Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mz karburálás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

e már,hogy egy 125-ös többet egyen mint a CZ 350!
    Nem tudom mennyit fogyaszt,de nekem meglepetést okozott a 125-ös a 350-essel érkezve a nagybátyám által kölcsönzött"kis MZ-t"én azóta tisztelem:mert éppen-hogy nem ugrott ki alólam.....Húúúúúú.
    taluga kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

80-nál többet csutka gázon sem megy szerény 65 kilóm alatt
      Akkor ott valami tényleg nincs rendben.
      Még az őse, az ES125 is tudja a 90-et
      http://www.mz-es.de/mz-es-125-150/mz...-kfz-brief.jpg
      Szétszedés előtt, kopott hengerrel az enyém is tudta.

- - - Updated - - -

4,5 L/100 km lett. Ez az első rossz pontja az Ts 125-nek
      Véleményem szerint sokkal jobbat nem lehet várni az MZ-től. Régen a 250-es ETZm is simán megette az 5.5 - 6 litert
      Annak előtte a Simsonom a 3.5-et. Szerintem 3.5-4 nél lejjebb nem érdemes reménykedni.
      A ménest etetni is kell
      Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 márc. 24, 19:51.
      sepy, taluga és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Régen a 250-es ETZm is simán
        Én 4-4,5l fogyasztással jártam. A kipuff vége szürke volt. Az első ETZ-be kb 50 000-et tettem, a másodikba kevesebbet. Tuning után evett 6-8l-t használattól függően.
        sepy, dongos78 és taluga kedvelte ezt.

Komment

Az egyik barátom 125 ös Csúzli Mzvel 2,3 literrel jár úgy hogy van rajta plexi+lábvédő lemez+rezonátor dob. A tiéddel valami nagy gond van. Jah 110km/h max. A gyári kipuffal 100km/h a fogyasztás pedig 2,5l.
          Na ott sem a kipufogó " kormol " !
          Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2016 márc. 24, 20:43.
          taluga kedvelte ezt.

Komment

esetleg a szívató nem zár jól
            A szivító bowden végében van egy gumi dugó. Ebben a motorban egy elöregedett,megvastagodott dugó volt. Vettünk egy újat,ami vékonyabb volt (nem ért le annyira mint a másik) Amikor beleszereltük az újat,egyszerűen nem fogadott gáz a motort. 1 órát állítgattuk a karburátort mire rájöttünk,hogy ez okozza a bajt, visszatettük a régit,azóta jó. Lehet,hogy itt van a kutya elásva? Mármint hogy a szivatón keresztül állandóan kapja a plusz üzemanyagot?
            Ha ez a baj,hogyan tegyek bele másikat ha azzal meg nem veszi föl a gáz csak hörög?

Látom vegyesek a tapasztalataitok fogyasztás a sebesség terén!

Az egyik barátom 125 ös Csúzli Mzvel 2,3 literrel jár úgy hogy van rajta plexi+lábvédő lemez+rezonátor dob. A tiéddel valami nagy gond van. Jah 110km/h max. A gyári kipuffal 100km/h a fogyasztás pedig 2,5l
            Akkor ő valamit nagyon tudhat! Gyári karbival?
            Utoljára szerkesztve a következő által: Ricsi95D; 2016 márc. 24, 21:09.
            Lemezjáték és taluga kedvelte ezt.

Komment

Mármint hogy a szivatón keresztül állandóan kapja a plusz üzemanyagot?
              Ha ez a baj,hogyan tegyek bele másikat ha azzal meg nem veszi föl a gáz csak hörög?
              Lehet az a baja. De az is, hogy nem elég a szívató bovden holtjátéka. Nem szabad a dugó fölötti csavarral teljesen megfeszíteni a bovdent. Kb. két millimétert "kottyanjon". Nekem volt, hogy ez zavart be. A kormány mozgásakor a túl feszes szívató bovdenen pont annyit húzott, hogy elszúrta a keveréket.

Bontóban nézelődjetek, de lehet abba kapni jó méretűt újat is. Én is vettem az enyémbe.
              Titus, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Igen, gyárival. Érdekes módon a rezonátor felrakása után kevesebbet evett. Nagyon rajta van ezen a fogyasztás témán, az egyetlen változtatás a motoron, hogy hengergörgös csapágyak és vitonos szimmeringek vannak a fötengelyen, ami már a tügörgös változat.
                taluga kedvelte ezt.
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Vettünk egy újat,ami vékonyabb volt
                  Kétfélét is lehet kapni. Tudom, mert most vettem én is a Trophy-hoz. A boltos elém tett egy vékonyat, meg egy vastagot. Ecc-pecc-kimehetsz alapon a vékonyabbat választottam. Itthon persze kiderült, hogy a vastagabb való bele. Azért beletettem a vékonyat, ezzel is működik, zár rendesen. Kicsit lejjebb kellett ereszteni, ennyi.
                  Egyébként az elöregedett, megkeményedett gumidugó valóban okozhat zavart.
                  taluga, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    De a fogyasztás sokkal zavaróbb számomra. Ne már,hogy egy 125-ös többet egyen mint a CZ 350!
                    A CZ egy jó gép... Mondjuk a zongora is el van 4,5 literrel, ha 90-nél nem megy többet, akkor tényleg sok a csuzlitól.

Először precízen be kéne lőni a gyújtását, aztán szétszedni a karbit, és gyári fúvókákkal, gyári tűvel összerakni + beállítani az úszószintet. Innen aztán már lehet finomhangolni. 3-3,5 liter környékén lenne reális fogyasztása szerintem.
                    A hangjából ítélve én inkább gyújtás környékén nézelődnék először. Mennyire van állítva most?

Az alapjárati 35, a fő 90, az indító 70.
                    Gyújtás: fhp előtt 2,5-3 mm
                    Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2016 márc. 25, 13:23.
                    OdinHEM, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Amikor beleszereltük az újat,egyszerűen nem fogadott gáz a motort. 1 órát állítgattuk a karburátort mire rájöttünk,hogy ez okozza a bajt, visszatettük a régit,azóta jó. Lehet,hogy itt van a kutya elásva? Mármint hogy a szivatón keresztül állandóan kapja a plusz üzemanyagot?
                      Könnyen lehet, pl csökkentették a benzinszintet, meg mondjuk kisebb főfúvókát kapott, mivel a szívatón kapott elég anyagot. Amikor bekerült az új dugó ez a rendszer felborult. Ahogy gesszti írta, alaposan át kell nézni a porlasztóbeállításokat és a gyújtás időzítését is. Jó szerelgetést!
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2016 márc. 25, 19:43.

Komment

Hétvégi események:
                        karburátorpucolás, súber visszakerült fölülről a 2. rovátkába, úgy szívatógumit raktunk bele (réginek kicsit kopott volt az alja),leszereltük a lábvédőt.
                        Így 4 L-re sikerült csökkenteni a fogyasztást,de akárki akármit mond ezt még mindig sokalljuk. í(70-es tempó városon kívül) Gessztivel ma személyesen beszéltünk a gyújtsáról, valamikor beállítja majd, reméljük ez megoldja a problémát.

Komment

Ricsi95D
                          Így 4 L-re sikerült csökkenteni a fogyasztást,de akárki akármit mond ezt még mindig sokalljuk. í(70-es tempó városon kívül) Gessztivel ma személyesen beszéltünk a gyújtsáról, valamikor beállítja majd, reméljük ez megoldja a problémát.
                          Ez még valóban mindig sok, főleg 70-nél. Én 70-nél 3 körül (inkább alatta) jártam a TS 125-ösel, és a 150-essel is.
                          A gyújtásbeállítás még lehet opció, bár ehhez már nagyon rossz gyújtás kell...

Milyen módon méred a fogyasztást? ha rövid távon mész vele, könnyen csalhat a számítás.
                          A legbiztosabb, ha tele tankolod, lemégy vele tartalékig, az vagy 3-400 km, és újra rátankolva méred ki.
                          (Én annak idején próbálkoztam infúziós üveggel, baromira fals eredmények jöttek ki a kis mennyiség miatt...)
                          Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 márc. 28, 22:11.

Komment

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A gyújtásbeállítás még lehet opció, bár ehhez már nagyon rossz gyújtás kell...
                            Elég, ha néhány tizeddel odébb van a gyújtás, vagy épp ki van kopva a megszakító tengelye, és "szór" a gyújtás. Simán rádob 1 litert a fogyasztásra. (szerintem)

Komment

Nem szeretnék a tarka tollú papagáj lenni de kipufogó!mivel egyszer már felvetettem és nem volt rá reakció.

Komment

A rezódob lecserélése -2liter volt a 250-esnél. Igaz nem pörgött,de jobban motorozható lett. A 2 üteműnél nagyon fontos a jó méretezés.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X