Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Töltés gond
    Alapjáratra szépen elalszik, majd gázadásra kigyullad a töltésjelző lámpa. Olyan 6.15V táján van az akksi feszültség
    Eredetileg 8Ah-ás akksi kellene, de 4Ah-t vettem, raktam bele. Számit ez?
    Ha nem számit akkor mi a gond, miért gyullad ki a lámpa?

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      de 4Ah-t vettem, raktam bele. Számit ez?
      Szerintem nem, a töltés ettől nem függ. Legelőször a szabályzó vezetékeinek a kötését ellenőrizném, laza csatlakozás produkálhat ilyen hibát.
      A motorodnak ilyen az elektromos rendszere?

Komment

dvtamas58 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        ilyen az elektromos rendszere?
        Igen és ilyen a dinamó+ fesszabályzó kapcsolása
        Click image for larger version

Name:	feszszabalyzo.jpg
Views:	298
Size:	137.3 KB
ID:	223122
        Keféket üzem közben óvatosan megynyomkodtam, de nem változott semmi. Ezek szerint a keféknél rendben a helyzet
        Az egész motorban az mérgesit hogy leállitás elött ez/is/ jól működött. Felszerelés elött a fesszabályzó érintkezőket megcsiszoltam
        Nem volt érkezésem még jobban átnézni, nem az én napjaim vannak mostanság

Komment

az mérgesit
          Üdv Horex!

Ne bosszankodj (tudom könnyű ezt mondani), príma rajzod van az elmélethez, tehát legelőször az összes vezetékcsatlakozást ellenőrizd le, (tisztítás, ha kell, csavarok utánhúzása)
          ha nem változik semmi akkor mérni kell.
          Erre térjünk vissza akkor, ha a mérés elkerülhetetlen.

Komment

Feladom! HA lenn erőm áttolnám a harmadik utcába levő autóvillamossági szerelőhöz és megdumálnám hogy nézze át
            Még mérni sem tudom hol kellene
            Aszzem kiszerelem az állórészt, ráteszem az akksitöltőt és az asztalon fogom tesztelni. Menet közben hova a fenébe nyúlkáljak? A francba, hozzá se nyúltam 30 éve, akkor miért nincs töltésem
            Idáig legalább alapjáraton meghúzott a fesszabályzó, most már soha
            Kellene egy jó labortáp
            És ha még elárulnám hogy szakma szerint elektrotechnikus vagyok/voltam, le is köphetnétek
            zahi kedvelte ezt.

Komment

És ha még elárulnám hogy szakma szerint elektrotechnikus vagyok
              No és ha nincs töltés? Katasztrófa? Nekem sincs... nem is izgat igazán mert csak... a Tiszakeszi találkozót simán bírta egy töltött akksival. Hacsak nem a földet szeretnéd megkerülni..akkor ne ez legyen a fő problémád.. Legyen üzemképes.. motorozz egy(vagy több) jót és tegyél képeket hogy veled örülhessünk..
              pasetta, Titus és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

ilyen a dinamó+ fesszabályzó kapcsolása
                Pontositok. Ez egy Z szabályzóval szerelt LIMA/Lichtmaschinen
                És van az F szabályzós ami nekem is van
                Click image for larger version  Name:	szabalyzom.jpg Views:	0 Size:	248.8 KB ID:	223210

Click image for larger version  Name:	f_regler0.gif Views:	0 Size:	12.8 KB ID:	223209
                Asszem erre mondják hogy a klasszikus egyoszlopos Bosch szabályzó
                Egyszer hátha valaki hasznát veszi
                Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 máj. 15, 12:31.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Legyen üzemképes..
                  Elméletileg az, mert indul és pörög, van alapjárat
                  Én nem vagyok százas. Belázasodtam, fejfájás és ha feloldják a kórházi zárlatot talán műtét
                  Egyedül amúgy sem tudom kivinni a szobábol a motort, nincs már erőm hozzá
                  Majd érdeklődöm két ismerősnél, hogy a Pünkösd alatt rámszánnának-e egy napot vagy pár órát

Komment

egyoszlopos Bosch
                    Ez ugyanaz, de méréstechnikailag érthetőbben
                    Click image for larger version

Name:	f_regler0_2.jpg
Views:	386
Size:	28.1 KB
ID:	223213

Komment

méréstechnikailag
                      Remélem nem untatok senkit, akit egy kiss villamosság nem érdekel az lapozzon...

Viszonylag egyszerüen ki lehetne szűrni, hogy a dinamónál vagy a szabályzónál van a hiba. A dinamót egyszerüsített mérésekkel jól lehet vizsgálni.
                      Mérni kell a gerjesztést és a teljesítményt. Ezt a két mérést próbáltam a képeken szemléltetni.
                      wsievers, szelkakas és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Na mik a hírek?
                        Felraktram a bezintartályt, persze a csapok folytak. Gumi tömitést készitettem a vizzsákokhoz , nem egyet merthogy Junak csapok és tizedre kellene az átmérőt köszörülni a tank meg két csapos
                        Egyedül nem tudom kitolni és sztenderre rakni Szobában inditom Mindemellet beteg vagyok, homloküreg gyulladás he4tek óta, lábujjam körmöm fáj, talpamon tyúkszem Mit panaszkodjam még?
                        mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Mit panaszkodjam még?
                          Türelem, kitartás, egyszer minden rendbe jön.

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Elkészültem a házi könyökökkel, elküldtem krómozni.
                            Sehol nem találom hogy lehet egy magán üzenetre válaszolni

Tévedés lehet, mert soha nem volt tartalék könyökcsövem
                            Vidd vissza nekik! Én telefonon reklamáltam hogy a friss csavarokról jön le a króm és motoros körökben sokan panaszkodnak a silány munkájára
                            Mondta a mester vigyem vissza
                            Persze majd pár csavarral autózok
                            De a lényeg, hogy ne szényenlősködj. Ha volt ott anyag és nem csiszolta volna lyukasra, csinálja meg újból
                            Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 júl. 01, 14:31.

Komment

Nagyon apróság kivételével összeállt a Horex. Haver ráért ma, kitoltuk az udvarra, merthogy az előszobában emelgetni kell a gépet a kanyarokban
                              Indulgat is elég jól, egész más hangja van a szabadban mint a szobában
                              Erre a napra vártam sok éve
                              Aztán pofáraestem
                              Haver tartja a motort, és nem birtam felrakni a lábaimat a lábtartóra, a sebváltórol nem is beszélve
                              Bassza meg, elbőgtem magam hogy igy tönkrementem
                              Haver ment vele egy kört az udvaron, szép látvány volt, de engem elkeseritett. Itt a Horex feliratos trikóm, a 47 éves AGV sisakom a hasonló korú motoros szemüveggel. Mennek is vissza a helyükre

Jobbakat nektek!

Komment

és nem birtam felrakni a lábaimat a lábtartóra, a sebváltórol nem is beszélve
                                Majd megdöglök úgy fáj a bokám. Hosszúra kötöttem a masnit a cipőn beakadt a váltókarba kiakartam akasztani menet közben,sikerült csak alátörte a lábfejem.Ne búsulj akkor is sikerült talpra állítanod a kedvencedet,most te következel.
                                Ekkora akarattal az is összejön !
                                Jankó51 és sepy kedvelte ezt.
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X