Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Tegnap megkaptam az új megszakitót a Horexhez.
    Este gondoltam berakom. Aha, a megszakitó mást gondolt
    A megszakitóba préselt fiber persely nincs szorosra préselve, tehát a kalapács azon fordulna el és nem a persely az állórészböl kiálló tengelyen
    Click image for larger version

Name:	megszak1.JPG
Views:	308
Size:	81.6 KB
ID:	222624
    Ez még hagyján, de a fiber persely furat kb 0.1mm-rel szűkebb mint a tengely amire rá kellene mennie
    OK megoldom! Ezentúl a szar szinonimája a made in germany lesz

Kellett volna azbesztzsinór helyett valami a kipufhoz
    Van, jó drágáért
    Aztán találtam kandalló ajtó tömitést többféle vastagságban ötszáz valahány forint/m 250fokot bír. Rendeltem 1m-t, tökéletes lett
    pasetta kedvelte ezt.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Tegnap megkaptam az új megszakitót a Horexhez.
      Szervusztok! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
      Ejjjj.... Ez a megszakító kiköpött RIGA megszakító! Legalább is erősen hasonló!

Komment

A megszakitóba préselt fiber persely nincs szorosra préselve, tehát a kalapács azon fordulna el és nem a persely az állórészböl kiálló tengelyen
        Click image for larger version  Name:	megszak1.JPG Views:	4 Size:	81.6 KB ID:	222624
        Ez még hagyján, de a fiber persely furat kb 0.1mm-rel szűkebb mint a tengely amire rá kellene mennie
        OK megoldom! Ezentúl a szar szinonimája a made in germany lesz

Az hogy az van ráírva "Made in Germany" , szerintem azt jelenti , hogy valamelyik német cég készítteti kínába , vagy indiába ....
        Én a kéthengeresbe a műanyagbetétet a Skodáéból teszem át . Az elég szoros kívül , és passzolni szokott a csapra is .

Komment

Aztán találtam kandalló ajtó tömitést többféle vastagságban ötszáz valahány forint/m 250fokot bír.
          Én is ilyent vettem a mezőgazdasági boltban. A legvékonyabb 1 cm volt. Kérdeztem mi van ha szétfűzöm? Eladó: az képtelenség, örökké tartana. Otthon kiderült, hogy négy elemi szálból van fonva, és ha rájössz a nyitjára nem kell fözögetni, csak szép sorban, egyesével kicsit meghúzni a szálakat és magától szétbomlik. Még nem tudom olajozzam vagy zsírozzam használat előtt.

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            vagy zsírozzam használat előtt.
            Nekem az a kipufogó és a hengerfej-tömítésem a kipufogó egyik oldalt ereszt. Grafitos zsírral tapasztom a helyére...

"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A legvékonyabb 1 cm volt.
              én 6mm-est vettem
              https://www.mbkandallo.hu/epitesi-an...ites-6-mm-1026 Ez volt sikeres az elbaltázott könyökcső csatlakozáshoz. Tettem én már oda fémfonatot is, VW tűzkarikát jópénzért, de nem jött be.

Azt nem tudom milyen motorral van gondod

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                RIGA
                Köszi a Husvétot!
                Korábban én is rátaláltam a rigára, de kézbe kellett volna fognom, hogy érezzem stimmel-e kis átalakitással vagy sehogy

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                "Made in Germany"
                Nincs ráirva semmi, illetve még két motormárka amihez állitólag jó
                Tuti vagyok benne hogy nem. Csak lusta vagyok most német fórumon pocskondiázni mit árulnak Szerntem nálunk több szart sóznak az ember nyakába ha nem ért hozzá vagy nem figyel

Kiégett az üresállás jelző égőm is. A km. órába van beépitve a f,szóró és töltésjelzővel együtt
                Nem semmi volt mire kikötötttem a vezetékeket, szétszereltem az órát majd vissza
                Bekötés még nincs meg
                Ez a szemét virus még mindig gyötör több mint egy hónapja, most erősödő fejfájással. Francba, amugy sincs energiám

Na jobbakat mindenkinek!
                sepy és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Azt nem tudom milyen motorral van gondod
                  TLF 1960.
                  mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Grafitos zsírral tapasztom a helyére...
                  Van még két új tömítésem a Fóti Gyulától. Arra gondoltam mi lenne ha fabrikálnék lemezből két alátétet ami rámegy a könyökre (csapágy hézagolónál már kitanultam a szakmát) Aztán a tömítést beraknám a könyök pereme elé ahova kell, majd a zsiros hóálló zsinórt a perem mögé, végül az alátétet. Így kapnék egy plusz "tömszelencét". (Aztán ha mégis ereszt, törhetném a fejem, hogy a Gyula tömítése sz...r, vagy az enyém, vagy mindkettő, mert néha a kevesebb a több??) Lehet, hogy már tudom is a válaszod: "Ne bonyolitsd!"
                  mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Tessenek nekem elmagyarázni a gyujtásállitást
                    Új kalapács és csavar. A kalapács csúszó fiberje magasabb, mint az eredeti megszakitóé. Más különbség is volt, azt nem részletezem

Csak szemre néztem, de max0,15mm hézagot tudok állitani ha azt akarom hogy a felső holtponton legyen a nyitás/szikra
                    Ha megvan a 0,4mm, akkora előgyújtás van hogy az állórész/alaplap eltekerésével nem tudom kompenzálni.

Helyes-e az elgondolásom, hogy le kell reszelni a fiberböl
                    Click image for larger version

Name:	bend.jpg
Views:	315
Size:	152.3 KB
ID:	222754

Komment

Tessenek nekem elmagyarázni a gyujtásállitást
                      Új kalapács és csavar. A kalapács csúszó fiberje magasabb, mint az eredeti megszakitóé
                      Szervusztok!
                      Horex! Ez szerintem könnyen lehet a hiba oka. Nekem a Komáron volt annó hasonló bajom. Ott a jelentősen vastagabb hengertalp tömítés miatt nem tudtam gyújtást állítani. Mérgemben vettem a "mindet IS árulunk" boltban megszakítót. Az pont ilyen túlméretes csúszó felülettel volt szerelve. A hengertalp tömítést kicseréltem, majd a megszakítót. ...És a hiba ugyan ez volt , mint nálad. Reszelnem kellett a régihez viszonyítva, de öt tized millimétert ráhagyva. Onnantól már csak finomítani kellett.
                      Atti69 kedvelte ezt.

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        könnyen lehet a hiba oka
                        És ha nem az, akkor mi még? Mert vagy reszelek, vagy ragasztok
                        Egyszerűen "fáradt vagyok" agyilag /is/, és nem látom át, nem érzem a lényeget
                        pasetta kedvelte ezt.

Komment

nem érzem a lényeget
                          Pont a lényeg matadt le
                          Honna tudom mennyit kell elreszelni a fiberböl hogy jó legyen, a-nélkül hogy gyújtást próbálnék állitani

Felső holtpontra a dugattyút és addig reszelem a fibert amig ott nem kezd el nyitni a megszakitó?
                          Atti69 kedvelte ezt.

Komment

[QUOTE=horex ;n222758]Felső holtpontra a dugattyút és addig reszelem a fibert amig ott nem kezd el nyitni a megszakitó?[/QU

Gondolom a felső holtpont a megszakítás maximuma ami azt jelenti ott kell mérni a megszakítóhézagot,ha kevés ott kell reszelni,állítani....

Te bízol azokban a vezetékekben... így a fotóról nézve öregecske a szigetelés ,lehet néhol áthúz,hogy nem cserélted még le....?
                            zahi kedvelte ezt.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Felső holtpontra a dugattyút és addig reszelem a fibert amig ott nem kezd el nyitni a megszakitó?
                              Az is jó megoldás.....

Komment

Helyes-e az elgondolásom, hogy le kell reszelni a fiberböl
                                Helyes! De elmehetne a francba aki gyártja ezeket a megszakitókat
                                Annyit le kellett reszelnem a fiberböl hogy alig maradt távolság fém résztöl. Igy is max olyan 0,2mm a megszakitóhézag.
                                Olyan helyen is csaltam, hogy ne legyen előgyújtás, amiért bárki motoros megrugdosna
                                Tehát nem lehet tovább utógyújtás felé állitani, hogy aztán nagyobb megszakitézagot lehessen állitani.
                                Elsőre indult ami meg is lepett. Elárulom, a porlasztó flansi papír tömitéseket is kicseréltem tán ott is falsolt korábban
                                Majd átgondolom hol lehetne még "elcsalni". Az egész megszakitó csere nem ért annyit amennyit mérgeskedek vele.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X