Nem írtam vezérműszíj cseréről,mert a kis Opel láncos volt és nem voltak hallható zörejek.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Ja. De akkor egy Wartburg motorfelújítás x Ft+ 10 óra munka.. most esetleg (típusfüggő) egy önindító csere (javítás) x+x+x Ft + 16 óra munka. Már túl hozzászoktunk a jóhoz...emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemennyit kellett bütykölni, mert kívánta.
Erre vártam mult hét közepe óta.. végre bejutottam a városba.. a csavarboltba. Szegecs nincs,nem is lesz. 8x75 illesztett helyett csak 80-as, s illesztettet nem is igen tartanak már. (fogyasztói igények változása) Nem ez a fő cél.. 7x16 süllyesztett fejűt akartam hogy összeálljon az NSU blokk. Benyúltam a zsebembe mélyebben, s elmentem a Faborihoz (ahol minden van)majd feltettem a találós kérdésem: - 7x ? süllyesztett fejű csavar? - Nincs.. nem is tudunk rendelni.. No akkor alkalmazkodás.. hely bőven,alkatrész rejtve.. akkor m8 lesz, az is lett.
Emu szavaival kis kihagyással.. miért pont most szakadt az ékszíj a fúrógépen?
Válasz: Mert csak.. A derékszöget ismerem (itt van a szememben).. megfúrtam kézivel..
A gyárban óránként 10 ilyen blokkot raktak össze.. én meg szöszmötölök vele huszon órája.. mondjuk azé a körülmények nem hasonlóak.. mentségemre..
- 3 likes
Komment
-
Nekem biztos nagyon sz.r Wartburgot dobott a sors, de én sűrűn cseréltem szabadonfutót, kuplungtárcsát és/vagy szerkezetet amihez ugye a motort is ki kellett venni. És akkor a vízpumpáról nem beszélek ami tényleg hamar ment, csak erre mifelénk csak a maszektól lehetett alkatrészt venni, aminek a méretszórása alig volt rosszabb, mint ha kisközépsős óvodások faragták volna a homokozó közepén és addig tartott míg a motor négyet forgott.Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe akkor egy Wartburg motorfelújítás x Ft+ 10 óra munka.. most esetleg (típusfüggő) egy önindító csere (javítás) x+x+x Ft + 16 óra munka
- 4 likes
Komment
-
Nekem is kellemes emlékem a Varesz időszak. A ritkább Ibolya kék gépet sikerült vennem mikor az terjedt kivonják a forgalomból a 2 üteműeket. Gyönyörű állapotban volt miután Denso gyertyákat , diagonál gumik cseréje és gyújtás beállítás megtörtén olyan lett mint a Doxa. A hátsófék szabályzója be volt gyógyulva és miután sikerült rendbe tenni fék is lett rajta. Ez a terhelésnek megfelelően szabályozza a fékhatást ha jól emlékszem / rég volt /. Rövid idő alatt sikerült vele mennem 50.000 km-t vettem 39-ért eladtam 100.000 ft.-ért. Meg kellett szokni Lada után de jól ment baj nélkül.
- 3 likes
Komment
-
A Wartburg vízszivattyú javítás nem volt rossz főleg,ha annyira elhanyagolták,hogy széthullott a csapágy és a golyó egynémelyike bebújt a tengely mellé belülre.Akkor a tengely se jobbra,se balra nem akart elindulni,ilyenkor meg kellett nagy türelemmel keresni,azt a pontot,ahol elkezdte magának a "zsinórmenetszerű" fészket kimunkálni és akkor forgatva szépen ki lehetett csalogatni,de legalább javítható volt,nem úgy mint a maiak többségének vízszivattyúja.
A mai vízszivattyúkhoz nem is lehet talán javítókészletet kapni.Próbáltam valamilyen VW vízszivattyút szétszedni,a járókerék azt sem bírta ki,hogy lehúzzam,-széttört,pedighát mi baja lehet egy vízszivattyúnak,tömszelence,csapágy,-esetleg tengely.Külön tetszett a Skoda feliciának a vízszivattyú megoldása,ott a szivattyú háza,egyben motortartó bakk is,ha a szílent kimegy,lehet szivattyústól eldobni.
Természetesen más dolog az,ha valaki szolgálati járművel közlekedik,mert ott nem a soffőr fizeti a "révészt",-nembaj Emu,-majd békülünk,-azért szeretlek ám!
- 4 likes
Komment
-
Az volt első lépés.. 90 km/h környékén úgy belibegett az úton.. küzdelem volt megfogni + a rinya.sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésediagonál gumik cseréje
Én csak a jó dolgokra emlékezem, sok éjszakát töltöttem benne hálózsákban.. télen is. A kombiban az első üléstől a hátfalig 2m volt a hely.. tehát kényelmesnek mondható (akár 2 személynek is..
) + előny: 2x 200l hordó benzin befért... szerencsére ilyen fuvarok alatt a rend éber őrei nem állítottak meg..
- 6 likes
Komment
-
Nagyon szolídan dolgozgattam.. várnom kell erre-.arra- amarra.. s minden határidő csúszik. Persze jönnek az ünnepek.. Rádió: Rekordot döntött az ajándékhitel.. eszem... szom megáll.. ezért tolakodnak az emberek? Normálisan már nem is lehet közlekedni a közeli városokban.. úgy érzem magam közben mint ha a sok eszement rám vadászna.. s még a bort is le kéne fejteni mielőtt el nem fogy.
- 3 likes
Komment
-
Idáig kb 5q tüzifa fogyott.. jelenleg 34C van alakásban.. a kandalló ajtóhőmérséklete 364c, a hődob hője 274c.. most minuszoltam a levegőt,így reggelig szinte parázs marad. Sajnos.. úgy vettem észre a gyümölcsfák rügyei duzzadtak,s ez aggaszt.. változik a világ.. vele együtt a klíma. Pusztulnak az esőerdők.. tömegével kihalnak állatok (méhecskék is kevesebben vannak
) Azé olvastam jókat is.. korszerű nagy hatékonyságú,takarékos hajómotorról ami a az autókhoz képest 25%-al hatékonyabban alakítja az üzemanyagot munkává... ez a csoda: 2600tonna.. 14henger, 28m hosszú,13m magas.. a motor lökethossza több mint három méter.. s csak 6000 párszáz litert eszik óránként.. Örömködjünk..
- 3 likes
Komment
-
Meg is gyulladnék.....Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésejelenleg 34C van alakásban
Nekem 24 fok fölött minden bajom van
.
- 2 likes
Komment
-
A párom (Nő) ... bírja.. persze nyáron 25c a max amit elvisel panasz mentesen..jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem 24 fok fölött minden bajom van
.
Persze a 24c már hideg. No.. de a Nőket nem a logika miatt szeretjük.
- 6 likes
Komment
-
Szervusztok! A régiek ezt is sokkal jobban tudták!Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekorszerű nagy hatékonyságú,takarékos hajómotorról ami a az autókhoz képest 25%-al hatékonyabban alakítja az üzemanyagot munkává... ez a csoda: 2600tonna.. 14henger, 28m hosszú,13m magas.. a motor lökethossza több mint három méter.. s csak 6000 párszáz litert eszik óránként.. Örömködjünk..

Megoldották a teljes foglalkoztatást, a környezet tudatos közlekedést, a fent tartható világnézetet és a turizmust...
https://www.arcanum.hu/hu/online-kia...BD/galya-A75C/
Egyéb iránt a tengerjáró hajók (dízellel kevert) olcsó nehézolajat (Schweröl / Heavy Fuel Oil) használnak üzemanyagként, ami az olajipar lepárlás után visszamaradó mellékterméke, és szárazföldön való felhasználása régen tilos. A nehézolaj pl. 3500-szor több ként tartalmaz, mint az autókhoz használt normál dízelolajok, tehát tulajdonképpen veszélyes hulladéknak minősül, amit aztán a nyílt tengereken égetnek el. Ha azonban az időjárás úgy alakul, akkor ebből a partvidéken is fekete koromlerakódás alakulhat ki, és a szennyezett levegő a szárazföldön akár több száz kilométerre is eljuthat. Szóval ennyit a hajók üzemanyagairól...Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2019 dec. 17, 21:46.
- 4 likes
Komment
-
"Nyaron negyon meleg van telen nagyon hldeg van soha sincs jo ido mindig esik az eso."Ez tobbnyire nalunk is igy vanAtti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA párom (Nő) ... bírja.. persze nyáron 25c a max amit elvisel panasz mentesen..
Persze a 24c már hideg. No.. de a Nőket nem a logika miatt szeretjük.
- 1 like
Komment
Komment