zahi eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Pedig CCIR normás ... , URH-n ~ 88-100 MHz közötti adóknak jönnie kéne ! Dugtál bele antennát ???? Lehet hogy van benne beépített dipól is , csak az is bele van -e kötve ???
Ha nem boldogulsz vele , keress meg . Egyeztetünk apámmal ...Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2017 dec. 26, 11:15.
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDugtál bele antennát ???
Lehet hogy a ferrit antennát kéne bekötni, az megoldhatná a dolgot? Megvan hozzá, csak le van szakadva.
Többen kérdezték hogy miért nem építek a belsejébe egy modern rádiót.
De az már nem úgy szólna...
Van egy másik, Román gyártmányú régi rádió+lemezjátszó masinám (Electronica), azzal vannak ilyen terveim, az úgysem működik, és nem is sajnálnám annyira áttúrni a belsejét.
- 2 likes
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa nem boldogulsz vele , keress meg . Egyeztetünk apámmal ...
- 2 likes
Komment
-
Mivel neki ez a hobby-ja ,gyűjti (saját bevallása szerint uszkve 300 db -os a gyüjtemény...) így elég sokat javít ...99%-ban rádiókat (televíziót soha , lemezjátszót , ha teheti inkább tartózkodik tőle...) Egy modern belsőt belefaragni egy Echte csöves bélés helyébe egyenértékű a hullagyalázással .... legalábbis szerinte . Még eddig minden rádiót sikerült összehoznia , amig nem üti meg az általa megfelelő mércét , nem szokta abba hagyni . Eddig a legmeredekebb egy 2+1 -es rendszerű '39 -es Standard volt amit újra épített az alapoktól,(mindent szétrágott az egér ....) de így is feladta a leckét , több mint egy hónapja ment rá de a végére a gyári előírásoknak megfelelően működött . Szerintem a ferrit antennának csak AM-vételkor van jelentősége , így ha igaz a középhullámú sáv két billentyűvel kapcsolható (köz.ant -köz.fer ) így az antennás billentyűt bekapcsolva , és a készülékbe kb 1,5-2 m vezetéket dugsz (banándugóval , mert lehet hogy kapcsolós leválasztású az aljzat ,... és nem az URH dipól bemenetre !) ferrit nélkül is mennie kéne középhullámon (ha nincs semmi zárlat a leszakadt antenna vezetékek miatt. Ezek a rádiók antenna nélkül , - ami a szál drót - nem igazán működnek .
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz nekem is nagyon érik már. Édesapám kapott nemrég egy Terta T422-est, szóval itt is gyarapodás van, és persze ez sem szól, csak búg. A varázsszeme el van szabadulva belül, de ezen kívül egyben van. Ha sikerül működésre bírni az URH áthangolás itt aktuális lesz, mert ez viszont OIRT normás.
- 3 likes
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgy modern belsőt belefaragni egy Echte csöves bélés helyébe egyenértékű a hullagyalázással .
https://www.youtube.com/watch?v=hIYf8gbeQZU&t=161s
Sok értelmét nem látom. Le a kalappal a tudás előtt meg minden, de túl sokat vesztett az eredeti megjelenéséből, így meg már minek...
- 3 likes
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsak nem ő is gyűjti , meg javítja, az el.csöves készülékeket ?????
A szülői házában van egy Kapsch Herold, ha ott vagyunk mindig az szól. 88-100-ig van rajta URH, annyi elég is. Az kb 7-8 éve minden héten néhány órán át szól, és még hozzányúlni nem kellett, szóval jól bírja. Az áthangolást nem egyből gondoltam, de ha meg tudja oldani édesapád annak csak örülök. A mozgómagos tekercseket, bár sohasem hallottam még így viszont sejtem hol lehetnek, az üreges oszlopokban az elektroncsövek között ha nem tévedek.
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIsten éltessen minden Jánost, neve napja alkalmából !
A tegnap emlegetett Tertáról készítettem egy képet, mert azért az sem csúnya.1 kép
- 2 likes
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA mozgómagos tekercseket, bár sohasem hallottam még így viszont sejtem hol lehetnek, az üreges oszlopokban az elektroncsövek között ha nem tévedek.
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz áthangolást nem egyből gondoltam, de ha meg tudja oldani édesapád annak csak örülök.
- 1 like
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMai nap belekezdtem még egy vasba
A vázat csepptankos Jawa-nak nézném de akkor az első villa nem passzol???
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede akkor az első villa nem passzol???
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyáltalán nem
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVagyis arra célzol , hogy beszéljem meg vele hogy bírja szóra a 422 -est , és egyeztessünk egy időpontot ?????
- 1 like
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLehet nem úgy látszik,de belevaló a villa.
- 1 like
Komment
Komment