Remek... Kedves szervizesek akkor elég faxán elfelejtették(sajna semminemű kézikönyv nincs ehhez a csoda járgányhoz így aztán nem is nagyon szoktam beleturkálni a "lelkébe")...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
A mai napom eltelt.. reggel 8-20 óráig mosogattam. A TLB alkatrészei olyan szinten olajsarasak voltak,ritkán találkozom ilyennel. Mint az aszfalt,ugy rá volt keményedve a vázra,burkolatok belső oldalára,blokkra. Vakartam hántolóval,drótkeféztem,áztattam s mostam nagynyomással. Nagyrészt kész vagyok, a teleszkópokat szétszedtem,elmostam,becsomagoltam a felújításig. Listát írtam a beszerzendőkről, a krómozni és horganyozni való alkatrészeket gyógyfürdőbe tettem. Jó kis nap volt... Képeket teszek majd ha látványosan alakul a folyamat.
- - - Updated - - -
Egy kis vidámság:Szín Otelló szőlőből héjon egy hétig erjesztve. Nagyonnn karakteres ízű, igen illatos ital. Úgy vélem ez most jól sikerült.. Ledaráltam mellé 400kg Kékfrankost (mert volt) az még nagyon forr,ezért csak illatpróba volt..pár hét s kiderül.
- 6 likes
Komment
-
Otelló szőlőből héjon egy hétig erjesztve.
Ez még megfejelve héjon erjesztéssel.... Testes cucc lesz!
Mint az aszfalt,ugy rá volt keményedve a vázra
Emlékszem mikor az MZ-t szedtem szét, a blokk alatti rész, lábtartó nyúlványok, lengőkar felfüggesztés gyakorlatilag egy nagy, betonkemény amorf tömb volt. Még jó hogy volt a tankjában ezer éves benzin, az épp jó volt ellocsolgatni, feloldani vele ezt a borzalmat. Csavarhúzóval szobrászkodtam ki belőle az eredeti formátUtoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2017 okt. 04, 22:36.
- 4 likes
Komment
-
még a szüret évében palackoznak és árulnak borokat
Aki szereti ha még kicsit szénsavas, annak jó...
Atti, ez az Otelló milyen állapotban van, már nevezhető kész bornak?
Vagy még azért forr, ülepedik?
- - - Updated - - -
Próbaképp keverem Kékfrankossal,az simább s kevesebb a savtartalma
Személy szerint úgy gondolom ez akkor igaz ha valaki éveken keresztül masszívan issza, víz helyett isUtoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2017 okt. 05, 11:46.
- 1 like
Komment
-
Azt mondják, otellóból nem is jó tisztán sokat inni. Mert a többivel ellentétben ebből némi metil alkohol is erjed, ami igen erős butító hatással van az agyra meg a látásnak sem használ.
Személy szerint úgy gondolom ez akkor igaz ha valaki éveken keresztül masszívan issza, víz helyett is
Egyébként ezért nem igazán használják az othellót már . Azelőtt is csak festésre , most már van aki inkább bodza bogyóval szinez .
Egyébként a vörösbornak való szőlőt mindíg bogyózás és zúzás után, a "héjján" hagyják kierjedni (kb 3-6 hét), hogy a tannin kioldódjon belőle , és szép sötét szine legyen. Vörösnek a mustfoka 20-23 közt van , vagyis erősebb mint a fehér (ha nincs meg , répacukorral javítanak rajta max 3 fokot hektónként egy kiló egy fokot emel...)
A különböző fajszőlőkből készült borok házasításával készülnek az u.n. couvee-k , ilyen bor a Bikavér is ....
Bocs a mellépofázásért .
- 5 likes
Komment
-
Szervusztok!
Borivónak nevezhetem magam,mert a bort fölé helyezem minden engedélyezett tudatmódosítónak (na jó,az idei kibékülések alkalmával ez az elv nem érvényesült,-sajnos,-de remélem azért jól állt),azonban,ahogy olvasom az írásaitokat a borról,rá kell jönnöm,hogy én csak fogyasztom,de nem értek hozzá.
Életemben kétszer próbálkoztam bor készítésével,szőlőből,az egyikre azt mondta a barátom,hogy ez nem bor,hanem mese,olyan finom,a második alkalommal leállt a forrás és megpimpósodott,-élvezhetetlen volt.Az alapanyagként vegyes szőlőt használtam,ami a kertben egyáltalán fellelhető,az otellótól a saszláig,nem tudtam a bornak a boron kívül semmi elnevezést adni,de a sikertelenség óta feladtam,azóta leszemezve,megy a cefrébe.
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
az egyikre azt mondta a barátom,hogy ez nem bor,hanem mese,olyan finom,a második alkalommal leállt a forrás
Első próbálkozásra olyan ételeket rittyentek hogy még akár másnak is oda merném adni , ezt aztán soha többé nem tudom megismételni.
Tanulság: mindig mást, újdonságot kell főzzek.
Komment
-
Mik derülnek ki! vannak köztünk borszakértők is Kik nem tablettából csinálnak- csináltak már bort!
- - - Updated - - -
Páncélos ez az újabb kor spórolós találmánya a műa. kosaras tűgörgőzés: kevesebb görgő kell a hátránya pedig ha tönkre megy a kosár befeszül és törik a görgő. Tehát ha javítod rakd körbe görgővel és nem marad hely befordulni.
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMa megint tiltott vörös oldal lettünk!
Modzilla.....alig tudtam belépni....
És remélhetőleg hamarosan nem lesz piros az oldal.
- 3 likes
Komment
Komment