Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Egy igen átdolgozott kuplung van fenn.. még nem láttam ilyet, holnap fényképezem. Nekem is volt kalandom.. flexel megvágva, felizzítva tudtam levenni (másik blokk) s még a főtengely is hajlott mire lepattant. Erre monndjuk nem vagyok büszke,de megtörtént. Mai nap elmosogattam az alkatrészeket,előkészítettem a vázat és alkatrészeit a holnapi füller+festésre... eddig tartott.
Te mindent elkövettél a végső opció bevetése előtt úgyhogy nincs miért szégyenkezned szerintem . Sajnos van az az eset amikor az évek során úgy összegyógyulnak a dolgok hogy csak roncsolással bírod szétszedni. Nem egy forgattyúsház csavar és csapágy ment a kukába nálam is emiatt .
Épp most pihenem a kuplung lehúzását (nem jött le) a második lehúzót szakítottam meg... melegítés következik.
Nálam meg fordítva volt... Lejött szépen a helyéről. majd a visszarakást követően nem akart ott maradni, megcsúszott a szentem állandaóan.
Nem maradt más hátra, becsiszolás egy kis por, olaj keverékkel... ( azt hiszem, még konzultáltam is ez ügyben tagtársakkal, üzenetekben és telefonon...)
Mindez már a múlt, az új gazdája sem panaszkodott, hogy problémája lett volna a mocival
a második lehúzót szakítottam meg... melegítés következik.
Én már új folytatást használok hasonló rögzítéseknél,több sorban körülhegesztem a lehúzónak szánt vasamat átmelegíti hirtelen az összegyógyult darabot,legtöbbször koccintásra lerúgja magát,a másik a légkulcsos rezegtetés,az is sokszor segít...
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Most nem légkulccsal.. kicsi de erős akkus ütvecsavarozóval követtem el a műveletet. Általában pikk-pakk leugranak a kúpról... de ez most keményebb menet lesz.
És ott a megoldás a képen!!!!!!! Valaki át stiftelte a tengelyt és a kuplung agyat!
Azé azt észrevettem volna.. A lyuk miértjét nem tudom,de nincs összestiftelve. Viszont a lapoláson elgondolkodtam (mert láttam én már csodákat) talán menetet barkácsoltak a főtengelyre!? Most más teendő van....de később okosabb leszek.
Szervusztok! Atti69! Nem kell kínosan érezned magad! Több szem többet lát... Segítünk, ha tudunk! Én is voltam ( Még) kisdobos és úttörő ( Út törő is mopeddel. Fájt is az arcom nagyon. )
"5.pont- Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget."
Menet a főtengelyen? Igen! A mellékelt képeken után gyártott Taiwan-i ETZ 250-es agy van.
Még ilyet nem láttam.. Fejlemény: szerencsére a lehúzóban elég mélyen volt menet...ezért a sérült részt levágtam s nekiugrottam még 1x.. Ütvecsavarozóval ráverettem csavarnyúlásig,majd kezeltem az agyat 20-as puskával enyhe pirosig.. 30dekás kalapáccsal negyedik rendesebb hirigre leugrott. Főtengelykúp szerencsére szép.
Tegnap elso nap hogy itt lehet mozogni mert elvileg 500 meter meter volt a mozgaster .Folpakoltam es mentem vadaszni a vizbe.Sajnos napok ota fujj a szel meg akkor kezdodott az apaly a vizbe a fegyver vegeig nem latni.Nem is volt sok eredmeny mint preda de csodalatos volt a szabadsag erzes motor tenger halak .Sokszor keves is eleg a boldogsaghoz ,
Komment