Így van. Így is elment egy ideig...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
Tegnap összeszedtem minden bátorságomat és "haza tolás távon" túlra merészkedtem a Pannóniával, az 50 km-re lévő rokonsághoz mentem vele.
Azt szoktam olvasni mindenhol, hogy az egyhengeres Pannóniával 70-el a világból ki lehet menni, ezért 70-el mentem vele...
...Na meg azért is , mert 1) qrva nagy oldalszél volt, 2) a sisakom 70 felett öléggé süvít, 3) a gép 60 körül rezonál négyesben, fölötte abbahagyja.
Kíváncsiságképpen visszafelé , amikor csendesedett a szél, felmentem 80-ig (itt már egyáltalán nem rezonál), de 80-nál az adrenalin szintem nagyobb lett, mint anno ETZ-vel ha 120 körül mentem...
Asszem az első teleszkópom perselye (főként a bal oldali) megérett a cserére, már rendeltem is egy készletet a Fóti Gyulától. teleszkópszárakat már korábban vettem tőle.
A történet azért nem annyira egyszerű, mert előbb le kell gyártatni ApaE útmutatója nyomán a szükséges célszerszámokat (semmilyen gépem nincsen hozzá, ezért nem 2 Ft lesz...), valamint meg kell oldanom a beépített teleszkóp perselyek méretre dörzsárazását (átmérő 25,5 méretben dolgozó állítható dörzsár, ennek még utána kell mennem, hol találok ilyen műhelyt...
A lényeg, nem volt túl meleg, jó volt a gép hűtése, és ment, vitte a dombokat is rendesen. A 14 LE, mégiscsak teljesítmény...mondjuk egy kis Danuviához képest... Nagyon jó hangja volt a gépnek (T1-es szalámivég kipufogóval, azaz még a hangosabb fajta), jó pár falun keresztül mentem, kapkodták a fejüket az emberek, robogókat előztem, meg egy olyan traktort, ami nagyon meg van emelve. Gondoltam simán átmotorozok alatta, de nem akartam megijeszteni a vezetőjét...
- 6 likes
Komment
-
Képeket nézegettem a 20-as évek versenymotorjairól (ihletgyűjtés cimén). Merev váz hátsó rész,rugózatlan első villa,1000ccm v motor... 160+még nagyobb sebesség.. Persze nem biliárd asztalon futottak.. Azt viszont nem tudom mennyire zavarta a pilótát a rezonancia és a rázkódás. (Tuti nagyon bátrak voltak)
- 1 like
Komment
-
Azt viszont nem tudom mennyire zavarta a pilótát a rezonancia és a rázkódás.
Ui.: -JA! Te voltál Attila!
- 4 likes
Komment
-
gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMég mindig a motorozásról van szó? ;-)))
- 1 like
Komment
-
egy mai versenymotort... Vajon képes lett volna vele jól motorozni?
Egy bejegyzés 2013-ból.Everything is better when you decide you don't care.
- 1 like
Komment
Komment