Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Remek... Kedves szervizesek akkor elég faxán elfelejtették(sajna semminemű kézikönyv nincs ehhez a csoda járgányhoz így aztán nem is nagyon szoktam beleturkálni a "lelkébe")...

    Komment


      A mai napom eltelt.. reggel 8-20 óráig mosogattam. A TLB alkatrészei olyan szinten olajsarasak voltak,ritkán találkozom ilyennel. Mint az aszfalt,ugy rá volt keményedve a vázra,burkolatok belső oldalára,blokkra. Vakartam hántolóval,drótkeféztem,áztattam s mostam nagynyomással. Nagyrészt kész vagyok, a teleszkópokat szétszedtem,elmostam,becsomagoltam a felújításig. Listát írtam a beszerzendőkről, a krómozni és horganyozni való alkatrészeket gyógyfürdőbe tettem. Jó kis nap volt... Képeket teszek majd ha látványosan alakul a folyamat.

      - - - Updated - - -

      Egy kis vidámság:Click image for larger version

Name:	face hird 121.jpg
Views:	1
Size:	194.4 KB
ID:	152932Szín Otelló szőlőből héjon egy hétig erjesztve. Nagyonnn karakteres ízű, igen illatos ital. Úgy vélem ez most jól sikerült.. Ledaráltam mellé 400kg Kékfrankost (mert volt) az még nagyon forr,ezért csak illatpróba volt..pár hét s kiderül.

      Komment


        Otelló szőlőből héjon egy hétig erjesztve.
        Azon kevés fajták egyike melynek a bogyóhúsa is piros.
        Ez még megfejelve héjon erjesztéssel.... Testes cucc lesz!

        Mint az aszfalt,ugy rá volt keményedve a vázra
        Igaz hogy az olajsár véd a legjobban, na de van amikor már nem tudja olyan jótékonynak érezni az ember.
        Emlékszem mikor az MZ-t szedtem szét, a blokk alatti rész, lábtartó nyúlványok, lengőkar felfüggesztés gyakorlatilag egy nagy, betonkemény amorf tömb volt. Még jó hogy volt a tankjában ezer éves benzin, az épp jó volt ellocsolgatni, feloldani vele ezt a borzalmat. Csavarhúzóval szobrászkodtam ki belőle az eredeti formát
        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2017 okt. 04, 22:36.

        Komment


          Csavarhúzóval szobrászkodtam ki belőle az eredeti formát
          És utána csodálkoztál?miért nem lehet vele csavart tekergetni!
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            Ilyen célokra természetesen nem a legjobb csavarhúzóimat használom, hanem azt ami kb. macska után dobálni jó.... meg szobrászkodásra.

            Komment


              Testes cucc lesz!
              Talán már túl az. Próbaképp keverem Kékfrankossal,az simább s kevesebb a savtartalma.

              Komment


                Szín Otelló szőlőből héjon egy hétig erjesztve.
                Ezt hívják újbornak? Tudom hivatalosan más az újbor, de újabban divatba jött, hogy még a szüret évében palackoznak és árulnak borokat - erre gondolnék.
                Everything is better when you decide you don't care.

                Komment


                  még a szüret évében palackoznak és árulnak borokat
                  Tulajdonképpen ez az újbor, Márton napja körül szokták kezdeni kortyolgatni.
                  Aki szereti ha még kicsit szénsavas, annak jó...

                  Atti, ez az Otelló milyen állapotban van, már nevezhető kész bornak?
                  Vagy még azért forr, ülepedik?

                  - - - Updated - - -


                  Próbaképp keverem Kékfrankossal,az simább s kevesebb a savtartalma
                  Azt mondják, otellóból nem is jó tisztán sokat inni. Mert a többivel ellentétben ebből némi metil alkohol is erjed, ami igen erős butító hatással van az agyra meg a látásnak sem használ.
                  Személy szerint úgy gondolom ez akkor igaz ha valaki éveken keresztül masszívan issza, víz helyett is
                  Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2017 okt. 05, 11:46.

                  Komment


                    Azt mondják, otellóból nem is jó tisztán sokat inni. Mert a többivel ellentétben ebből némi metil alkohol is erjed, ami igen erős butító hatással van az agyra meg a látásnak sem használ.
                    Személy szerint úgy gondolom ez akkor igaz ha valaki éveken keresztül masszívan issza, víz helyett is
                    Így igaz , de hát Hofi után szabadon : - a piát nem nézni köll , nyelni !
                    Egyébként ezért nem igazán használják az othellót már . Azelőtt is csak festésre , most már van aki inkább bodza bogyóval szinez .
                    Egyébként a vörösbornak való szőlőt mindíg bogyózás és zúzás után, a "héjján" hagyják kierjedni (kb 3-6 hét), hogy a tannin kioldódjon belőle , és szép sötét szine legyen. Vörösnek a mustfoka 20-23 közt van , vagyis erősebb mint a fehér (ha nincs meg , répacukorral javítanak rajta max 3 fokot hektónként egy kiló egy fokot emel...)
                    A különböző fajszőlőkből készült borok házasításával készülnek az u.n. couvee-k , ilyen bor a Bikavér is ....

                    Bocs a mellépofázásért .

                    Komment


                      Ezt hívják újbornak?
                      Nem tudom. Én csak lelkes amatőr vagyok.
                      már nevezhető kész bornak?
                      Még forrásban van,de már érezhetően magas az alkohol tartalma. Csak este kortyolgatok,meghatározott mérték szerint.

                      - - - Updated - - -

                      Bocs a mellépofázásért .
                      Szivesen veszem ha tanítanak.

                      Komment


                        Szervusztok!

                        Borivónak nevezhetem magam,mert a bort fölé helyezem minden engedélyezett tudatmódosítónak (na jó,az idei kibékülések alkalmával ez az elv nem érvényesült,-sajnos,-de remélem azért jól állt),azonban,ahogy olvasom az írásaitokat a borról,rá kell jönnöm,hogy én csak fogyasztom,de nem értek hozzá.

                        Életemben kétszer próbálkoztam bor készítésével,szőlőből,az egyikre azt mondta a barátom,hogy ez nem bor,hanem mese,olyan finom,a második alkalommal leállt a forrás és megpimpósodott,-élvezhetetlen volt.Az alapanyagként vegyes szőlőt használtam,ami a kertben egyáltalán fellelhető,az otellótól a saszláig,nem tudtam a bornak a boron kívül semmi elnevezést adni,de a sikertelenség óta feladtam,azóta leszemezve,megy a cefrébe.

                        Üdvözlettel:Che

                        Komment


                          az egyikre azt mondta a barátom,hogy ez nem bor,hanem mese,olyan finom,a második alkalommal leállt a forrás
                          Éppen pontosan így vagyok a főzéssel.
                          Első próbálkozásra olyan ételeket rittyentek hogy még akár másnak is oda merném adni , ezt aztán soha többé nem tudom megismételni.
                          Tanulság: mindig mást, újdonságot kell főzzek.

                          Komment


                            Mik derülnek ki! vannak köztünk borszakértők is Kik nem tablettából csinálnak- csináltak már bort!

                            - - - Updated - - -

                            Páncélos ez az újabb kor spórolós találmánya a műa. kosaras tűgörgőzés: kevesebb görgő kell a hátránya pedig ha tönkre megy a kosár befeszül és törik a görgő. Tehát ha javítod rakd körbe görgővel és nem marad hely befordulni.

                            Komment


                              Ma megint tiltott vörös oldal lettünk!

                              Modzilla.....alig tudtam belépni....
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                              Komment


                                mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Ma megint tiltott vörös oldal lettünk!

                                Modzilla.....alig tudtam belépni....
                                Ráklikelsz hogy ez biza nem támadó oldal. Aztán írsz egy pár sort hogy ez tényleg nem az és elküldöd a gúglinak.
                                És remélhetőleg hamarosan nem lesz piros az oldal.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X