jól nitróval és tiszta felületre...
    Francokat, mindig enyhén zsirozott felületre raktam rá.
    wsievers és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Sehol senkinek semmi vélemény?
      Látszik a tömitésen a henger felületén levő dupla beszúrás ahova rendesen bepréselődött, tehát tömitenie kellett volna
      Akkomost?
      Miért raknám be az uj tömitést?

Komment

A hengerfejed tudtommal perselyezve lett :a szeleptányérfészek nem lett véletlenül túlfúrva,a szívóoldal nedves a bordák felől,ott sem ártana végignagyítózni,nincs e öntésihiba,ezáltal falsnyílás valahol ?! Kíváncsi vagyok ,miként van a szívócsonk toldat rögzítve és tömítve..?
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

A nyomórudak csövére nem tettél új tömítést ? Esetleg nem kicsit magasak ( vastagok ) ? Nem támasztja fel a hengerfejet ?
          mátéapu kedvelte ezt.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            szeleptányérfészek nem lett véletlenül túlfúrva,
            Nem tudom, egyelőre nincs nagyitóm, de talán szerzek egyet és jól átnézem
            Itt a flansni, de hogy anno mit raktam oda, a menetbe tömitést fogalmam sincs. Nyakig betekerve, de ezzel azt sugallod hogy szedjem ki és mondjuk teflonnal ujra vissza?

Name:	flansni1.jpg
Views:	212
Size:	353.2 KB
ID:	221979 Click image for larger version

Name:	flans2.jpg
Views:	258
Size:	175.1 KB
ID:	221980
            A két flansni között papir és bakelit
            mátéapu kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A nyomórudak csövére nem tettél új tömítést ?
              Nem, de az amúgy is úgy működik betekrem a csövet a blokkba, szoval lefelé, és ha a h.fej OK akkor feltekerem amig a gumigyűrű összenyomódik
              Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 febr. 27, 18:15.
              mátéapu és emu kedvelte ezt.

Komment

Kétütemünél falsolás gyanus esetben valamit ráfröcskölnek valami szprét és ha gyorsul, vagy lassul/?/ lehet tudni hogy falsol
                Hogy van ez, és 4ütemünél is működik?

Komment

Az a valami pl. Fék tisztító. Gondolom ha a szívó oldal falsol akkor változnia kell.
                  zahi kedvelte ezt.

Komment

AZ akkor rendben . De , nagyon jó minőségűek a képek , ezért jól kinagyítottam . Azt gondolom , hogy ráférne egy tisztító fogás mint a hengerfejre és a hengerre is . Lehet a tömítésproblémának más oka is , de ez lenne a kiindulási alap .
                    wsievers kedvelte ezt.

Komment

Kinagyítottam én is.. de nem láttam hibát a tömítésen. A benyomódások a tömítésen igen szabályosnak tűnnek,szerintem ott a tömítés jó. Viszont... a kifújt anyag olajnak tűnik. Nem-e a cső tömítése viccelt meg? Ha az olajszivattyú szállítása gyenge a karterből..akkor ott nő az olajmennyiség és a nyomás.

Komment

Nekem is olajnak tűnik, viszont akkor mi köze a falshoz? Hengerfejtömítés gyanánt egy 2mm széles 0,4-es alu karikát tettem a hengerfej süllyesztett részébe, ahol felfekszik a hüvely, de egyszerűen csak azért, mert nem találtam jobb megoldást, ezért rendelni meg nem akartam, kíváncsi leszek hogy tömít majd. A nyomórúdcső és a hengerfej közé milyen tömítés kell? Gumi O gyűrűt nem mertem odatenni, mert azért ott meleg van, egy réz gyűrűt tettem be egyelőre.

Click image for larger version  Name:	20200131_090108.jpg Views:	0 Size:	937.6 KB ID:	221993 Click image for larger version  Name:	20200131_114335.jpg Views:	0 Size:	483.0 KB ID:	221994 Click image for larger version  Name:	Resized 20200228_101916.jpg Views:	0 Size:	422.7 KB ID:	221995
                        Sajnáltam 100 eurót a kormánytartóra, ez kijött 5 euróból + két délután
                        Utoljára szerkesztve a következő által: szelkakas; 2020 febr. 28, 12:30.
                        wsievers, zahi és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          A benyomódások a tömítésen
                          Pont ezen agyaltam én is. Akkormeg hogy a fenébe fújt ki? Mert jött ki rendesen "sugárban" a füst ahogy húztam a gázt, de csak a bal oldalon
                          A jobb oldalon ahol a tömités is odaragadt ott semmi nem volt

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            . A nyomórúdcső és a hengerfej közé milyen tömítés kell? Gumi O
                            Annyi meleget kibír simán.
                            horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Akkormeg hogy a fenébe fújt ki?
                            Ez esetben csak a tömítetlenség vagy repedés az ok.

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Hengerfejtömítés gyanánt egy 2mm széles 0,4-es alu karikát tettem
                              Hm! A hengerfej többi része, a csavaroknál a levegőbe fog lógni, elöbb utóbb elvetemedik. Két A4 méretű parafalemezt és két hengerfejtömitést ha jól emlékszem 4ezer Ft-ért kaptam

A lökrúdcsőhöz olajálló gumi, de az O gyűrűnél jobb ha gumilemezböl vágsz ki gyűrűt, nagyobb felületen fekszik fel. Elég szerencsétlenke a gyári megoldás ott. Nincs ott olyan meleg hogy a guminak baja lenne

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                csak a tömítetlenség vagy repedés az ok.
                                A tömitetlenség az biztos, mert kifújt
                                Szemmel látható repedés nem volt a tömitésen
                                Miért ragadt le a tömités az egyik oldalon és miért nem a másikon?
                                Mindenek ellenére valószínű berakom a másik tömitést, aztán lássuk meg

Ennyit még nem szaroztam ezzel a motorral, pedig szereltem eleget az évtizedek alatt

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X