Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    sikerült csak alátörte a lábfejem.
    Sajnálatos, de ha hosszú idő, egyszer csak meggyógyul. A gömbcsukló meszesedést nem hiszem hogy vissza lehet forditani.
    Odaállok én szinte naponta és próbálom feszegetni a lábam, de jobban fáj mint javulna
    Találni kellene egy sebészt aki kézi köszörűvel kissé kiszedne a forgó körül

Komment

Lehet felszállási technikát kell váltani. Néha én is keresgélem a földön a pupot magaslatot vagy csomaggal emelem a nadrág szárát!

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Lehet felszállási technikát kell váltani. Néha én is keresgélem a földön a pupot magaslatot vagy csomaggal emelem a nadrág szárát!
        Nagyon jó megoldás sztenderre állított motorra felülni és onnan lelökni,stabil megoldás egyre többször gyakorlom....a másik a sepitől tanult,oldaltámaszra állított motorra is jóval könnyebb a felszállás.
        zahi kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          keresgélem a földön a pupot magaslatot
          Valamikor 30 éves korom táján lovagoltam pár évig. Amikor már elég jól ment én/mi voltunk a menők és röhögtünk a kezdő nyavalygókon akiknek kis lépcsőt állitottak a ló mellé hogy fel tudjanak mászni rá
          Nehogymár egy alu házilétrát hordjak a motoron

Tegnap bepöccentem hogy milyen vén szar lettem
          Mentem volna a boltba, a cuccok elfértek egy nagyobb oldaltáskában
          Nehogymár ne toljam ki a Simsont ilyen jó időben. A víz is kivert mire mégiscsak elmentem vele majd hazaértem szerencsésen
          Valahogy nem olyan laza már a motorozás

A Horex esetében nagyon szét kell raknom a lábam ami gond és nagyon rövid a nyereg lábtartó távolság. Mivel nem egy alacsony növésű vagyok, szinte gugolok a motoron. Ilyenkor már nehéz a lábamat emelgetni a fék/sebváltó kezeléséhez
          zahi kedvelte ezt.

Komment

Nekem meg az a problémám elég mély növésű vagyok és az évek múlásával csak rövidül a lábam. Ne add fel sűrűbben kell ha nehezen is de fel pattanni a Fecskére.

Komment

Én hülye szerencsétlen farok!
              Egy rudacska , benne m5 csavar tartja a gyujtás deklit. A rudacska préselve van az alaplahoz, persze elengedett alig birtam a csavart kitekerni mert forgott a tartó rúd is
              Lebontottam minden drótot és majd meghegesztem, godoltam
              IK, meg is hegeszetettem, de egy szegecset is le kellett fúrni. Nem figyeltem, megsértettem a dinamó állórész tekercsét
              Gondoltam ma visszanyomom azt a szegecset amikor vettem észre a hibát.
              4 tekercs van, szerintem egyszerre rakták be mert olyan rövid drótokkal vannak összekötve a tekercsek. Van tartalék!
              Most mindent ki kell csavarni, forrasztani és mittomén még mi
              Hogy lehettem ilyen barom
              Amikor hegeszetettem/odapöttyintettem, akkor raktam egy védőlemezt a tekercshez, ne égjen meg
              A kibaltázott idegesség!

Komment

Én hülye figyelmetlen farok
                Egy menetes rudacska tartja a gyujtásdeklit, ami préselve van az alaplaphoz. Elengedett, alig tudtam a csavart kitekerni mert forgott a rúd is
                Lebontottam minden drótot, vizes rongy ahova kellett, védőlemez a tekercshez és odapöttyintettem
                Click image for larger version  Name:	tarto.JPG Views:	0 Size:	346.2 KB ID:	223758
                Elötte le kellett fúrni egy szegecset is
                Lefúrtam, de alatta volt a dinamó állórész egyik tekercse. Persze nem védtem és a 4mm-es fúró megsértette a tekercset
                Van tartalék, de elég nyűgös egy tekercset kicserélni
                Hogy lehettem ilyen barom?!
                Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 júl. 15, 17:28.

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Hogy lehettem ilyen
                  Megesik az emberrel ,hogy elszúr dolgokat !Sebaj még-jobb lesz mint előtte.
                  Jankó51, Atti69 és 2 további látogató kedvelte ezt.
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Van tartalék, de elég nyűgös egy tekercset kicserélni
                    Amilyen szerencsém van , a szomszéd faluban találtam egy tekercselőt. Ma odaugrottam, odaadtam a sérült tekercset, de az egész állórészt is otthagytam, forassza vissza a tekercset, ne én kinlódjak vele
                    Jóbarátom volt villamosgép javitó/Isten nyugosztalja/ most kapásbol megtekercselné
                    Amit elbaltáztam, a kapocslécet elöbb vissza kellett volna popszegecselnem. Tekercs berakása után nyűgös lesz
                    Hülye voltam, azt meg kell fizetni

Komment

A baromságom a tekerccsel, csak "súrolta" a fúró
                      Click image for larger version

Name:	hiba.jpg
Views:	373
Size:	178.1 KB
ID:	224248

És végre a helyén az új tekercs

Name:	ujtek.jpg
Views:	326
Size:	548.2 KB
ID:	224249
                      Más tipusú fesszabályzót is beraktam , talán igy lesz töltés
                      Csak nagyon lassan haladok, mindig van valami bajom
                      wsievers kedvelte ezt.

Komment

Azért hadd tegyek ide egy képet. Aki ismeri a Horexet az hallgasson a hiányosságokrol

Name:	kesz.JPG
Views:	300
Size:	617.8 KB
ID:	224251
                        Atti69, wsievers és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Azért hadd tegyek ide egy képet.
                          Na végre... Azé csak sikerült egybe varázsolni.

Komment

Aki ismeri a Horexet az hallgasson a hiányosságokrol
                            Nem ismerem a márkát, így csak annyit látok: gyönyörű!!!

Komment

Sziasztok! A vezérléshez kell egy kis olajat tölteni? Nem találokr róla infót, hogy mennyit.

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                A vezérléshez kell egy kis olajat tölteni?
                                Alap... a szivattyút olajosan,esetleg enyhén zsírozva rakd össze hogy tudjon szívni + a szelepdeklin keresztül önts a karterba kb 2dl olajat. Első indításkor ellenőrizd a tartálynál az olajkört.
                                movisz és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X