Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES-TS mindenféle

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Meg hogy átengedik a műszaki vizsgán !
    Megnézném azt a vizsgabiztost aki alásasol a felszerelt hengerfejnek...
    sepy, taluga és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Nyugodtan felrakhatod, legfeljebb egy kicsit nagyobb lesz a sűrítés a hengerben. A hengerfejbe be van öntve melyik típushoz való... Az E betű a sűrítési viszonyt jelöli.
      [ATTACH=CONFIG]27824[/ATTACH]
      Köszönöm a választ!
      Igaz a motorom 125-ös gyárilag de mivel van 150-es hengerem így jobbnak találtam annak a felújítását csak a hengerfejem nincs hozzá.De így akkor megnyugodtam ha megfelelően fog működni.
      taluga kedvelte ezt.

Komment

Az én /1-esemen ES henger van, /1 hengerfej, ETZ kipufogó. És így tökéletes!
        csi22222 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

És így tökéletes!
          És a váltója sem recseg
          taluga és sepy kedvelte ezt.

Komment

És a váltója sem recseg
            Mióta tavaly az egyik léptető villa törése után az is föl lett újítva, nem. Férfiasan csattan!
            sepy kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, MZ es-ts 125 dinamó forgórészt hogyan lehet lehúzni a főtengelyről? Valami spec. lehúzó kell hozzá? Köszönöm előre is!

Komment

M10 csavart kell behajtani a bütyök levétele után. Ha csavar megszorult,s a forgórész még nem engedett,óvatosan megkoppintod a csavar végét.
                sepy, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szuper, köszönöm szépen!
                  Néztem a szerelési útmutatóját, de ez a rész pont nem volt benne

Komment

a szerelési útmutatóját, de ez a rész pont nem volt benne
                    Melyiket nézted? Mindben benne van, és a végén is ott van a célszerszámok közt.

Annyit tegyél meg az M10 csavarral, hogy köszörüld síkra a végét, hogy ne nyomorítsa meg a főtengelyt.
                    taluga, dongos78 és zahi kedvelte ezt.

Komment

Szétszedtem az MZ-t, mert a 3000 km-es dugóban megmozdult a csapszeg. Kérdezem a szakit (elég jó hírű...) hogy van-e rá valami ötlete. Azt mondja, hogy ez így jó.

Nanemár... Ahogy mocorog a csapszeg, szépen elkezdte reszelni a rögzítőgyűrűket. Amik ugye előbb-utóbb el fognak fogyni, letörik a végük, és kész is a motor... Az összes szerelési könyv azt írja, hogy a csapszeget csak felmelegített dugóba lehet beszerelni. Na, ebből, hidegen is ki lehet nyomni kézzel... Simán két ujjal tudom forgatni a csapszeget a dugóban. Kinek, mi a véleménye? Szerintem a csapszegnek ennél a motornál egészen szorosan állni kéne a helyén.

A másik, ami még feltűnt a dugattyú belsejében. A dugattyú öntvényben van ugye két ellensúly. Na, ezek nem egyformák. Miért? Több dugót is megnéztem, és 2-3-ban eltérőek voltak, a többiben egyformák. Gagyiöntvény, vagy van valami oka ennek?
                      Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 jún. 28, 15:06.

Komment

Ahogy mocorog a csapszeg, szépen elkezdte reszelni a rögzítőgyűrűket. Amik ugye előbb-utóbb el fognak fogyni, letörik a végük, és kész is a motor
                        Valaki nekem a multban bizonygatni akarta, hogy a dugóban mozognia kell a csapszegnek melegen... Ellenben nekem mindet idáig csavarokkal kellett behúzatni melegen is. Régen rossz, ha ott forog.
                        Kisipari dugó?
                        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jún. 28, 15:55.
                        sepy és taluga kedvelte ezt.

Komment

Melyiket nézted? Mindben benne van,
                          Nekem csak ez van meg:
                          http://www.mz-es.de/mz-es-125-150/reparaturhandbuch.pdf

Köszönöm a segítséget, az imént sikerült is leszedni a forgórészt
                          Ma nekifogtam szétbontani a blokkot, már csak ennek javítása maradt hátra. Ez már gyalog galopp lesz az eddigiekhez képest. Remélem
                          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 jún. 28, 16:59.
                          taluga kedvelte ezt.

Komment

Szerintem nem szabad(-na) neki mozogni. Nincs biztosítva az olajfilm kialakulása, így nincs kenés. Kenés nélkül meg előbb-utóbb szétkopik.

Valami kisipari dugó lehet, de ahogy most ebből kiindulva átnézegettem a dugógyűjteményem, ami ugyanebben az öntőformában készült, az mind ilyen. Általában el szoktam rakni csapszeggel, gyűrűkkel a kiszerelt dugókat, így majdnem mindben megvan. Ami gyári dugó volt, és nem olvadt szét, abban nem mozog a csapszeg.

- - - Updated - - -

Nekem csak ez van meg:
                            Írj egy emailt, és küldök olvasnivalót... Milyen mocihoz kell?
                            Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 jún. 28, 17:07.
                            taluga kedvelte ezt.

Komment

nem mozog a csapszeg.
                              Már leszedtem a dugattyút (is), az enyémben pl. szorult rendesen, ujjal egyáltalán nem volt mozdítható.

Komment

Vagy a dugóban mozog(mint a Lada) vagy a hajtórúdszembe( minden olyan gép, ami seeger és rugógyűrűvel, vagy aludugóval van biztosítva. Mindkettőben nem mozoghat.
                                Atti69, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X