Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES-TS mindenféle

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kész az új sárvédő.
    Plusz 2 lóerő... :-)
    Egyik traktoros kollegám történetei közé tartozik,öregem mikor észrevettem,hogy kikapart a kerék a sárban,ráhúztam a difizárat elkezdett csuszkálni,és akkor bekapcsoltam az irányjelzőt és akkor kimászott a gödörből!!
    sepy, Fergusson és 3 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Az E betű a sűrítési viszonyt jelöli.
      Meg hogy átengedik a műszaki vizsgán !
      sepy, Fergusson és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Meg hogy átengedik a műszaki vizsgán !
        Megnézném azt a vizsgabiztost aki alásasol a felszerelt hengerfejnek...
        sepy, taluga és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Nyugodtan felrakhatod, legfeljebb egy kicsit nagyobb lesz a sűrítés a hengerben. A hengerfejbe be van öntve melyik típushoz való... Az E betű a sűrítési viszonyt jelöli.
          [ATTACH=CONFIG]27824[/ATTACH]
          Köszönöm a választ!
          Igaz a motorom 125-ös gyárilag de mivel van 150-es hengerem így jobbnak találtam annak a felújítását csak a hengerfejem nincs hozzá.De így akkor megnyugodtam ha megfelelően fog működni.
          taluga kedvelte ezt.

Komment

Az én /1-esemen ES henger van, /1 hengerfej, ETZ kipufogó. És így tökéletes!
            csi22222 és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

És így tökéletes!
              És a váltója sem recseg
              taluga és sepy kedvelte ezt.

Komment

És a váltója sem recseg
                Mióta tavaly az egyik léptető villa törése után az is föl lett újítva, nem. Férfiasan csattan!
                sepy kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, MZ es-ts 125 dinamó forgórészt hogyan lehet lehúzni a főtengelyről? Valami spec. lehúzó kell hozzá? Köszönöm előre is!

Komment

M10 csavart kell behajtani a bütyök levétele után. Ha csavar megszorult,s a forgórész még nem engedett,óvatosan megkoppintod a csavar végét.
                    sepy, taluga és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szuper, köszönöm szépen!
                      Néztem a szerelési útmutatóját, de ez a rész pont nem volt benne

Komment

a szerelési útmutatóját, de ez a rész pont nem volt benne
                        Melyiket nézted? Mindben benne van, és a végén is ott van a célszerszámok közt.

Annyit tegyél meg az M10 csavarral, hogy köszörüld síkra a végét, hogy ne nyomorítsa meg a főtengelyt.
                        taluga, dongos78 és zahi kedvelte ezt.

Komment

Szétszedtem az MZ-t, mert a 3000 km-es dugóban megmozdult a csapszeg. Kérdezem a szakit (elég jó hírű...) hogy van-e rá valami ötlete. Azt mondja, hogy ez így jó.

Nanemár... Ahogy mocorog a csapszeg, szépen elkezdte reszelni a rögzítőgyűrűket. Amik ugye előbb-utóbb el fognak fogyni, letörik a végük, és kész is a motor... Az összes szerelési könyv azt írja, hogy a csapszeget csak felmelegített dugóba lehet beszerelni. Na, ebből, hidegen is ki lehet nyomni kézzel... Simán két ujjal tudom forgatni a csapszeget a dugóban. Kinek, mi a véleménye? Szerintem a csapszegnek ennél a motornál egészen szorosan állni kéne a helyén.

A másik, ami még feltűnt a dugattyú belsejében. A dugattyú öntvényben van ugye két ellensúly. Na, ezek nem egyformák. Miért? Több dugót is megnéztem, és 2-3-ban eltérőek voltak, a többiben egyformák. Gagyiöntvény, vagy van valami oka ennek?
                          Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 jún. 28, 16:06.

Komment

Ahogy mocorog a csapszeg, szépen elkezdte reszelni a rögzítőgyűrűket. Amik ugye előbb-utóbb el fognak fogyni, letörik a végük, és kész is a motor
                            Valaki nekem a multban bizonygatni akarta, hogy a dugóban mozognia kell a csapszegnek melegen... Ellenben nekem mindet idáig csavarokkal kellett behúzatni melegen is. Régen rossz, ha ott forog.
                            Kisipari dugó?
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jún. 28, 16:55.
                            sepy és taluga kedvelte ezt.
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Melyiket nézted? Mindben benne van,
                              Nekem csak ez van meg:
                              http://www.mz-es.de/mz-es-125-150/reparaturhandbuch.pdf

Köszönöm a segítséget, az imént sikerült is leszedni a forgórészt
                              Ma nekifogtam szétbontani a blokkot, már csak ennek javítása maradt hátra. Ez már gyalog galopp lesz az eddigiekhez képest. Remélem
                              Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 jún. 28, 17:59.
                              taluga kedvelte ezt.

Komment

Szerintem nem szabad(-na) neki mozogni. Nincs biztosítva az olajfilm kialakulása, így nincs kenés. Kenés nélkül meg előbb-utóbb szétkopik.

Valami kisipari dugó lehet, de ahogy most ebből kiindulva átnézegettem a dugógyűjteményem, ami ugyanebben az öntőformában készült, az mind ilyen. Általában el szoktam rakni csapszeggel, gyűrűkkel a kiszerelt dugókat, így majdnem mindben megvan. Ami gyári dugó volt, és nem olvadt szét, abban nem mozog a csapszeg.

- - - Updated - - -

Nekem csak ez van meg:
                                Írj egy emailt, és küldök olvasnivalót... Milyen mocihoz kell?
                                Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 jún. 28, 18:07.
                                taluga kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X